Hva kan man gjøre på Geilo?

Om sommeren anbefales fotturer i fjellet, fiske i et fjellvann eller en sykkeltur langs Rallarvegen. Mer actionfylt er en tur i Geilo Zip-line, rafting i Dagali eller klatring i høydeparken. Vil du ha en pause fra friluftslivet byr hotellene på bowling, lekeland og anerkjente spa og velværeavdelinger.

Hva kan man gjøre på Gol?

Med sitt varme innlandsklima er Gol og Golsfjellet det perfekte sted for en aktiv familieferie om sommeren. Her kan du kombinere sykkelturer og terrengsykling, fisking, fjellturer, stølsbesøk, forfriskende bad, ridning og stolpejakt. I Gol sentrum finner du et rikt utvalg av butikker og serveringssteder.

Hva er det å gjøre i Odda?

Du kan padle i kajakk på Sandvinvatnet, eller bli med på tur i ein RIB-båt på fjorden i raskare tempo. Fotturen til vakre Bondhusvatnet kan òg anbefalast. Fjellturen langs Dronningstien, frå Kinsarvik til Lofthus, leiar deg frå det eine flotte utsynet til det andre.

Hva kan man gjøre på Geilo? – Related Questions

Kor mange bur det i Odda?

Odda er en by og administrasjonssenter i Ullensvang kommune i Vestland fylke i Norge. Byen ligger innerst i Sørfjorden i Hardanger, og har 4 731 innbyggere per 1. januar 2022.

Hvordan er det å gå Trolltunga?

Starter du fra Mågelitopp, er rundturen 20 kilometer lang, med en stigning på 320 høydemeter. Normalt tar den 7–10 timer. Stien er solid og god, og skilt langs stien viser hvor langt du har gått og hvor langt det er igjen til Trolltunga.

Kan man overnatte på Trolltunga?

Vi tilrår at du set opp telt berre på stadene som er merkte med teltsymbol på kartet. Leirplassen må vere nedanfor stien og i god avstand frå bekker og vatn. Vi ber deg respektere skilt som viser forbod mot camping!

Hvor mange har dødd på Trolltunga?

I 2015 omkom en utvekslingsstudent ved fall fra selve Trolltunga. I 2017 ble det registrert over 81 000 besøkende etter at myndighetene begynte med telling, totaltallet i 2017 kan ha vært så høyt som 100 000. I 2020 falt antall besøkende med 40 % sammenlignet med året før.

Når er det best å gå Trolltunga?

Turen til Trolltunga er mulig å gå fra midten av juni til midten av september. Før du legger ut på turen bør du planlegge godt, og husk å ha gode fjellklær, godt fottøy, plaster, mat, drikke og kart og kompass med på turen. Start turen tidlig på dagen og sjekk værmeldingen på forhånd.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Er Besseggen krevende?

Fra Memrebu til Gjendesheim er turen over Besseggen cirka 13,3 km lang. Turen graderes som «krevende +» men regnes for å passe både voksne og barn.

Er Besseggen bratt?

Besseggen beskrives ofte som en luftig tur, men det er selve eggen der du må klyve som oppleves som mest bratt. De fleste, både barn og voksne klarer det likevel fint, da det er et kort strekke det er snakk om, og det er bratt, men ikke loddrett ned (sjekk bildet fra eggen lenger ned i saken).

Kan man gå Besseggen med høydeskrekk?

Ruta oppover er klar og fin, det er ingen mulighet for at du ikke forstår hvor du skal . Et par partier føles litt brattere og smalere, men det gikk helt utrolig greit. Høydeskrekken var med meg hele veien, men den tok ikke overhånd.

Har noen dødd på Besseggen?

En mann i slutten av 70-årene falt rundt ti meter på eggens smaleste parti torsdag formiddag. Mannen omkom trolig momentant av skadene han pådro seg. DØDSULYKKE: Både politi og ambulansepersonell rykket ut til Gjendesheim for å bistå i redningsarbeidet.

Hvilke sko for å gå Besseggen?

Valg av fottøy for min del over Besseggen er lettere fjellsko med halvstiv konstruksjon og god såle, som gir godt grep på våt stein. Ved ankomst til Memurubu, så er det bare å ta av seg jakke og andre ytterlag. Den første timen går rett opp og du blir svett og varm.

Hvor langt er det smaleste på Besseggen?

20 meter bredt, og ikke særlig langt å gå. Vel over det smaleste, er det tid for å nyte den fantastiske utsikten. Her kan det lønne seg å sitte lenge. Turen videre går over mye stein, og det er langt igjen.

Kan man gå Besseggen i mai?

Om vinteren er eggen fylt med is og snø og vi anbefaler guide om du ønsker å gå Besseggen vinterstid. I mai og starten av juni kan isen på Gjende være usikker og snøforholdene i fjellet dårlig, så vi anbefaler ikke å gå Besseggen i denne perioden.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Kan man gå Besseggen i regn?

Turen over Besseggen gås av nærmere 50 000 mennesker hvert år og er en av de mest populære fjellturene i Norge. Fjorårets tur gikk til Gaustatoppen, i år stod Besseggen for tur. Værutsiktene var ikke best i dagene før avreise, men utsikter til lyn, torden, overskyet og regn hindret oss ikke i å dra.

Kan man ha med hund på Besseggen?

Det å gå Besseggen med hund eller barn er ikke noe problem. Man må bare være godt forberedt. God tur! Turen over Gjende og opp Besseggen er nok årets beste tur.

Leave a Comment