Hva kan man se på Kon-Tiki museet?

KonTiki Museet ser du den originale balsaflåten og sivbåten Ra II, samt gjenstander fra Thor Heyerdahl’s spennende ekspedisjoner. Thor Heyerdahls ekspedisjon til Påskeøya er beskrevet i en stor utstilling med statuer, gjenstander og unike bilder fra ekspedisjonen i 1955/56 og påfølgende ekspedisjoner i 1986/88.

Hvor er Kon-Tiki båten?

Flåten utstilt på KonTiki Museet utenfor Oslo.

Hvor kan man se Kon-Tiki film?

KonTiki – Film online på Viaplay.

Hva kan man se på Kon-Tiki museet? – Related Questions

Hva er aldersgrensen på Kon-Tiki?

KonTiki” har fått ni års aldersgrense av Medietilsynet. Flere medier har skrevet om nakenscenene i filmen, men disse fremstår som naturlige og forholdsvis uskyldige, ettersom karakterene vises bakfra og på god avstand.

Hva er Kon-Tiki laget av?

I 1947 stevner Thor Heyerdahl ut fra Peru på en flåte bygd av balsatre.

Hvor dro Thor Heyerdahl med Kon-Tiki?

Etter 101 dager på sjøen grunnstøtte KonTiki på et korallrev ved atollen Raroria i Polynesia. Ekspedisjonen hadde vært en ubetinget suksess, og Thor Heyerdahl, med sitt mannskap hadde vist at sør-amerikanske indianere kunne ha nådd øyene i Stillehavet på flåter av balsa.

Hvor dro Thor Heyerdahl?

I løpet av 101 døgn seilte flåten omtrent 8.000 kilometer på det åpne Stillehavet fra Peru til atollen Raroia i Polynesia. Heyerdahl ville finne ut om Polynesia kunne ha blitt befolket fra Sør-Amerika.

Når ble filmen Kon-Tiki laget?

Artikkelstart. KonTiki er en norsk-svensk dokumentarfilm fra 1950 om Thor Heyerdahls verdensberømte ferd over Stillehavet på balsaflåten KonTiki. Ekspedisjonen fant sted i 1947, og besetningen brukte kamera underveis. Den timelange dokumentaren viser autentiske klipp, supplert med Heyerdahl selv som forteller.

Hvor ligger Thor Heyerdahl?

Thor Heyerdahl døde i 2002, 87 år gammel. Han ble bisatt på statens bekostning i Oslo domkirke 26. april. Heyerdahls urne er satt ned på familiens gods i Colla Micheri i Italia.

Hvor mange elever går på Thor Heyerdahl?

Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik er blant landets største med sine cirka 1650 elever og drøye 300 ansatte. Skolen tilbyr de fleste utdanningsprogram.

Kan Thor Heyerdahl svømme?

– Fordi det var så enkelt. Husk at Thor Heyerdahl ikke kunne svømme da han la ut på sitt eventyr med Kon-Tiki. Mannskapet hans var bra folk, men de var ikke store seilere, og tre måneder senere var de i Polynesia.

Hva heter båten til Thor Heyerdahl?

«Ra II» er et fartøy av papyrus som Thor Heyerdahl og hans mannskap brukte til en vellykket reise fra Marokko til Barbados. Ferden fant sted bare ett år etter at den samme ferden var forsøkt med «Ra», en seilas som mislyktes på grunn av en kombinasjon av feilkonstruksjon og dårlig vær.

Hadde Thor Heyerdahl barn?

Thor Heyerdahl/Barn

Hva skiller spillefilmen Kon-Tiki fra dokumentarfilmen Kon-Tiki?

SPILLEFILMEN KONTIKI

Dokumentarfilmen om KonTiki-ferden viser oss de virkelige hendelser med de virkelige personene som var involvert. Spillefilmen KonTiki er derimot en kunstnerisk utformet filmhistorie som blir framstilt av skuespillere.

Hvordan ble Polynesia befolket?

– Man regner med at befolkningen av Polynesia kom som følge av et stort befolkningspress i Sørøst-Asia. Man tror også at menneskene på Taiwan hadde klart å bygge båter som kunne seile motstrøms, sier Hoem.

Hvilket språk snakker de i Bora Bora?

Fransk Polynesia
Polynésie française (fransk) Pōrīnetia Farāni (tahitisk)
Offisielle språkFransk
Avhengig avFrankrike
ValutaCFP-franc (XPF)

Hva heter mannen som oppdaget Påskeøya?

Påskeøya utgjør det østlige hjørnet av det polynesiske triangel av øyer i Stillehavet (fig 1, øverst). Øya (Easter Island, Isla de Pasqua) fikk sitt navn fordi den først ble oppdaget 1. påskedag 1722 av Jacob Roggeveen (1659 – 1729), skipper på den hollandske seilskuta Den Arend.

Hadde Thor Heyerdahl rett?

Midt på 1990-tallet la professor Erika Hagelberg fram mitokondrie DNA-analyser som konkluderte med at Heyerdahl tok feil. Hun arbeidet da ved Universitetet i Cambridge og hadde utviklet en metode som gjorde det mulig å trekke ut DNA-materiale fra gamle knokler.

Hvorfor skjedde Kon-Tiki?

KonTiki-ekspedisjonen var ein seglas med flåten «KonTiki» under leiing av Thor Heyerdahl i 1947 for å sannkjenne ein del av teorien åt Heyerdahl om folkevandringa i Stillehavet. Flåten blei bygd av balsatre. Ein nytta korkje spiker eller ståltråd for å sette han saman, berre tau av hamp.

Leave a Comment