Hvor gikk Kon-Tiki?

Kon-Tiki drev med vind og strøm over Stillehavet. Underveis ble det drevet forskjellige undersøkelser, og etter en reise på 8000 kilometer strandet flåten 7. august på Raroiarevet, Tuamotu. Herfra ble flåten brakt til Tahiti, og senere til Oslo (Kon-Tiki Museet).

Hva skjedde med Kon-Tiki?

Seglasen starta frå Callao, hamnebyen ved Lima i Peru den 28. april 1947, og tok slutt på eit korallrev ved Raroia i Polynesia den 7. august etter ein overfart på nesten 8 000 km i løpet av 101 dagar.

Hva spiste de på Kon-Tiki?

I 1947 dro Thor Heyerdahl sammen med fem andre menn. De reiste 8000 km med båten KonTiki. De startet reisen fra Peru og kom fram til øya Raroia etter 101 dager. Mennene spiste fisk fra havet.

Hvor gikk Kon-Tiki? – Related Questions

Hvor lenge var Kon-Tiki på vannet?

Etter 101 dager på sjøen grunnstøtte KonTiki på et korallrev ved atollen Raroria i Polynesia. Ekspedisjonen hadde vært en ubetinget suksess, og Thor Heyerdahl, med sitt mannskap hadde vist at sør-amerikanske indianere kunne ha nådd øyene i Stillehavet på flåter av balsa.

Hva er aldersgrensen på Kon-Tiki?

KonTiki” har fått ni års aldersgrense av Medietilsynet. Flere medier har skrevet om nakenscenene i filmen, men disse fremstår som naturlige og forholdsvis uskyldige, ettersom karakterene vises bakfra og på god avstand.

Hvem lagde Kon-Tiki?

«Kon-Tiki» er en flåte som ble bygget og seilt under ledelse av Thor Heyerdahl (1914–2002) i 1947 for å bekrefte hans teorier om folkevandring i Stillehavet. Seilasen gjorde Heyerdahl verdensberømt som eventyrer.

Hva ønsket Thor Heyerdahl å bevise gjennom Kon-Tiki ferden?

Kort oversikt. Bakgrunnen: Mens verden forsøkte å komme seg etter andre verdenskrig, bestemte eventyreren og vitenskapsmannen Thor Heyerdahl seg for å krysse Stillehavet på en primitiv flåte. Han ville bevise at Polynesias befolkning kunne ha inn-vandret fra Peru.

Hva skiller spillefilmen Kon-Tiki fra dokumentarfilmen Kon-Tiki?

SPILLEFILMEN KONTIKI

Dokumentarfilmen om KonTiki-ferden viser oss de virkelige hendelser med de virkelige personene som var involvert. Spillefilmen KonTiki er derimot en kunstnerisk utformet filmhistorie som blir framstilt av skuespillere.

Når ble filmen Kon-Tiki laget?

Artikkelstart. KonTiki er en norsk-svensk dokumentarfilm fra 1950 om Thor Heyerdahls verdensberømte ferd over Stillehavet på balsaflåten KonTiki. Ekspedisjonen fant sted i 1947, og besetningen brukte kamera underveis. Den timelange dokumentaren viser autentiske klipp, supplert med Heyerdahl selv som forteller.

Hvem spiller Thor Heyerdahl?

Den er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg. Rollen som Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Valheim Hagen. Filmen ble jevnt over godt mottatt av norske filmkritikere og ble en av de best besøkte norske filmer gjennom tidene.

Hvordan filmet de Kon-Tiki?

Filmen er sammensatt av ekte filmopptak som Thor Heyerdahl og mannskapet filmet under den 101 dager lange ferden fra Peru til Raroia. Filmens lengde er 75 minutter, og det er de medvirkende på selve seilasen som er filmens hovedpersoner. Filmen ble raskt populær over hele verden, og ble belønnet med en Oscarpris.

Når reiste Thor Heyerdahl?

For å bevise at dette var mulig, bestemte han seg for å bygge en flåte og gjennomføre seilasen selv. Så, 28. april 1947 forlot Thor og fem andre menn Callao i Peru, på en balsaflåte som hadde Polynesia som endemål. Flåten het Kon-Tiki, og den grunnstøtte ved atollen Raroia i Polynesia etter 101 døgn i åpen sjø.

Hva er RA laget av?

Ra er en stor morene- og israndavsetning fra en stans i isens tilbaketrekning; en langstrakt jordrygg eller grusrygg.

Hva var RA laget av?

«Ra» var et fartøy av papyrus som ble brukt av Thor Heyerdahl og hans mannskap i et forsøk på å krysse Atlanterhavet.

Hvor mange barn hadde Thor Heyerdahl?

Thor Heyerdahl/Barn

Kan Thor Heyerdahl svømme?

– Fordi det var så enkelt. Husk at Thor Heyerdahl ikke kunne svømme da han la ut på sitt eventyr med Kon-Tiki. Mannskapet hans var bra folk, men de var ikke store seilere, og tre måneder senere var de i Polynesia.

Hvem ledet ekspedisjon til Påskeøya?

I 1955–1956 ledet Heyerdahl en ekspedisjon med 25 deltagere til Påskeøya og andre polynesiske øyer, hvor det ble foretatt omfattende utgravninger.

Hvordan ble Polynesia befolket?

– Man regner med at befolkningen av Polynesia kom som følge av et stort befolkningspress i Sørøst-Asia. Man tror også at menneskene på Taiwan hadde klart å bygge båter som kunne seile motstrøms, sier Hoem.

Hvilket språk snakker de i Bora Bora?

Fransk Polynesia
Polynésie française (fransk) Pōrīnetia Farāni (tahitisk)
Offisielle språkFransk
Avhengig avFrankrike
ValutaCFP-franc (XPF)

Leave a Comment