Hvem eier Rica kjeden?

I februar 2014 kjøpte Scandic hotellkjeden Rica Hotels, som hadde 70 hoteller i Sverige og Norge. I løpet av 2014 og 2015 ble alle Rica-hotell omprofilert til Scandic. Dette betyr at Scandic i dag er den største hotellkjeden i Norden med 230 hotell, hvorav nærmere 90 hotell i Norge.

Hvem eier Clarion Hotel?

Nordic Choice Hospitality Group AS
Nordic Choice Hotels / Moderorganisasjon

Hvem eier Scandic?

Hilton-kjeden selger alle Scandic-hotellene til Wallenberg-kontrollert fond. Det er det Wallenberg-kontrollerte private equity-fondet EQT V som blir Scandic Hotels AB nye eier. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag. EQT V er Nord-Europas ledende private equity group.

Hvem eier Rica kjeden? – Related Questions

Hvem eier Grand Hotel?

Rica Hotels
Grand Hotel / Eier

Rica Hotels AS var et driftsselskap for hoteller i Norge og Sverige. Navnet Rica er satt sammen av de to første bokstavene i navnene til grunnleggerne Jan Eilef Rivelsrud og Carl Bernadotte. Kjeden hadde kurs-, konferanse-, forretnings- og fritidshoteller.

Wikipedia

Hva het Scandic før?

Scandic ble etablert i 1963 som Esso Motor Hotel ved Laxå i Midt-Sverige. Kjeden ekspanderte til Norge og Danmark i 1972 og tok sitt nåværende navn i 1984 etter å ha fått nye eiere.

Hvem eier Amerikalinjen hotell?

Siden nyttår har Petter Stordalen åpnet Clarion The Hub og Amerikalinjen på Jernbanetorget, midt i indrefilet av Oslo sentrum. – Jeg kan egentlig ingenting om byutvikling, bare så det er sagt.

Hvor mange land har Scandic hotell?

Som den største hotellkjeden i Norden kan vi tilby deg en rekke valg blant våre 230 hoteller i 6 land!

Hvor mange ansatte har Scandic?

Scandic Hotels
HovedkontorStockholm
LandSverige
Adm. dir.Even Frydenberg
Antall ansatte10 000

Når ble Scandic havet åpnet?

Ytterst på kaikanten- midt i Bodø sentrum- finner du Scandic Havet, byens nyeste hotell (åpnet juli 2014) og Nord-Norges høyeste bygg.

Når er innsjekking på hotell?

Innsjekk på hotellet kan du vanligvis gjøre fra kl. 15.00. Tid for innsjekk kan variere fra hotell til hotell. Sjekk derfor gjerne hotellets egen nettside for å finne tidspunkt for innsjekk.

Hvor høyt er Scandic Havet Bodø?

Ytterst ute på kaikanten rager Bodøs nye landemerke 18 etasjer til værs. Scandic Havet er Nord-Norges høyeste bygg og største konferansehotell.

Hvor høy er Scandic Havet?

Nord-Norges høyeste menneskeskapte konstruksjon, Scandic Havet, strekker seg 58,6 meter til værs og har kostet rundt 325 millioner kroner å bygge.

Hva er Norges høyeste hotell?

Liste over Norges høyeste hoteller
HotellHøyde
1Radisson Blu Oslo Plaza117 meter
2Rica Forum Hotell80 meter
3Scandic Lerkendal75 meter
4Radisson Blu Scandinavia Hotell54 meter

Hvor ligger Norges høyeste bygning?

Bygningene
BygningHøyde
1Nye Nexanstårnet155 m
2Nexanstårnet #1120 m+
3Oslo Plaza109,7 m
4Fullgjødselfabrikk nr. 4 på Herøya109 m

Hvor høyt er 50 meter?

Fot til Meter tabell
FotMeter
48 ft14.63 m
49 ft14.94 m
50 ft15.24 m
51 ft15.54 m

Har vi skyskraper i Norge?

Norge. Norge er et av de få industrilandene i verden som fortsatt ikke har noen skyskrapere. I Norge har det flere ganger blitt foreslått skyskrapere, men ingen har enda fått tillatelse til å bygge en skyskraper i Norge.

Hvor langt er 1 fot?

Foot er en lengdeenhet som inngår i det britiske og amerikanske enhetssystemet. Enhetsverdien er i dag fastsatt eksakt lik 0,3048 meter (m). Det internasjonale symbolet for foot er ft, men ofte blir enheten symbolisert med et primtegn (′).

Leave a Comment