Hvem eier Storefjell hotell?

Derfor forandret navnet til Storefjell Resort Hotel, forteller Lars Nibstad (45), den yngste av fire brødre som i dag eier og drifter hotellet. De fire har sine forskjellige ansvarsområder. Lars er daglig delaktig i driften, og er også styreleder.

Hvor høyt er Storefjell?

Det høgaste punktet er Storefjell på 1149 meter over havet. Over Golsfjellet går fylkesveg 51 frå Gol i Hallingdal til Leira i Valdres. I dette området er det fleire setergrender, hytteområde og fleire hotell og andre overnattingsstader.

Hvor mange meter over havet er Gol?

Gol ligger i dalføret Hallingdal i Buskerud fylke, 167 km nordvest for Drammen. Gol har eit typisk innlandsklima, med kalde vintre og varme sommere. Arealet for Gol er 530 km² og høyden over havet varierer mellom 180 og 1295 meter.

Hvem eier Storefjell hotell? – Related Questions

Hvor mange moh er Gol?

Gol
Bef.tetthet9,08 innb./km²
Antall husholdninger2 201
Kommunenr.3041
Høyeste toppNystølsvarden (1295,4 moh.)

Hva er det å gjøre i Gol?

Med sitt varme innlandsklima er Gol og Golsfjellet det perfekte sted for en aktiv familieferie om sommeren. Her kan du kombinere sykkelturer og terrengsykling, fisking, fjellturer, stølsbesøk, forfriskende bad, ridning og stolpejakt. I Gol sentrum finner du et rikt utvalg av butikker og serveringssteder.

Hvorfor heter det Gol?

Motivet har bakgrunn i nøklane til Gol stavkyrkje. Namnet kjem av norrønt Gǫrð, opphavleg elvenamn, truleg namn på det nedre løpet av Hemsil.

Hvor mange mennesker bor det i Gol?

Gol er et tettsted og administrasjonssenteret i Gol kommune i Viken. Det er det største tettstedet i Hallingdal, med 2 954 innbyggere per 1. januar 2022. Gol ligger hvor riksvei 52 fra Hemsedal møter riksvei 7, som forbinder Geilo med Vikersund.

Hvor høyt er Geilo?

Geilo er en liten bygd i en av norges største hyttekommune, Hol Kommune i Viken fylke. På ca 750 meter over havet finner du Geilo med fjell på begge sider.

Hvor mange meter over havet er Geilo?

Geilo stasjon ligger på kilometer 252,74 fra Oslo S over Roa. Over Drammen er avstanden 23 kilometer lenger. Den ligger 794,2 meter over havet.

Hvordan komme seg til Gol?

For å komme til Gol er det mest praktisk å fly via Oslo Lufthavn Gardermoen, som ligger cirka 180 kilometer unna. Du kan enkelt ta seg fra Gardermoen til Gol ved å skaffe leiebil på flyplassen ved ankomst. Ellers kan man ta ekspressbuss eller tog og hente leiebil på Gol.

Hvor ligger Nesby?

Nesbyen er en kommune i landskapet Buskerud i Viken fylke. Den grenser i nord mot Gol, i øst til Sør-Aurdal, i sørøst til Flå, i sørvest til Nore og Uvdal, og i vest til Ål. Administrasjonssenteret er tettstedet Nesbyen.

Hvorfor heter det Nesbyen?

Navnet kommer av norrønt nes ‘fremstikkende terrengformasjon’, og viser til den flate landtungen der elven Rukkedøla renner ut i Hallingdalselva.

Hvor mange mennesker bor det i Nesbyen?

Nesbyen er et tettsted i Nesbyen kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 2,7 km², og har 2129 innbyggere (2022).

Hvor mange hytter er det i Nesbyen?

Nesbyen ble kåret til «Årets hyttekommune» i 2020 og her finnes nesten 4000 fritidsboliger av ulike slag.

Hvor er det flest hytter i Norge?

I følge SSB er det nå 440 443 hytter og fritidsbygg i Norge i 2021. Dette er en økning på 8,5% endring fra 10 år før. Kommunen med flest hytter per kvadratmeter er Hvaler kommune med 48,03 hytter per km².

Hvem har hytter i Norge?

10 prosent av skilte bosatte i Norge har hytteandeler. Enker og enkemenn står for 7 prosent av hytteandelene. Hytter og eierskap består, selv om eiere dør eller vandrer ut av landet. Over 90 prosent av hyttene eies av levende personer bosatt i Norge.

Hvor høyt over havet ligger Nesbyen?

168,8 moh.

Leave a Comment