Hvem har gått på Romerike Folkehøgskole?

Hvordan komme inn på Romerike folkehøgskole?

Vi starter opptaket 1. februar og holder på helt til alle linjene er fylt opp. Vi har ingen søknadsfrist. Det vil si at dersom det er ledige plasser i august kan vi ta inn elever helt fram til skolestart.

Når starter Romerike folkehøgskole?

Søknadsfrist: Folkehøgskolene har ikke søknadsfrister, og tar imot søknader hele året. De begynner å ta opp elever fra 1. februar. Søk tidlig!

Hvilket fylke ligger Romerike folkehøgskole?

Romerike Folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole og internat ved Nordbytjernet i Jessheim i Akershus.

Hvem har gått på Romerike Folkehøgskole? – Related Questions

Er folkehøgskole dyrt?

Selve undervisningen på folkehøgskole er gratis, men du betaler for å bo på internat og for mat, materiell og eventuelle studieturer. Et skoleår koster mellom 85 000 og 169 000 kroner, avhengig av hvilken linje og skole du velger.

Er det karakterer på folkehøgskole?

Folkehøgskole er verdens frieste skole. På folkehøgskolen er det verken karakterer, pensum eller eksamen.

Hvilken kommune ligger Ringerike folkehøgskole?

Ringerike Folkehøgskole
StedSørsiden
BydelHelgesbråten
AdresseAskveien 26 3510 Hønefoss
EierBuskerud fylkeskommune

Hvor er Romerike?

Romerike er en region i de nordøstlige delene av Viken fylke nordøst for Oslo. Romerike tilhører Osloregionen. Romerike omfatter elleve kommuner som til sammen utgjør et areal på 3988,71 kvadratkilometer.

Hvor ligger Jessheim?

Jessheim er en by, et tettsted og administrasjonssenteret i Ullensaker kommune i Viken (tidligere Akershus). Byen ligger omtrent ni kilometer sørøst for Oslo lufthavn, Gardermoen. Tettstedet Jessheim har 22 953 innbyggere per 1. januar 2022 og har vært blant de raskest voksende i Norge fra 6 400 innbyggere i 1990.

Hvor mange ganger kan man gå på folkehøgskole?

Hvor mange skoler kan jeg søke på? Du kan søke på akkurat så mange skoler og linjer du vil. Du må skrive en egen søknad til hver enkelt skole.

Har man fri i helgene på folkehøgskole?

Noen folkehøgskoler har undervisning på lørdager. På lørdagskveldene er det gjerne elevkvelder eller andre arrangementer som alle er med på. Det er derfor ganske vanlig at elevene er på skolen også i helgene, men det går sikkert fint an å søke permisjon for å reise bort også.

Kan man takke nei til plass på folkehøgskole?

Det er ikke bindende å søke på folkehøgskole, du kan fritt søke og takke nei til plassen senere, uten konsekvenser. Takker du ja, er det mer bindende, og du blir bedt om å betale et påmeldingsgebyr på cirka 2500 kroner for å bekrefte plassen din.

Kan man gå på folkehøgskole uten å bo der?

De fleste folkehøgskolene er ikke åpne for at man ikke bor på folkehøgskolen.

Er det lov å drikke på folkehøgskole?

Det er ikke tillatt å drikke eller oppbevare alkohol på skolen eller i skolens nærområde. Det er normalt ikke tillatt å drikke alkohol på skoleturer eller andre -arrangementer som foregår utenfor skolens område. Bruk av alkohol som medfører uønsket atferd, herunder fravær, aksepteres ikke.

Er folkehøgskole høyere utdanning?

Selv om folkehøgskolen tilbyr en linje eller lignende som ikke universitetene gjør, vil det fremdeles ikke regnes som en “gyldig utdanning“. Året på folkehøgskole er fremdeles et lærerikt år, og flere arbeidsgivere kan likevel se på det som relevant og god erfaring.

Leave a Comment