Hvem har Michelin stjerne i Trondheim?

Det er likevel tre restauranter i Trondheim som stikker seg ut, og siden 2019 har hele tre topprestauranter i Trøndelag blitt tildelt Michelinstjerne: Credo, Fagn og Speilsalen på Britannia. Michelin har også delt ut priser og utmerkelser i matbyen.

Hvem i Norge har 2 Michelin stjerner?

Norske restauranter med Michelinstjerner
  1. 1 stjerne. Sabi Omakase, Stavanger. Under, Lindesnes. Bare, Bergen. Statholdergaarden, Oslo. Kontrast, Oslo. Speilsalen, Trondheim. Fagn, Trondheim. Credo, Trondheim. Hot Shop, Oslo.
  2. 2 stjerner. Re-Naa, Stavanger.
  3. 3 stjerner. Maaemo, Oslo. Kilde: Michelin-guiden. Landbruks- og matdepartementet.

Hvor mange restauranter har 3 Michelin stjerner?

Internasjonalt har over 3000 restauranter blitt tildelt opptil 3 stjerner. Per september 2021 har vi i Norge 14 Michelin stjerner fordelt på 11 restauranter. Nedenfor kan du lese om restaurantene med Michelin stjerne i Norge, i tillegg til restauranter tildelt “Bib Gourmand”. Du kan se hele Michelin Guiden i Norge her.

Hvem har Michelin stjerne i Trondheim? – Related Questions

Hva er verdens beste restaurant?

På toppen av listen troner danske Noma, mens eneste norske restaurant på listen er Maaemo på en 47. plass. Også annenplassen gikk til Danmark og Geranium, mens svenske Frantzén knep sjetteplassen.

Hvor mye koster det å spise på Maaemo?

Menyen på Maaemo koster 2 800 kroner per person . I tillegg koster koster det 1800 for drikkemeny som er tilpasset rettene.

Hvor mange Michelin stjerner kan en restaurant ha?

Siden 1931 har restauranter med særlig høy kvalitet på mat og drikke blitt tildelt én til tre stjerner i guiden. Én stjerne: «Eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori.»

Hvilken kokk har flest Michelin stjerner?

Joël Robuchon er en fransk kokk og et ikon, og han er kokken med flest Michelinstjerner i historien. Robuchons restauranter har 32 Michelinstjerner fordelt på 13 ulike land.

Hvor mange Michelin stjerner har Hellstrøm?

Hellstrøm er aller best kjent for å stå bak restaurant Bagatelle, som i 1986 fikk tildelt sin første stjerne i Michelin-guiden. I 1993 ble den første restauranten i Norge til å motta stjerne nummer to. Hellstrøm har selv opplevd å bli fratatt en stjerne, da Bagatelle i 2008 gikk han fra to til en stjerne.

Hvor mange Michelin stjerner har Maaemo?

Men ingen nye restauranter nådde opp til nivået for å få tildelt tre stjerner. Danske Noma og norske Maaemo beholdt sine tre stjerner, mens danske Geranium og svenske Frantzén tok tilbake sine tre.

Hvem eier Maaemo?

Maaemo eies av kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang fra Danmark, investorene Bjørn Tore Furset og Jon-Frede Engdahl.

Hvem driver Maaemo?

Esben Holmboe Bang
  • Født i 1982 i København.
  • Kjøkkensjef og medeier i Maaemo. Driver også restauranten The Vandelay, cocktailbaren The Conservatory og restauranten Kafeteria August.
  • Bakgrunn fra kokkeskole i Danmark.
  • Norges første og eneste kokk med tre Michelin-stjerner.

Har Speilsalen Michelin stjerne?

Photo: Marius Rua. I 2020 mottok Speilsalen sin første Michelinstjerne under seremonien som da var lagt til Trondheim og Norge for aller første gang.

Hva koster det å spise på Credo?

Credo er helt der oppe, skulder ved skulder med det kulinariske fyrtårnet Maaemo. Men det er én vesentlig forskjell: prisen. En helaften på Credo er ikke billig, men koster like fullt under halvparten av Maaemo. Sleng på en vinpakke til 1200 kroner, og du ender på 2500 kroner per person.

Når deles Michelin ut 2022?

– Styrker regionen vår som internasjonal matdestinasjon. De nordiske Michelin-stjernene deles ut i Stavanger mandag 4. juli 2022 klokken 18.00. Da vil Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guide, presentere de nye nordiske stjernerestaurantene fra Stavanger Konserthus.

Hvor mange Michelin stjerner har Norge?

Her er årets norske Michelin-restauranter. Fire norske restauranter har fått sin første stjerne i den prestisjetunge guiden for 2022. Det betyr at hele 14 norske restauranter nå er blant kremen av kulinariske opplevelser i Norden.

Hvem eier Omakase Oslo?

Jubelen sto i taket da Sabi Omakase sikret seg en stjerne i den berømte Michelin-guiden onsdag formiddag. Restauranten, som åpnet dørene under Gladmat-festivalen i 2015, har til nå bare vært å finne i Pedersgata i Stavanger. Nå røper en av Sabi-eierne, Njål Gaute Solland, at konseptet også er på vei til hovedstaden.

Hvordan få bord på Maaemo?

Reservasjoner gjøres gjennom vår online bookingløsning. Hvis det ikke finnes flere ledige bord på datoen dere ønsker, er det mulig å registrere seg på venteliste online. Vi opplever veldig stor etterspørsel på reservasjoner for 2 personer.

Hvor mange Michelin stjerner har Oslo?

Oslo har seks restauranter med stjerne(r) i Michelin-guiden, i tillegg en restaurant som har fått Bib Gourmand av samme guide – restauranter med svært god mat til en billig penge. Du går ikke skuffet hjem fra disse stedene!

Hvor mange Michelin restauranter i Stavanger?

Stavanger huser i øyeblikket to restauranter med stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden. Re-Naa, som fikk sin første stjerne i 2016, før tallet var doblet i 2020, er den ene, og drives av Sven Erik Renaa.

Leave a Comment