Hvilke sparkesykler i Trondheim?

Voi, Tier og Zvipp blir trolig de tre aktørene som skal på operere i Trondheim i sommer. Men Ryde har fremdeles sine sparkesykler i gatene. I vinter bestemte Trondheim kommune seg for reglene for anbudet på sparkesykler i trønder-hovedstaden.

Når kommer Ryde tilbake Trondheim?

Trondheim kommune har tatt Ryde til retten. Ryde har vunnet over kommunen både en sak om midlertidig forføyning, og senere i en rettsak i Sør- Trøndelag tingrett. Ifølge en orientering fra kommunedirektøren i Trondheim er det berammet ankesak til april 2021.

Når stenger el sparkesykkel?

Alarmfunksjoner med lyd skal være avslått på elsparkesykler mellom kl. 20:00 og 07:00 natt til hverdager, og mellom kl. 20:00 og 09:00 natt til lørdager, søndager og helligdager. Tillatelsesordningen gjelder for all offentlig grunn, det vil si grunn som er eid av en kommunal, fylkeskommunal eller statlig virksomhet.

Hvilke sparkesykler i Trondheim? – Related Questions

Når stenger Ryde Trondheim 2022?

Trondheim kommune har gitt tillatelse til utleieselskapene Tier, Voi og Ryde til å drive utleie av elsparkesykler i Trondheim. Tillatelsen gjelder for sesongen 2022, som varer fra 15. mars til 1. desember.

Kan man miste lappen ved å kjøre sparkesykkel?

Fra i dag kan du miste lappen om du kjører i fylla på elsparkesykkel. Du kan også miste forsikringsdekningen om du kjører elsparkesykkel med for høy promille. De nye reglene for elsparkesykkel trer i kraft i dag, og det innføres blant annet en promillegrense på 0,2 og aldersgrense på 12 år.

Når slutter sparkesykler å gå?

Utleie av el-sparkesyklene skal stenge mellom klokken 01.00 og 05.00 på ukedagene. Alarmfunksjoner skal være skrudd av mellom 20.00 og 07.00 på hverdager og 20.00 og 09.00 på lørdag, søndag og helligdager. Det skal være områder hvor det er forbud mot el-sparkesykkel og begrensinger på hastighet.

Kan man kjøre tier på natten?

Tier stenger ikke om natten

– Samarbeidet gjør det enkelt å bestille taxi gjennom vår app.

Hvor lenge kan man kjøre el sparkesykkel?

Du kan i utgangspunktet kjøre overalt så lenge du følger kjøreretningen og skiltingen.

Når låses elsparkesykkel?

Byrådet i Oslo vedtok tirsdag å stenge utleie av elektriske sparkesykler fra klokken 23 til klokken 05 hver natt hele uken. Det settes også et tak på 8000 elsparkesykler i hovedstaden, opplyser kommunen i en pressemelding. Det er 68 prosent færre enn i dag.

Er det påbudt med hjelm på elsykkel?

Det er ingen plikt til å bruke hjelm for voksne og for barn over 15 år, men NAF oppfordrer alle til å bruke hjelm, enten du bruker elektrisk sparkesykkel, eller sykkel. Hjelm reduserer risikoen for hodeskader betraktelig.

Er det påbudt med hjelm på sparkesykkel?

Aldersgrensen for å kjøre elsparkesykkel blir 12 år. Det blir påbud om at barn under 15 år skal bruke hjelm. Små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra «sykkel» til «motorvogn».

Hva skjer hvis du blir tatt med ulovlig el sparkesykkel?

Blir du tatt i å bruke en elsparkesykkel som går fortere enn 20 kilometer i timen, står du i fare for å bli bøtelagt, tape førekortet og i verste fall havne i fengsel. Havner du i en ulykke vil forsikringsselskapet neppe hjelpe deg, og du vil måtte ta erstatningsansvaret selv.

Kan barn under 12 år kjøre el sparkesykkel?

Nå er det dessuten forbudt for barn under tolv år å kjøre elsparkesykkel, i tillegg til at det er påbud om bruk av hjelm for alle under 15 år.

Kan man kjøre elsparkesykkel på natta?

Det er den alminnelige promillegrensen på 0,2 som gjelder også for elsparkesykkel. Utleie av elsparkesykler er stengt i tidsrommet mellom kl. 23.00–05.00 natt til lørdag og natt til søndag.

Leave a Comment