Hvor er lengst vest i Norge?

LENGST VEST. På Lindåshalvøya i Austrheim kommune i Hordaland, ligger Vardetangen. Dette er sannsynligvis det mest ukjente ytterpunktet i Norge, nemlig det vestligste fastlandspunktet. Det er markert med en solid steinvarde, og det er en snau halvtimes fottur i lett terreng ut dit.

Hva er Norges sørligste punkt øy?

Sørligste punkt er på øya Pysen i Lindesnes (57°57′30,6353″N 07°33′52,3010″Ø). Østligste punkt er på Hornøya øst for Vardø (70°23′12,64″N 31°10′06,94″Ø).

I hvilket fylke ligger det vestligste punktet på det norske fastlandet?

Vardetangen – Norges vestligste fastlandspunkt
NavnVardetangen – Norges vestligste fastlandspunkt
RegionAustrheim
ForeldreregionEuropa, Norge, Norge fastland, Vestland, Hordaland, Nordhordland
Fadderadmin (Administrator)
Siste endring28.12.2017

Hvor er lengst vest i Norge? – Related Questions

Hvor er Europas vestligste punkt?

Cabo da Roca er det europeiske fastlands vestligste punkt, 38° 46ʹ nordlig bredde og 9° 2ʹ vestlig lengde, ved Portugals Atlanterhavskyst, 32,5 kilometer vestnordvest for Lisboa og ti kilometer vestsørvest for Sintra.

Er Nordkapp Norges nordligste punkt?

Nordkapp markedsføres fortsatt sterkt som Norges nordligste punkt, men Knivskjelodden strekker seg uomtvistelig nesten én og en halv kilometer lenger mot nord. Denne odden ligger omtrent fire kilometer vest for Nordkapp.

Hva er det nordligste punktet på det norske fastlandet?

Knivskjellodden er den glemte storebroren til Nordkapp. Odden ligger faktisk ca. 1600 meter lenger nord enn Nordkapp og er derfor det egenlige nordligstpunktet i Europa.

Hva heter Norges nordligste sørligste østligste og vestligste punkt?

Norges ytterpunkter
NavnHøyde
Vardetangen – Norges vestligste fastlandspunkt1m
Kibergneset – Norges østligste fastlandspunkt1m
Kinnarodden – Norges nordligste fastlandspunkt1m
Norges geografiske midtpunkt450m

Hvor finner du Europas sørligste vestligste og nordligste punkt?

Det nordligste punktet på fastlandet er Kinnarodden på Nordkinnhalvøya i Finnmark. Det sørligste punktet er øya Gavdos sør for Kreta; på fastlandet Punta de Tarifa i Spania. Det vestligste punktet er Fajã Grande på øya Flores i Asorene; på fastlandet Cabo da Roca i Portugal.

Hva er det nordligste punktet på det norske og europeiske fastlandet?

Kinnarodden på Nordkinnhalvøya er Norges og Europas nordligste punkt på fastlandet. Den ligger på grensen mellom Lebesby og Gamvik kommuner i Troms og Finnmark fylke på 71° 8ʹ 1ʹʹ n.br.

Hvor er Norges nordligste by?

Honningsvåg markedsfører seg som «Byen ved Nordkapp». Honningsvåg er Norges nordligste by og en av verdens nordligste. Av byer med mer enn 5000 innbyggere er Hammerfest den nordligste.

Hvor er verdens nordligste by?

Byer
NrByLengde- og breddegrad
1Qaanaaq, Grønland77°29′N 69°20′V
2Upernavik, Grønland72°47′N 56°09′V
3Barrow, Alaska, USA71°18′N 156°44′V
4Honningsvåg, Norge70°58′N 25°58′Ø

Er Nordkapp fastland?

Nordkapp befinner seg ikke på fastlandet, men har sin egen øy, Magerøya.

Er det gratis å besøke Nordkapp?

Enn så lenge er det derimot gratis å besøke det populære området. Nordkapplatået er et populært reisemål ikke minst for utenlandske turister, mens det i år grunnet den spesielle situasjonen vi befinner oss i, kanskje vil være flere nordmenn som velger å ta turen (nesten) lengst nord i Europa.

Hvor mye koster det på Nordkapp?

Priser 2023
VoksneNOK 320,- p.p.
Barn 7 – 15 årNOK 90,- p.p.
Familie (2 voksne + 2 barn)NOK 730,-
Studenter/ MilitæreNOK 200,- p.p.

Hvem eier Nordkapp?

Platået er eid av Finnmarkseiendommen, som fester eiendommen til Nordkapp 1990 ANS, og leier den ut til Nordkapp Vel AS, Scandic Hotels og Rica. Det er Rica Eiendom, eid av den svenske hotellkjeden Scandic, som har hatt en festeavtale. Festeavtalen gir Scandic enerett til virksomheten på stedet.

Hvor blir Nordkapp båter produsert?

Kjøpet inkluderer fabrikken Mirage i Polen, hvor Nordkapp– og Sting-båtene produseres. Med sine 250 ansatte er de en av de ledende båtprodusentene i Polen. Selskapene hadde samlet en omsetning på ca. 500 millioner i 2018.

Leave a Comment