Hvor fort er det vanlig å løpe 10 km?

De fleste mennesker bruker mellom 40 og 60 minutter på å løpe 10 km, og fordi det tar såpass lang tid å gjennomføre, stiller distansen også krav til mental styrke og evne til å disponere løpet.

Hvordan løpe 10 km på 40 min?

Begynn hver økt med 15-20-minutters oppvarming og 4-6 sprinter/akselerasjoner. Husk 20-30 minutters nedjogging + uttøying etter hver økt. Økt 1 – Uke 1: 6-8 x 400 meter etterfulgt av 200 meter lett jogg mellom hvert drag. Alle 400-meter dragene skal kjøres fem sekunder raskere enn ønsket 10K-tempo.

Hvordan løpe 10 km under 60 minutter?

Om du vil løpe 10 kilometer60 minutter kan det holde med 2-3 treningsøkter i uka. Den bør imidlertid inneholde en løpetur på 10-12 kilometer, intervalløkt i form av 1000-meter drag (f. eks. 4-5 x 1000 meter) og ei økt med intervaller i motbakke.

Hvor fort er det vanlig å løpe 10 km? – Related Questions

Hva er vanlig å løpe på 5 km?

I gjennomsnitt bruker en passelig godt trent person omtrentlig 30 – 35 minutter på å løpe 5 km. Mindre trente personer kan fort bruke 40 – 50 minutter.

Hvor fort bør man løpe 1 km?

Som en utrent jogger kan men regne med å bruke alt mellom 6 og 8 minutter på å jogge 1 kilometer.

Hva er vanlig å jogge?

Hva som kan være joggetempo for den enkelte løper, vil variere mye, avhengig av formnivå. For en som er utrent kan joggetempo være 6-8 minutter per km, mens en eliteutøver kan definere joggetempoet sitt til 3:40-4:00 per km.

Hva er god Joggefart?

En definisjon av joggehastighet er 6 til 10 km per time (km/t), mens løping kan defineres som 10 km/t eller mer.

Hva skjer hvis man løper hver dag?

Det kan bidra til lavere fettprosent og vektreduksjon. Trener du løping hver dag, vil det holde forbrenningen oppe, og varierer du mellom å jogge med lav intensitet, med innslag av løpetrening med høyere intensitet, vil det bidra til å holde forbrenningen oppe også etter endt treningsøkt.

Hvordan løpe raskere på 60 meter?

Sprint i motbakker for å bli raskere på 60 meter

Start med 4-5 repetisjoner med en lengde på 30-60 meter opp en bratt bakke (5-10 sekunder) og bygg opp over noen økter til 8-12 repetisjoner.

Hvordan løpe 10 km på 50 min?

Er ambisjonen å løpe 10 km på 50 minutter, bør du altså passe på at tempoet på de første kilometerne ikke kommer mange sekunder under fem minutter per kilometer. Bare la de andre løperne dra fra – du tar dem nok igjen senere i løpet. I noen løp med mange deltakere er det vanskelig å komme frem i starten.

Hvordan orke å løpe lengre?

4 tips – Slik løper du lengre
  1. Ro deg ned. Et lavere tempo sparer energi slik at du kan løpe flere kilometer.
  2. Øk gradvis. For å unngå skader, øk langturene med 1,5 til maks 2 kilometer per uke.
  3. Fyll tanken.
  4. Ta pauser.

Hvordan løpe 10 km under 55 minutter?

Intervalltrening kan gjøre deg raskere, og bidra til at du kan løpe komfortabelt hardt i den hastigheten du må holde for å løpe 10 km på 55 min. Å løpe 10 km på denne tiden vil kreve at du løper med en gjennomsnittsfart 5:30 per km, eller 10,9 km/h.

Hvordan løpe langt uten å bli sliten?

En tommelfingerregel: Løp hver kilometer 40-70 sekunder langsommere enn dit normale tempo. For å unngå skader, øk langturene med 1,5 til maks 2 kilometer per uke. Løpeøkter som varer lengre enn en time krever påfyll av karbohydrater (energi) og elektrolytter (for at kroppen skal fungere optimalt).

Hva er vanlig joggetempo?

For en som er utrent kan joggetempo være 6-8 minutter per km, mens en eliteutøver kan definere joggetempoet sitt til 3:40-4:00 per km. Mange vil nok kanskje bestride at det siste eksemplet er joggetempo.

Hvor fort må man løpe 5 km på 30 min?

For å kunne løpe 5 km på 30 minutter må du holde en gjennomsnittsfart på 6 minutt per km, sammenhengende i 5 km. For å greie det må du trene løping på en måte som gjør at du bygger opp en fart og utholdenhet som gjør deg i stand til å holde tempoet distansen ut.

Hvor raskt bedre kondisjon?

Hvis du ikke har trent kondisjon før, kan det være lurt å begynne med økter på 10-15 minutter 2-3 dager i uken. Etter hvert øker du varigheten av øktene. Vanligvis varer en kondisjonsøkt fra 20 til 60 minutter.

Hva regnes som godt trent?

Hvilepulsen hos friske voksne er typisk 50–80 slag per minutt, ifølge Store medisinske leksikon. Men hvis for eksempel en kvinne har 50 i hvilepuls, så kan det både være et tegn på at hun enten er godt trent eller at hun har lav hvilepuls fra naturens side.

Hva er PACE når man løper?

Uttales som på engelsk, og henviser til det tempoet du holder på en gitt løpetur. “Hva er ditt pace?”. Tempo i løpeverdenen angis IKKE i km/t men i minutter per kilometer. Det vil si at pace 5.10 betyr at du løper 5 minutter og 10 sekunder per kilometer.

Blir man våtest av å gå eller løpe?

Jo mer tid man tilbringer i regnet, desto våtere man blir, dvs. det lønner seg å forflytte seg fort i regnværet. Om det regner i medvind, er det lurest å /løpe i samme hastighet som vinden bak oss, fordi da blir vi bare våte på toppen.

Leave a Comment