Hvor gå tur i Trondheim?

9 FOTtureR i Trondheim
  1. Rundtur i Bymarka fra Byåsen. Turbeskrivelse: en fantastisk tur mellom dammer i Bymarka, du kan ta en eller alle på samme tur.
  2. Granåsen/Smistad- Rønningen.
  3. Rundtur Estenstadmarka.
  4. Stokkbekken fra Dragvoll til Rotvoll.
  5. Lian- Grønlia.
  6. Nedre Leirfoss til byen.
  7. Midtbyrunden.
  8. Ladestien.

Hvor langt er det rundt Kobberdammen?

Løperute 1.24 km lang, Trondheim.

Hvordan komme seg til Grønlia?

Adkomst sommer

Du kan ta buss nr 26 og gå av alle stopp fra Ferista til Skistua, kommer an på hvordan tur du vil ha. Følg skilting i marka til Grønlia. Tar du trikk til Lian, kan du gå forbi Lian restautant, forbi flaggstanga og så innover i marka i retning Grønlia.

Hvor gå tur i Trondheim? – Related Questions

Hvor langt er det rundt Haukvatnet?

Haukvatnet rundt er en 2,3 km lang tursti rundt Haukvatnet på Byåsen. Stien er en av 10 bynære Turstier i Trondheim.

Hvor lang er Ladestien?

Ladestien er kanskje den mest populære turstien i Trondheim, og strekker seg 8 km fra Ladehammeren til Rotvollfjæra. Turen kan tilpasses både i lengde og terreng, og er kanskje nettopp derfor blitt en av byens mest populære utfartsområder.

Hvor begynner Ulriken?

Start fra Ulriksbanen:

(Går fra Exhibition kjøpesenter i Bergen sentrum). Fra busstoppet, gå over gangbroen og opp bakken, følg skilting opp bakken til Ulriksbanen. Like ved inngangen til Ulriksbanen starter stien på høyre side.

Hvor høy er Storrinden?

Storrinden – 153moh

Totalt 138 medlemmer har registrert 780 bestigninger av Storrinden.

Hvordan komme seg til Bymarka Trondheim?

Du kan komme deg til Bymarka på flere måter. Det går buss og trikk til tre av de viktigste innfartsportene: Skistua, Lian og Granåsen Skisenter. Til Skistua kan du reise med buss nummer 10 fra Trondheim sentrum. Til Lian kan du reise med Gråkallbanen – trikken i Trondheim.

Hvor lang er Tinnemyra?

Tinnemyra kan du velge mellom å gå en liten tur rundt vannet (2km) eller ta den lengere turen på 6km. Turstien rundt vannet er 2km lang, lyssatt og er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Hvor langt er det rundt Borrevannet?

Turen rundt Borrevannet er ca. 13 km og går delvis på skogsbilvei, skogstier og langs traffikert vei. Beregn 4-5 timer på rundturen.

Hvor høyt er nissedals høyeste punkt Førheinutane?

Kommunetopp-tur til Førheinutane 1041 moh (Nissedals høyeste topp).

Hvorfor heter det Treungen?

Namnet var på norrønt Þriðjungrinn, ‘tredjedelen’, som truleg viser til ei eldre inndeling av bygda. Treungen stasjon var endestasjon for Treungenbanen, som vart nedlagt i 1967. Det er i dag bussruter til Åmli og Seljord. Riksveg 41, «Telemarksvegen», går gjennom Treungen og Tveitsund.

Hva er det 3 høyeste fjellet i Norge?

Over 2400 meter
Nr.NavnHøyde (moh.)
1Galdhøpiggen2 469
2Glittertinden2 452
3Store Skagastølstind2 405

Hva heter Norges høyeste topp?

Norges høyeste fjell er Galdhøpiggen på 2469 meter over havet. De høyeste fjellene i Norge ligger i Jotunheimen.

Hva er Trondheims høyeste topp?

Kråkfjellet er Trondheims høyeste fjelltopp, etter kommunesammenslåingen med Klæbu i 2020. Toppen ligger 810 meter over havet. Folkekongen Olav V rastet her på en fjelltur sammen med tidligere statsminister Per Borten i 1969, og dette er markert med en plakett ved varden.

Hvor lang tid tar det å gå opp Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Er det krevende å gå til Galdhøpiggen?

Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp. Våre gutter som da var 10 og 12 år syntes turen var kjempegøy og løp nærmest om kapp opp de siste bakkene.

Er det toalett på Galdhøpiggen?

Nei, det finnes ikke toalett her.» En plakat var lurt, det fant han raskt ut. For når kanskje 1000 mennesker inntar toppen av Galdhøpiggen på en vakker sommerdag, kan bestyreren i Norges høyest beliggende kiosk få mange av de samme spørsmålene.

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Leave a Comment