Hvor høy er Scandic Lerkendal?

Liste over Trondheims høyeste byggverk
ByggverkHøyde
1Tyholttårnet124 meter
2Nidarosdomen98 meter
3Scandic Lerkendal75 meter
4Trondheimsporten58 meter

Hvem eier Scandic hotell?

Hilton-kjeden selger alle Scandic-hotellene til Wallenberg-kontrollert fond. Det er det Wallenberg-kontrollerte private equity-fondet EQT V som blir Scandic Hotels AB nye eier. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag. EQT V er Nord-Europas ledende private equity group.

Hvor høyt er Scandic i Narvik?

Scandic Narvik, tidligere Rica Hotel Narvik, er et forretningshotell i Narvik sentrum i Nordland. Hotellet har 18 etasjer og er 54,5 meter høyt, noe som gjør det til en av Nord-Norges høyeste bygninger.

Hvor høy er Scandic Lerkendal? – Related Questions

Hva het Scandic før?

Scandic ble etablert i 1963 som Esso Motor Hotel ved Laxå i Midt-Sverige. Kjeden ekspanderte til Norge og Danmark i 1972 og tok sitt nåværende navn i 1984 etter å ha fått nye eiere.

Når ble Scandic Havet bygget?

Konferanse-/Opplevelseshotell. Ytterst på kaikanten- midt i Bodø sentrum- finner du Scandic Havet, byens nyeste hotell (åpnet juli 2014) og Nord-Norges høyeste bygg.

Når ble Scandic seilet bygd?

Scandic Seilet, inntil 2014 Rica Seilet Hotel, er et høyhus i Molde. Bygningen er et 16 etasjer høyt hotell som ble åpnet 11. oktober 2002. Hotellet inneholder 224 rom, 15 møterom, 2 barer og en restaurant.

Når ble Scandic Narvik bygget?

Scandic Narvik med 148 hotellværelser, restaurant, bar og møterom åpnet 1. mars 2012.

Hvem er Nordens største hotell aktør?

Dette betyr at Scandic i dag er den største hotellkjeden i Norden med 230 hotell, hvorav nærmere 90 hotell i Norge. Du vet hva du kan forvente når du bor på et Scandic hotell.

Hvor høyt er Scandic havet Bodø?

Ytterst ute på kaikanten rager Bodøs nye landemerke 18 etasjer til værs. Scandic Havet er Nord-Norges høyeste bygg og største konferansehotell.

Hva het Narvik før?

Etter besøk av det svenske kronprinsparet Gustav og Victoria på anlegget av Ofotbanen i 1887, ble endepunktet ved fjorden, som lå på gården Narviks grunn, kalt Victoriahavn. Da Stortinget vedtok opprettelse av kjøpstaden i 1901, ble imidlertid Narvik vedtatt som navn på den nye byen.

Hvor mange norske soldater døde i Narvik?

Narvik i tyske hender

april, selv om oberst Konrad Sundlo, sjef for Infanteriregiment nr. 15 og kjent som medlem av Nasjonal Samling, overga byen uten motstand. Før tyskerne nådde fram til byen, hadde de senket de to norske panserskipene «Norge» og «Eidsvold» i Ofotfjorden. 276 norske besetningsmedlemmer omkom.

Hvorfor ville tyskerne ha Narvik?

Narvik var et viktig mål for Hitler-Tyskland fordi byen var et viktig utskipningssted for jernmalm fra de svenske gruvene i Kiruna. Det var både dramatisk og grufulle syn som møtte narvikværingene på morgenen den 9. april 1940, da tyske marinefartøy angrep de norske panserskipene «Eidsvold» og «Norge» ved Narvik havn.

Hva er den største byen i Nord-Norge?

NordNorge
Areal112 975 km²
Befolkning480740 (1. jan. 2015)
Største byerTromsø, Bodø, Harstad, Mo i Rana, Alta, Narvik, Mosjøen, Hammerfest
Høyeste punktOksskolten 1 916 moh.

Hva er den minste byen i Norge?

Kolvereid ligger på eidet mellom fjordene Sørsalten og Innerfolda i Ytre Namdal. Nærøy kommune vedtok bystatus for Kolvereid fra 2002, og den har i dag (2020) status som Norges minste by.

Hva er Norges nordligste by?

Honningsvåg markedsfører seg som «Byen ved Nordkapp». Honningsvåg er Norges nordligste by og en av verdens nordligste. Av byer med mer enn 5000 innbyggere er Hammerfest den nordligste.

Hva er den gamleste byen i Norge?

Bispesete ca. 1070. Fra 1217 til 1314 hovedstad. Regnes ofte som Norges eldste by, uten at dette kan dokumenteres.

Hvilke 2 byer er verdens største?

Tokyo i Japan og Chongqing i Kina troner ganske ubestridt som verdens to største byer hvis alle forsteder inkluderes.

Leave a Comment