Hvor høyt over havet er Vrådal?

Vrådal har en unik kombinasjon av de to store vanna Nisser og Vråvatn, med mange øyer og holmer, to sluser et utall badeplasser vakker furuskog omgitt av mange fjelltopper opp til 1140 m.o.h. I Vrådal finner du mellom annet: Ett moderne hotell kjente for sitt gode kjøkken.

Hva er det å gjøre i Vrådal?

Vrådal har aktiviteter for store og små hele sommeren
  • For de minste. Downhill. Fottur.
  • Strender. Gondol. Vrådal skatepark.
  • Golfbane. Grillplass. Fisking.

Hva betyr Vrådal?

Vrådal. Navnet betyr avkrok, men denne dalen vest i Telemark er kjent som en fager turistbygd.

Hvor høyt over havet er Vrådal? – Related Questions

Hvor mange innbyggere er det i Vrådal?

Vrådal
Postnummer3853 Vrådal
Areal0,84 km²
Befolkning215 (2012)
Bef.tetthet255,95 innb./km²

Hvor ligger Morgedal?

Morgedal er en bygd i Kviteseid kommune i Vest-Telemark med ca. 220 innbyggere, og ligger ca. 20 mil fra Oslo. Morgedal er kjent som skisportens vugge der den moderne skisportens far Sondre Norheim ble født.

Hvor ligger Treungen?

Treungen er ein tettstad i Nissedal kommune i Vestfold og Telemark. Tettstaden er ifølgje SSBs definisjon 1 km², og har 531 innbyggjarar (2021).

Hvor mange innbyggere er det i Vrådal?

Vrådal
Postnummer3853 Vrådal
Areal0,84 km²
Befolkning215 (2012)
Bef.tetthet255,95 innb./km²

Hvor ligger Morgedal?

Morgedal er en bygd i Kviteseid kommune i Vest-Telemark med ca. 220 innbyggere, og ligger ca. 20 mil fra Oslo. Morgedal er kjent som skisportens vugge der den moderne skisportens far Sondre Norheim ble født.

Hvem eier Morgedal hotell?

I dag eies hotellet av Camilla og Morten Christensen og drives av hotelldirektør Morten Christensen.

Hva er Morgedal kjent for?

Morgedal er kjent som den moderne skisportens heimstad, med Sondre Norheim og brørne Torjus og Mikkel Hemmestveit (med fleire). I Morgedal ligg Norsk Skieventyr, som er eit skihistorisk museum og opplevingssenter med mellom anna Bjaalandmuseet.

Hvor ligger Seljord?

Seljord er en kommune i Telemark i Vestfold og Telemark fylke som ligger i regionen Øvre Telemark. Den grenser i nord til Tinn, i øst til Hjartdal, Notodden og Midt-Telemark, i sør til Kviteseid, og i vest til Tokke og Vinje. Høyeste punkt er Brattefjell, 1 541 moh.

Hvem eier Seljord hotell?

Seljord hotell AS, som har forretningsadresse Sandefjord, er eigd av Ida Kristin Havsjømoen med 38,889 prosent, Roald Nomme med 33,333 prosent, medan 27,778 prosent er eigd av Balto AS.

Hva heter sjøormen i Seljord?

Seljordsormen, som i nyere tid har fått kjælenavnet «Selma», brukes i dag aktiv i markedesføringa av kommunen overfor turister og besøkende. Ormen har siden 1989 også prydet Seljords kommunevåpen. Det er utformet av Trygve Magnus Barstad.

Hvor lang er sjøormen i Seljord?

100 meter lange sjøormen seg. Vel og merke er den som lever i vannet bare rundt 15-20 meter.

Er sjøorm farlig?

Sjøormen i Seljord er over 10 meter lang, ligner på en anakonda og kan være livsfarlig for mennesker.

Hvor dyp er Seljordsvannet?

153 m
Seljordsvatn / Maks dybde

Finnes det sjøorm?

Det har blitt observert sjøormer i over 50 norske innsjøer og tjern, og fenomenet har vært beskrevet helt siden 1500-tallet.

Finnes det sjøorm i Norge?

I norske sagn opptrer stundom sjøormen sammen med et annet sjøuhyre som kalles havhesten. I senere år er særlig sjøormen fra Loch Ness i Skottland omtalt, og i Norge sjøormen i Seljordsvatnet.

Finnes det sjømonstre?

Vitenskapsfolk mener det er svært sannsynlig at det finnes sjømonster som ikke er oppdaget. Dermed kan det hende ventingen på å få se Loch Ness-monsteret ikke er forgjeves. Eksperter mener det er sannsynlig at det finnes store arter i sjøen som fortsatt ikke offisielt er oppdaget.

Leave a Comment