Hvor kan jeg kaste glass og metall Trondheim?

Trondheim Renholdsverks returpunkt er plassert rundt omkring i alle bydelene; ofte ved butikker, parkeringsplasser eller bensinstasjoner. Her kan du levere glass– og metallemballasje. Noen returpunkt tar også i mot papir, plastemballasje, tekstiler og sko, og noen har egne miljøstasjoner for levering av farlig avfall.

Hvorfor skal ikke drikkeglass i glass og metall?

Krystall inneholder for eksempel bly, som er et giftig tungmetall – og dette vil vi ikke ha i glass som skal gjenvinnes. Andre typer glass, for eksempel knuste drikkeglass, speil, bildeglass eller vindusruter skal heller ikke kastes i beholder for glass– og metallemballasje.

Hvor skal man kaste knust glass?

Knuselig produkter av glass, steintøy, porselen og keramikk, sorterer du ikke sammen med glassemballasjen. Disse har en annen sammensetning og kan ødelegge for gjenvinningen av glassemballasjen. Produkter av glass, porselen og keramikk som er ødelagt, kastes i restavfallet.

Hvor kan jeg kaste glass og metall Trondheim? – Related Questions

Hvor kaster man brusflasker av glass?

Sorteres som Glassemballasje eller Metallemballasje i

Emballasje som har inneholdt farlige stoffer leveres på nærmeste gjenvinningsstasjon.

Kan man kaste glass i container?

Papir, plast, glass, metall, klær, leker, tre etc., alt kan gå samme vei. Elektrisk avfall og farlig avfall skal ikke under noen omstendigheter kastes i blandet avfall, det vil koste deg dyrt. Også gips, sponplater og dekk må kastes separat.

Er det lov å kaste glass i restavfall?

Sorteres som Restavfall eller Glass i

Mindre glass pakkes inn og kastes i restavfallet. Større glass leverer du til gjenvinningsstasjonen. Dette gjelder glass fra bilder, drivhus, speilflater og lignende.

Hvilket søppel skal glass i?

Porselen, keramikk og krystall kastes i Ikke brennbart på gjenvinningsstasjonen. Drikkeglass og tallerkener kastes i Ikke brennbart på gjenvinningsstasjonen. Ildfaste former kastes i Ikke brennbart på gjenvinningsstasjonen.

Hvor skal man kaste knust porselen?

Ødelagt porselen kan du pakke inn i litt avispapir og kaste i restavfallet. Brukbare porselensgjenstander kan du gi bort til loppemarked eller en ombruksbutikk.

Hva er glassemballasje?

Glassemballasje er emballasje av glass det har vært mat, drikke eller andre husholdningsvarer i da du kjøpte det. Produkter av glass, som kopper og drikkeglass, skal ikke sorteres sammen med glassemballasjen.

Kan man kaste vinflasker i glass og metall?

Visste du at en helt vanlig vinflaske eller syltetøyglass består av opptil 80% resirkulert materiale? Glass og metall er blant produktene som egner seg best til gjenvinning, så her er det virkelig verdt å gjøre en innsats.

Hvor mange ganger kan glass resirkuleres?

1. Glass kan gjenvinnes uendelig mange ganger. 2. 100 % av utsortert glass– og metallemballasje som blir samlet inn i Norge blir materialgjenvunnet.

Hvor skal man kaste parfymeflasker?

Leveres til returpunkt for glass- og metallemballasje

Slike returpunkt har vi plassert utenfor mange butikker og tettbygde strøk.

Hvor kaster man gammel neglelakk?

Selv om beholderen er av plast, blir den ikke ren nok til at den kan kastes som plastavfall. Neglelakk og neglelakkfjerner? Dette sorteres som farlig avfall, og leveres til nærmeste minigjenbruksstasjon eller gjenbruksstasjon.

Hvor kaste dyner og puter?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall.

Hvor kaster man sokker?

Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Derfor tar Fretex også i mot brukte sokker, truser og BHer. Klær som dette blir gjenvunnet og brukes til å lage nye produkter!

Hvor kaster man brukte håndklær?

Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler. Mange er usikre på hva de gjør med ødelagte tekstiler og informasjonen kan variere fra ulike aktører.

Kan man gi hullete klær til Fretex?

«Hele/brukbare OG ødelagte klær og andre tekstiler kan leveres i UFF- og Fretex-containere rundt i byen, eller til en mini-/gjenbruksstasjon» står det der.

Hvor skal man kaste tomme tannkremtuber?

Sorteres som Plastemballasje i

Klem ut så mye du klarer fra tannkremtuben og ta gjerne av hele korken slik at du får skvist ut til en siste tannpuss. Da er tannkremtuben klar for sortering.

Hvor kaster man hullete klær?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i
  • Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  • Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.

Leave a Comment