Hvor kan man veksle penger i Trondheim?

Danske Bank, SpareBank 1 SMN, BN Bank, og DnB er blant de norske bankene med filialer i Trondheim sentrum.

Hvor lønner det seg å veksle valuta?

Betal alltid i lokal valuta

Her er Sandmæls tips helt klare: – Det lønner seg alltid å velge lokal valuta når du tar ut penger eller skal betaler for noe. Både minibanker, butikker og restauranter ønsker gjerne at du skal betale med norske fordi de tjener mer på dette. Det betyr at det blir dyrere for deg, sier hun.

Hvor mye koster det å veksle valuta?

Når du veksler i DNB vil det kunne koste deg et ekstra gebyr på 20 til 30 kroner. Tar du ut 2000 kroner, og gebyret er 20 kroner, er dette et uttaksgebyr på 1 prosent.

Hvor kan man veksle penger i Trondheim? – Related Questions

Hva er valutaen i dag?

KodeValuta22.12.2022
EUREuro10,4123
USDAmerikanske dollar9,7924
GBPBritiske pund11,7996
CHFSveitsiske franc1056,8700

Hvilken valuta er best å betale med i Sverige?

Skal man betale i svenske eller norske kroner når man er på svenskehandel? Svaret er alltid å bruke den lokale valutaen: Betal med svenske kroner. Harryhandel.

Hvor mye koster det å ta ut euro i Norge?

1 euro koster i dag 10,21 kroner ved uttak hos DNB. Samtidig koster 1 euro 9,89 kroner med VISAs vekslingskurs og 9,86 kroner med Mastercards kurs, og da er også valutapåslag på 1,75 % lagt til i prisen.

Hva er 1000 dollar?

1000 USD (Amerikanske dollar) er verdt 9807,20 NOK (Norske Krone) – 21 Desember 2022.

Hvor kan jeg veksle valuta DNB?

Skal du ha valuta før ferien, bør du stikke innom DNB på Gardermoen. Her kan du nå veksle eller kjøpe valutabåde før og etter taxfreesonen.

Kan man veksle penger?

Du kan veksle valuta i de fleste banker. Forex – som også er en slags bank har spesialisert seg på veksling av valuta. Du må vanligvis betale et gebyr for å veksle, og du får litt dårligere kurs enn den offisielle kursen. Mellomlegget er bankenes fortjeneste på å tilby veksling.

Hvor kan man veksle inn kontanter?

Sett inn penger når du er i matbutikken

Har du kontanter som du skulle ha satt inn i banken? Du kan både ta ut og sette inn penger på konto i alle Meny- og Kiwi-butikker, de fleste Spar-butikkene og enkelte Joker-butikker.

Hva koster Valutauttak i minibank?

Kontanter i minibank: Debetkort eller kredittkort

Når du tar ut penger i minibank i utlandet, må du – uansett hvilken bank du er i kunde i – betale et valutapåslag på 1,50-2,50 prosent av det beløpet du tar ut.

Hvordan veksle gamle penger?

Du kan veksle gamle sedler i Norges Bank. Du fyller ut et skjema for veksling og sender dette sammen med sedlene til Norges Bank. Du kan lese mer om veksling av utgåtte sedler og mynter på Norges Banks hjemmesider under Sedler og mynter og Veksling av utgåtte sedler og mynter.

Hvor kan jeg veksle gamle sedler i Trondheim?

Veksling kan gjøres ved våre depoter i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø alle hverdager mellom kl. 9 og 15. Gyldig legitimasjon er nødvendig for alle vekslinger over 1 000 kroner.

Hvem tar imot gamle sedler?

Utgåtte sedler kan veksles ved Norges Bank sine depoter i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø alle hverdager mellom kl. 9 og 15. Dersom du ønsker kan du få pengene overført til konto. Ved beløp over 7 000 kroner utbetales det kun til konto.

Kan man veksle gamle sedler i DNB?

DNBs bankkontorene som har innskuddsautomater, og alle postkontorene, vil ta imot gamle 100- og 200-lapper i hvert fall ut året. Kunder som har mye å veksle, bør være oppmerksom på at høyeste innskudd i DNBs innskuddsautomater er 50.000 kroner per kunde per gang og maksimum 100.000 kroner per kunde i løpet av 30 dager.

Hva gjør man med gamle tusenlapper?

Selv om enkelte banker (f. eks. via sine innskuddsautomater) og butikker fortsatt vil ta imot den gamle utgaven av 1000-kronesedlene, er det bare Norges Bank som er forpliktet til å ta imot gamle sedler.

Hvor kan man veksle gamle norske sedler?

Følgende utgåtte sedler og mynter kan veksles i Norges Bank:
  • 50-øre (ved alle depoter fram til 1. september 2022, deretter bare ved Norges Banks hovedkontor i Oslo)
  • 5-krone og 10-krone (kun ved Norges Banks hovedkontor i Oslo)

Når må gamle sedler veksles inn?

100-kroneseddel utgave VII (Flagstad): Veksles gebyrfritt t.o.m. 30.05.2028. 200-kroneseddel utgave VII (Birkeland): Veksles gebyrfritt t.o.m. 30.05.2028. 500-kroneseddel utgave VII (Undset): Veksles gebyrfritt t.o.m. 18.10.2029. 1000-kroneseddel utgave VII (Munch): Veksles gebyrfritt t.o.m. 14.11.2030.

Hvordan selge gamle sedler?

Uansett om du har et norgesglass med gamle mynter eller finner eller arver en haug med gamle sedler, oppfordrer han deg til å ta dem med til en mynthandler. – Da får vi sjekket om du har noe av verdi. I så fall kan du velge å selge dem til oss, selge dem på nettet eller veksle dem inn i Norges Bank.

Leave a Comment