Hvor krevende er Gaustatoppen?

Gaustatoppen kan og er mye besteget av barn og voksne i alle aldre. Går dere ruten opp fra Stavsro er denne klassifisert som middels vanskelig og går i ett passe bratt terreng. Turen tar ca. 3 timer og det vil være mulighet for å ta gaustabanen ned igjen.

Hvor mange meter over havet er Gaustatoppen?

1 883 m
Gaustatoppen / Høyde over havet

Er det toalett på Gaustatoppen?

På toppen av fjellet finner du toaletter, varmerom og Gaustatoppen Turisthytte som tilbyr enkel servering. Her er det også mulig å forhåndsbestille middag og overnatting.

Hvor krevende er Gaustatoppen? – Related Questions

Kan man ta Gaustabanen opp å gå ned?

På 15 minutter tar den deg hele veien opp til toppen på 1800 meter over havet. Takket være Gaustabanen kan nesten hvem som helst gå på tur og utforske fjellet, uansett alder eller fysiske forutsetninger. Mange besøkende velger også å gå opp til Gaustatoppen og ta Gaustabanen ned, eller motsatt.

Hvor bratt er Gaustabanen?

Reisen oppover. Herfra får du være med på en 1050 meter lang, og 39 grader bratt, reise oppover i fjellet. Turen tar åtte minutter, og høydeforskjellen fra nedre til øvre stasjon er 670 meter.

Hvor mye kan man se fra Gaustatoppen?

Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Hvorfor ble Gaustabanen bygd?

Historien om Gaustabanen

Drømmen var å bygge et unikt turistanlegg slik at folk flest skulle få oppleve Gaustatoppen. Da anlegget åpnet i 1959 hadde regningen rundet 14 millioner 1959-kroner, og det som skulle bli et turisteventyr hadde endt opp som et hermetisk lukket NATO-anlegg i et av Norges mest kjente fjell.

Hvem eier Gaustabanen?

Det var 16. desember 2014 at Tinn kommune, under et kommunestyremøte, som for anledningen var lagt til turisthytta på Gaustatoppen, ble formell eier av Gaustabanen og tilhørende installasjoner.

Hvordan kle seg på Gaustatoppen?

Gaustatoppen er kald, og med en årlig snittemperatur på 4,3 minusgrader bør du kle deg deretter. Vinteren stiller strenge krav til bekledning. Du bør ha på varme og vindtette klær, og huske ull innerst mot kroppen.

Når åpner Gaustatoppen?

åpner fjellet for fullt!

25. juni åpner endelig både betjente og ubetjente hytter i fjellet for sesongen!

Hva er tårnet på Gaustatoppen?

Nær toppen står tårnet på Gaustatoppen. Dette er 1911 meter over havet, altså strekker det seg en god del høyere enn Gaustatoppen på 1833 meter over havet. Det 64 meter høye tårnet er viktig for radio, TV og telefoni. Det er kommunikasjonspunkt for flysikringstjenesten og nødsambandet.

Hvor lang tid tar det å gå opp til Galdhøpiggen?

Ofte stilte spørsmål om turen til Galdhøpiggen

Fra Juvashytta tar turen ca. 6-8 timer, men det er avhengig av farten til gruppen. Fra Spiterstulen tar turen ca. 8-10 timer.

Er det toalett på Galdhøpiggen?

Nei, det finnes ikke toalett her.» En plakat var lurt, det fant han raskt ut. For når kanskje 1000 mennesker inntar toppen av Galdhøpiggen på en vakker sommerdag, kan bestyreren i Norges høyest beliggende kiosk få mange av de samme spørsmålene.

Er det tungt å gå Galdhøpiggen?

Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp. Våre gutter som da var 10 og 12 år syntes turen var kjempegøy og løp nærmest om kapp opp de siste bakkene.

Kan man kjøre bil til Juvasshytta?

Vegen kan berre nyttast av personbilar mot vegavgift. Bussar til Juvasshytta køyrer berre etter avtale med vegeigar. Køyring med anleggsmaskiner er forbode. Bil med campingvogn er forbode.

Kan man kjøre på rød trekant?

Rød trekant betyr at legemiddelet ikke bør kombineres med bilkjøring. Ill.: Felleskatalogen. Akkurat som enkelte sykdommer er uforenlige med bilkjøring, er det en del legemidler som kan være farlige å ta dersom man har tenkt å kjøre bil eller bruke maskiner etterpå.

Kan man kjøre bil til Spiterstulen?

Det går bilvei helt frem til Spiterstulen, og veien er åpen (og brøytet) når vi holder åpent. Det tar ca. 45 minutter fra Lom til Spiterstulen med bil.

Kan man ha med hund på Galdhøpiggen?

Hund på Galdhøpiggen? Det går fint å ha med hund på tur til Noregs tak, Galdhøpiggen. Dette er på eige ansvar, og det er anbefalt å ha ein god kroppssele og potesalve.

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Leave a Comment