Hvor lang tid tar det å kjøre fra Trondheim til Frøya?

Reisetid fra Trondheim til Frøya er på ca. 2 timer med bil, men man kan også reise med hurtigbåt og buss.

Hva er det å gjøre på Frøya?

Om du ønsker å utforske Frøya så er det et hav av muligheter til opplevelser. Frøya har et flott turterreng med mange forskjellige løyper og øya er godt egnet for sykkelturer. I øyrekka er det muligheter for pub til pub runde i særegne puber, havrafting på storhavet, overnatting på fyr, havfiske eller kajakkpadling.

Hvem er mannen til Frøya?

Frøya er gift med Od. Han dro ut på en lang reise, og Frøya gråt tårer av rødt gull av savn og dro ut for å lete etter ham. På denne reisen brukte hun flere forskjellige navn, som Mardoll, Horn, Syr og Gjevn.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Trondheim til Frøya? – Related Questions

Hvor bor gudinnen Frøya?

Frøya (gudinne)
Frøya
MakeOd (Odin)
BarnHnoss Gersemi
AspektFruktbarhet, kjærlighet, krigs- og dødsgudinne
BostedFolkvang

Hva er Frøya gudinne for?

Frøya, Frøys forføreriske søster, er den mektigste av åsynjene. Hun er en motsetningsfull gudinne, med makt over liv, død og magi. Samtidig som hun rår over fruktbarhet, kjærlighet og attrå, er hun en krigs- og dødsgudinne.

Hva het bror til Frøya?

Frøy er sønn av Njord og bror av Frøya. De tre er av gudeslekten vaner, men regnes med blant æsene.

Hvilket fylke ligger Hitra Frøya?

Hitra er ein øykommune ytst i Trondheimsfjorden i Trøndelag fylke. Hitra grensar til Frøya (eigen kommune sidan 1877) i nord. Mot aust ligg øyar som høyrer til kommunane Ørland og Orkland.

Hvor stor er Frøya?

241,3 km²
Frøya / Område

Hvor langt er det rundt Hitra?

Den lengste på 107 kilometer går Hitra rundt, med start i Fillan, via Sandstad, Forsnes, Kvenvær, Strøm og tilbake til Fillan.

Hvordan komme seg til Hitra?

HVORDAN KOMME SEG TIL HITRA

For å besøke oss kan du ta deg hit sjøveien med Kystekspressen som går mellom Trondheim og Kristiansund, eller langs Fylkesvei 714 fra Orkanger og gjennom en av verdens dypeste undersjøiske tunneler, Hitra-tunnelen, som går 265 meter under Trondheimsleia.

Hva kan en gjøre på Hitra?

Hitra er et av Norskekystens beste og mest artsrike områder for havfiske. Hitra byr på spennende fiskemuligheter, om du foretrekker bortgjemte fjellvann, vandring på Havmyran eller vann i nærheten av vei. På Hitra finnes mer enn 700 ferksvann, i flere av dem er sjansene for å få ørret på kroken store.

Hvor stor er øya Hitra?

755,9 km²
Hitra / Område

Er Hitra en by?

Hitra er en kystkommune i Trøndelag fylke, sørvest for utløpet av Trondheimsfjorden. Den består av øya Hitra (569 kvadratkilometer), som er den største øya i Sør-Norge, og en rekke større og mindre øyer omkring, de fleste på nord- og nordvestsiden av hovedøya.

Hvor er Fosen?

Geografisk er Fosenhalvøya den delen av Trøndelag som ligger mellom havet i vest og Trondheimsfjorden i øst, og som ligger sør og sørvest for Namsfjorden og Namdalseidet. Administrativt sett omfatter Fosen vanligvis de fire kommunene Ørland, Indre Fosen, Åfjord og Osen.

Hva er det høyeste fjellet i Hitra kommune?

Om turen. Turen til Mørkdalstuva på Hitra går gjennom åpent terreng, omkranset av berg og myr, i kanten av naturreservatet Havmyran. På toppen av Mørkdalstuva (345 moh.), som er høyeste punktet på øya Hitra, kan du nyte den fantastiske utsikten i alle retninger, inno

Hvilken kommune er Hitra?

Hitra
Hitra / Kommune

Hvor mange hjort er det på Hitra?

Kvinnherad i Hardanger ligger på topp med 1250 felte dyr, mens Hitra i Sør-Trøndelag ligger på andreplass med 890.

Når ble heim en kommune?

Heim kommune oppsto den 1. januar 2020 da Hemne kommune og Vennastranda i Snillfjord kommune i Trøndelag ble slått sammen med Halsa kommune i Møre og Romsdal. Hemne kommune ble etablert i 1837, før den ble delt i Hemne og Heim i 1911, og videre i Hemne, Vinje og Snillfjord i 1924.

Hvor mange innbyggere er det i heim kommune?

Folketallet i Hemne er stabilt med svak nedgang fra 2000-2016, og 4228 innbyggere pr. første kvartal 2019.

Leave a Comment