Hvor lang tid tar fergen fra Bodø til Moskenes?

Lofoten har fastlandsforbindelse via Lofast (E10), men kommer du med bil sørfra via E6 er du avhengig av ferge, enten Bognes-Lødingen (1t) eller Bodø-Moskenes (3t 15min).

Hvor lang tid tar fergen fra Bodø til Røst?

Ferjesambandet Bodø–Røst–Værøy–Moskenes
StrekningLengde KmOverfartstid
Bodø – Røst109,0 ca. 4 timer
Bodø – Moskenes94,33 – 4 timer
Bodø – Værøy86,3ca. 3 timer
Røst – Værøy43,0105 minutter

1 more row

Hvordan komme seg til Værøy og Moskenes?

Hvordan kommer man seg til Værøy? Man kommer seg til Værøy med både ferge og helikopter. Ferge tar alt mellom 1 og 5 timer alt etter hvor man tar ferge fra. Ferge går fra Bodø eller fra Moskenes, og er gratis til Værøy.

Hvor lang tid tar fergen fra Bodø til Moskenes? – Related Questions

Er Moskenes ferga gratis?

Bodø – Værøy – Røst – Moskenes blir også gratis, ettersom det ble gjort 81.000 tellinger i 2021. Sistnevne samband hadde i underkant av 100.000 tellinger i fjor, viser statistikk fra ferjedatabanken.

Hvor mange ferger på Kystriksveien?

Kystriksveien er Fylkesvei 17 fra Steinkjer til Bodø, samt tilstøtende områder/øyer. Veien er på hele 650 km, går gjennom 21 kommuner og to fylker. Det er seks ferger på strekningen.

Hvordan komme seg til Værøy og Røst?

Det går minst èn daglig ferge mellom Bodø og Røst. Ferga anløper også Værøy og Moskenes i litt forskjellig rekkefølge og frekvens. På sommeren kjører ferga en egen rute med en bedre forbindelse mellom Røst og Værøy/Moskenes. Mer informasjon om rutetider og bestilling finner du hos Torghatten Nord.

Hva er det å gjøre på Værøy?

På Værøy kan du oppleve Lofotfisket, se ut over storhavet og besøke et restaurert, gammelt og nokså ukjent handelssted. Du kan gå fottur på yttersida og til topps på fjell 450 m over hverdagen. I dag skal `alle` til Lofoten.

Hvor mange fastboende på Værøy?

Værøy er den nest minste og den nest ytterste av kommunene i Lofoten, med et areal på 18,6 km² og 679 innbyggere pr. 1. kvartal 2022.

Hvordan komme seg fra Oslo til Lofoten?

Det er kun Widerøe som flyr direkte. Flyr dere med SAS eller Norwegian må dere mellomlande i Bodø, for så å ta Widerøe over fjorden til Lofoten. Et alternativ er å fly direkte fra Oslo til Evenes, og så kjøre videre derfra. Fra Evenes er det cirka 3-4 timers kjøretur.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bodø til Lofoten?

Det tar omtrent like lang tid, og kjøreturen vil komme på 1 time og 15 minutter. Det er ikke mulig å kjøre hele veien fra Bodø til Lofoten, du er nødt til å ta en ferge på et tidspunkt.

Når er det best å reise til Lofoten?

Beste tiden å besøke Lofoten

Det er høysesong fra juni til august, men prisene er selvsagt høyere og det er kaotisk med mange nasjonale og internasjonale turister. Utenom høysesongen anbefales det å oppleve Lofoten i vinter- og høstmånedene. Det kan også være en fantastisk opplevelse, særlig vinterens lofotfisket.

Hva gjør man i Lofoten når det regner?

Her har dere tipsene for hva dere kan finne på når det regner i Lofoten.
  1. Besøk galleri og kunstsenter.
  2. Gå på museum.
  3. Lofotakvariet og opplevelsessenter.
  4. Handle lokale skatter.
  5. Surfing eller SUP.
  6. Dykking eller snorkling.
  7. Lag din egen ost.
  8. Bryggeriomvisning og Magic Ice.

Er det kaldt i Lofoten?

Med en gjennomsnittstemperatur på rundt 0 grader celsius (du kan forvente opp mot 5 plussgrader og ned til 10 minusgrader), er ikke Lofoten veldig kaldt sammenliknet med andre steder i Norge. Likevel sørger den sterke vinden for at det føles kaldere, så det er viktig å pakke med seg nok varme klær.

Hvor mange grader nord ligger Lofoten?

Lofoten er ei øygruppe i Nordland fylke, som ligg nord for polarsirkelen på 67. og 68. breiddegrad.

Hvor varmt er det i Lofoten?

Klima Lofoten

Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for Lofoten er 7° og det er minimum 37 mm nedbør årlig. Det er 351 dager med oppholdsvær per år, en gjennomsnittlig luftfuktighet på 75% og en UV-indeks på 3.

Når er det best å se nordlys i Lofoten?

I Lofoten kan du oppleve nordlyset fra slutten av august til midten av april. Før og etter det er det ikke mørkt nok til å kunne se nordlyset når midnattssola melder sin ankomst. Det er ikke hver dag du kan se nordlyset, enten på grunn av lav aktivitet eller lavt skydekke.

Leave a Comment