Hvor levere hullete klær?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i
  • Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  • Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.

Kan man gi hullete klær til Fretex?

«Hele/brukbare OG ødelagte klær og andre tekstiler kan leveres i UFF- og Fretex-containere rundt i byen, eller til en mini-/gjenbruksstasjon» står det der.

Hvor kan man levere klær til flyktninger fra Ukraina?

Hvis Frelsesarmeen i Norge får beskjed om at det er behov for å sende klær og andre varer til Ukraina og landene rundt, vil dette bli hentet fra Fretex sine sorteringsanlegg ut fra en spesialbestilling. Ved å legge klær i Fretex-boksene bidrar man derfor også til Frelsesarmeens beredskap.

Hvor levere hullete klær? – Related Questions

Hvor kan man levere klær til Ukraina i Oslo?

Ukrainas ambassade ligger i Arbins gate 4. Klær og utstyr kan leveres direkte der. Flere hjelpeorganisasjoner organiserer hjelp til Ukraina.

Hvor kan jeg levere klær til flyktninger?

Det er enkelt å gi bort klær til Røde Kors. Vi henter hjemme hos deg eller du kan bruke våre innsamlingsbokser.

Vi tar gjerne imot:

  • Klær og sko til dame, herre og barn.
  • Tilbehør som belter, smykker, og vesker.
  • Lette tekstiler inkludert duker, gardiner, sengetøy og håndklær.

Hvordan levere klær til UFF?

Vask og tørk alt tøy du vil kaste, og legg det i poser som du leverer til UFF eller Fretex. De tar seg av videre sortering. Også sko, vesker og belter kan leveres. Husk å lukke posene godt før du leverer tøyet og tekstilene.

Hvordan hjelpe ukrainske flyktninger i Norge?

Hvis du kjører ukrainske flykninger til Norge, må du melde ifra til Politiets utlendingsenhet per e-post [email protected], eller telefon 22 80 66 00 før bussen ankommer Norge. Hvis du vurderer å hente flykninger til Norge fra utlandet, bør du lese informasjonen her først.

Hvor kan man levere hjelp til Ukraina?

Det enkleste er å sende en e-post til [email protected]. Da får du et skjema som du må fylle ut. Her skriver du kort om hva du vil sende, og om du har behov for hjelp til transport. Har du noen få esker, kan de leveres til ambassaden.

Hvor leverer man ting til Fretex?

I Fretexboksene, i Fretexposen på Posten og i alle Lindex-butikker kan du donere klær, sko, belter, gardiner, sengetøy og alt annet av tekstiler og tilbehør. Du kan også levere klær i Fretexbutikkene.

Hva er forskjellen på UFF og Fretex?

Den største forskjellen er at tøyet du leverer i en UFF-container i Norge, går til sorteringsanlegg andre steder i Europa, før de returnerer til butikkene i Norge, kontra Fretex som har sorteringsanlegg her i landet. Tøyet du gir til UFF sorteres, i likhet med Fretex, etter kvalitet og sesong.

Er Frelsesarmeen og Fretex det samme?

Fretex er en del av Frelsesarmeen og bidrar med klær og andre varer. Fretex har sorteringsanlegg for brukte klær og har stor kapasitet til å på kort varsel sortere ut og levere det som etterspørres.

Hvor kaster man gammelt undertøy?

Fretex tar i mot brukt undertøy: Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Derfor tar Fretex også i mot brukte sokker, truser og BHer.

Hvor skal man kaste ødelagte sko?

Sko (slitte som ikke er egnet for gjenbruk) sorteres som restavfall.

Hvor kaste dyner og puter?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall. Hva er en moderne avfallsløsning?

Kan man kaste klær i rest?

Klær og tekstiler som ikke kan rengjøres? Små mengder tekstiler og klær som ikke kan rengjøres kastes i restavfallet. Større mengder leveres du til en gjenvinningsstasjon.

Hva kan man legge i UFF container?

UFF samler inn tøy til ombruk. UFF tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy og myke leker. Vi tar også imot dunprodukter selv om de ikke er hele og rene. I samarbeid med Kid Interiør blir gammelt dun resirkuert til nye produkter.

Hvor kaster man tomme hårspray?

Hårspray: De fleste spraybokser inneholder både helse- og miljøfarlige stoffer, og skal derfor alltid leveres på nærmeste miljøstasjon.

Hvor kan jeg kaste bøker?

Pocketbøker med myke permer kan kastes i papiravfall, mens innbundet bøker skal i restavfallet.

Er cd cover restavfall?

Restavfall skal legges i vanlige plastposer og knyttes godt igjen. Gjenstander som er for store til å puttes i plastpose og kastes i restavfallet, må leveres til en gjenvinningsstasjon.

Leave a Comment