Hvor ligger Nidar sjokoladefabrikk?

Nidars fabrikk ligger på Leangen øst i Trondheim by der all egenproduksjon foregår.

Hvor holder Nidar til?

Hver eneste dag blir tusenvis av sjokolader, seigmenn, karameller og andre godsaker til på fabrikken vår i Trondheim.

Hvem eier Nidar sjokoladefabrikk?

I 1987 ble Nidar selv kjøpt opp av Nora A/S, og fem år senere ble fabrikken en del av Orkla-konsernet. I dag er Nidar-fabrikken en del av selskapet Orkla Confectionery & Snacks Norge. Godterifabrikken ligger fortsatt i Trondheim, og er i dag Norges største fullsortiments godterifabrikk.

Hvor ligger Nidar sjokoladefabrikk? – Related Questions

Er Smash norsk?

Siden Smash! kom til verden på fabrikken vår i Trondheim i 1988 har hele Norge vært hekta. Den uimotståelige kombinasjonen av søtt, salt og sprøtt, gjør det rett og slett umulig å spise bare en! Vi har prøvd å få det til i 30 år, men er fremdeles ikke der.

Hvilken sjokolade selges det mest av i Norge?

For Freia Melkesjokolade er (ja, du gjettet det) Norges mest solgte sjokolade og har vært det helt siden 1961. For mange er dette den første sjokoladen vi blir introdusert til som barn.

Hvem lagde Nidar?

1912. Sjokoladefabrikken grunnlegges av Emil Nilssen. Først under navnet Munken Chokoladefabrik A/S, men byttet etter kort tid navn til Nidar Chokoladefabrik A/S.

Hvem er eier av Freia?

Freia/Moderorganisasjoner

Når ble Nidar etablert?

Nidar har vært en ledende sjokoladeprodusent i Norge i mer enn 100 år! 2. mai 1912 startet det som skulle bli ett av Norges største godterieventyr.

Hvem eier Minde sjokolade?

Minde-ansatte sjokkert over flytting

Artikkelen er flere år gammel. Det er Brynild Gruppen som eier Minde og styret besluttet denne uka å flytte produksjonen fra Bergen til hovedproduksjonen i Fredrikstad.

Hvem eier mars sjokolade?

Mars, Incorporated er et amerikansk selskap som produserer sjokolade og andre søtsaker. Selskapet ble grunnlagt i Tacoma, Washington i 1911 av Frank C. Mars, og er fortsatt heleid av Mars-familien, noe som gjør selskapet til et av de største familieeide selskapene i USA.

Hvor gammel er Freia sjokolade?

Freias eldste sjokolade har vært med oss siden 1895 – både på fest, som ”sund nærende og velsmakende drikk”, og på krevende polarekspedisjoner. Norsk spisesjokolade for eliten Da Johan Throne Holst overtok Freia i 1892, var sjokolade en luksusvare som først og fremst var for den velstående eliten.

Hvem eier Freia Melkesjokolade?

Freia/Moderorganisasjoner

Er Daim norsk?

Japp er slett ikke norsk, den er svensk. Toblerone er fra Sveits, Daim er også fra Sverige. Eksemplene er mange. Andre produkter, som vingummi og Oreo-kjeks, har funnet veien inn i sjokoladene etter at Mondelez overtok.

Hva er Norges eldste sjokolade?

I 1895 ble Norges eldste sjokolade introdusert, Selskapssjokolade, og i 1906 kom sjokoladen som med tiden skulle få en viktig betydning for det norske folk, nemlig Freias melkesjokolade.

Leave a Comment