Hvor mange trappetrinn er det opp til Aksla?

Den fineste veien til utsiktspunktet starter i byparken. Herfra er det 418 trappetrinn til utsiktspunktet Fjellstua og byfjellet Aksla.

Hvor mange trappetrinn er det til Fjellstua?

Transport, til fots.

Det tar sirka 15 minutter å gå opp våre 418 trappetrinn fra Byparken. Alternativt kan man gå frem til Fjellstua via byfjellet Aksla.

Hvor mange trappetrinn i Ålesund?

418 trappetrinn er det fra Byparken i Ålesund sentrum til toppen av Aksla og Fjellstua.

Hvor mange trappetrinn er det opp til Aksla? – Related Questions

Hvor mange cm mellom trappetrinn?

En god trapp har en stigningsvinkel på mellom 17° og 30°. Høydeforskjellen mellom trinnene kalles opptrinn. Maksimalt opptrinn er 21 cm. Et godt opptrinn ligger mellom 12 og 19 cm.

Hvor høy er Aksla i Ålesund?

Artikkelstart. Aksla er ein fjellrygg i Ålesund, Møre og Romsdal, på øya Nørve. Det er Ålesunds byfjell, 189 meter over havet. Fjellryggen har praktfull utsikt over Ålesund sentrum, øyene og havet i vest og nord og mot Sunnmørsalpane i sør og søraust.

Kan man kjøre opp til Aksla?

For å komme deg opp til Aksla kan du enten gå opp de 418 trappene fra Byparken, ta kjøreturen selv via Borgundfjordveien/Fjelltunveien eller benytte rundturer med buss eller bytog til Fjellstua. For de som ønsker å benytte turmulighetene på fjellet er en alternativ rute ned igjen via Vannspringdalen.

Hvor høy er Sukkertoppen i Ålesund?

Fra Sukkertoppen (314 moh.)

Hva er fint å se i Ålesund?

Se våre tips!
  • 1) Atlanterhavsparken. 2) Tueneset.
  • 7) Aksla. Ta turen opp til byfjellet med både stier, grillhytter og utendørs trimpark.
  • 8) Wildlife Sea Safari og havrafting.
  • 9) Båttur med MS Bruvik.
  • 12) Lekteren hos Hotel Brosundet og No.
  • 13) Hotel 1904 i Ålesund sentrum.
  • 15) Nisjebutikker.
  • 17) Prøv kajakk i vakre Brosundet.

Hvordan regne ut antall trappetrinn?

«Trappeformelen»: En tommelfingerregel på en god trapp er å følge 2 x opptrinn + 1 x inntrinn = 62 cm ±2 cm. Hvis det er en trinnhøyde på 18,5 cm, må trinndybde være 25 cm. Trappeformelen er avledet av gjennomsnittlig skrittlengde.

Hvor mange Sherpatrapper i Norge?

I norge har sherpaer siden 2005 anlagt over 200 trapper opp til fjell og utsiktpunkt over hele landet.

Hvor mange trappetrinn på Ulriken?

Det er ca 1400 trinn totalt. Steintrappene er 750 meter lang, med en høydeforskjell på 290 meter. Det er ca 1400 trinn totalt.

Hvor mange trappetrinn er det i Vikersund bakken?

Ta turen til verdens største hoppbakke, og gå 1078 trappetrinn fra sletta og opp til toppen. En bratt, kort tur med ei høy puls og fantastisk utsikt.

Hvor mange trappetrinn på Stoltzen?

Stoltzekleiven er bygd opp av steintrapper med ca 800 trappetrinn. Turen starter ikke så langt fra Fløyen og går opp mot Sandviksfjellet. Turen opp til toppen er relativt bratt. Ca 300 meter stigning fra Fjellveien og opp på Sandviksfjellet.

Hvor lang tid bruker man opp Vikersundbakken?

Ta turen til verdens største skiflyvningsbakke, og gå 1078 trappetrinn fra sletta og opp til toppen. En bratt, kort tur med ei høy puls og fantastisk utsikt. Turen fra sletta og opp til toppen av bakken tar ca 15-20 minutter, avhengig av tempo.

Hva er verdens største hoppbakke?

Vikersundbakken er en skiflygningsbakke i Vikersund Hoppsenter som ligger i Modum kommune i Norge. Den er Nordens eneste skiflygingsbakke. Med K-punkt på 200 meter (K200) og en bakkestørrelse på 240 meter (HS240) er den også verdens største hoppbakke, sammen med Letalnica ved Planica i Slovenia.

Hvem har hoppet lengst i Vikersund?

Gjeldende rekord for menn er på 253,5 meter, satt av Stefan Kraft i Vikersundbakken i Modum, Norge, den 18. mars 2017. Gjeldende rekord for kvinner er på 200 meter, satt av østerrikeren Daniela Iraschko i Kulm i Bad Mitterndorf, Østerrike, den 29. januar 2003.

Hva heter Norges beste skihopper?

Norske skihoppere som har hoppet over 200 meter
#SkihopperLengde (meter)
1Robert Johansson252,0
2Anders Fannemel251,5
3Andreas Stjernen249,0
4Kenneth Gangnes248,5

Hva er bakkerekorden i Holmenkollen?

Bakkerekorden er 144 meter, satt av Robert Johansson (Norge) 9. mars 2019. Holmenkollbakken er blitt ombygd til sammen 19 ganger, siste gang foran VM i 2011, ved den siste ombygningen sprakk budsjettet med 4400 prosent (Prisen ble først anslått til rundt 40 millioner kroner, men endte på 1,8 milliarder kroner.).

Kan man gå opp trappene i Holmenkollen?

Alle kan være med

Alle som ønsker å være med å eller løpe i tribunene og i trappene opp til hoppkanten på Holmenkollen.

Leave a Comment