Hvor mye kompensasjon for kansellert fly?

Du kan i tillegg ha krav på økonomisk kompensasjon etter standardiserte satser, avhengig av når du fikk vite om kanselleringen og ny avgangs- og ankomsttid (se unntak nedenfor). 400 euro for alle flygninger innenfor EØS på mer enn 1500 km og for alle øvrige flygninger på mellom 1500 og 3500 km.

Når har man krav på kompensasjon fly?

Har du krav på standardkompensasjon? Ved forsinkelser på 3 timer eller mer, kan du ha krav på standardkompensasjon i tillegg til forpleining og eventuell refusjon. Krav på standardkompensasjon gjelder uavhengig av om du har lidt økonomisk tap eller ikke.

Hvor lenge før avgang kansellerer SAS?

17.00 neste dag så lenge bestillingen ble gjort mer enn 24 timer før avgang. Hvis du bestiller mindre enn 24 timer før avgang, kan du få refusjon opptil 12 timer før avgang. Hvis du for eksempel har bestilt en reise kl. 17.00 for en flygning med avgang kl.

Hvor mye kompensasjon for kansellert fly? – Related Questions

Når får man kompensasjon fra SAS?

Hvis du blir forsinket med 3 timer eller mer ved ankomst, kan du ha rett til kompensasjon. Godtgjørelsen kan ikke betales ut på flyplassen, så du må kontakte SAS Customer Service ved hjelp av vårt nettskjema.

Hva dekker avbestillingsforsikring SAS?

Forsikringen utbetaler erstatning hvis du ikke kan foreta den planlagte reisen på grunn av følgende : Akutt sykdom eller ulykker som rammer deg, reiseledsager, nærmeste pårørende eller en person du har avtalt å møte, og hvis behandlende lege fraråder å reise.

Når kan man bruke avbestillingsforsikring?

Når er avbestillingsforsikringen gyldig? Avbestillingsforsikring: Er som regel ikke gyldig uten grunn. For at avbestillingsforsikringen skal gjelde, må den som regel være aktiv før du betaler selve reisen, kjøpes samme dag som du bestiller reisen, eller senest ved innbetaling av depositum.

Hvordan få refundert flybilletter SAS?

Slik søker du om refusjon
 1. Gå til Mine bestillinger.
 2. Angi bestillingsreferanse og etternavn, eller logg inn.
 3. Åpne bestillingen og klikk på “Kanseller & refusjon».
 4. Velg reisende og flyvninger du ønsker refusjon for, og klikk på “Fortsett”.

Er det mulig å avbestille flybillett?

Du har ingen lovbestemt rett til å avbestille når du har kjøpt en flyreise. Du har heller ikke angrerett, selv om reisen er bestilt over internett. Dette betyr at du ikke kan kreve å få billettprisen refundert, dersom du ikke har mulighet til å reise.

Hvor lenge før kan man avbestille flybillett?

Du har ingen lovbestemt rett til å avbestille når du har kjøpt en flyreise. Du har heller ikke angrerett, selv om reisen er bestilt over internett. Dette betyr at du ikke kan kreve å få billettprisen refundert, dersom du ikke har mulighet til å reise.

Hvordan få pengene tilbake fra SAS?

Gå inn på denne nettsiden hos SAS. Du har rett på full refusjon for din billett hvis avgangen er kansellert, eller er forsinket mer en tre timer og du ikke reiste. Dersom det er foretatt en fellesbestilling på flere personer så kan du kansellere og kreve penger tilbake for alle innen samme bestilling.

Hvordan kansellere fly SAS?

vis Skriv inn et gyldig passord.

Billetter utstedt av SAS

 1. Gå til Mine bestillinger.
 2. Angi bestillingsreferanse og etternavn, eller logg inn.
 3. Åpne bestillingen og klikk på “Kanseller & refusjon».
 4. Velg reisende og flyvninger du ønsker refusjon for, og klikk på “Fortsett”.

Hvor mye koster det å avbestille flybillett SAS?

Endringsgebyr. Du får endre SAS Go Pro-, SAS Plus Pro- og SAS Business Pro-billetter helt gratis og ubegrenset. For alle andre billettyper vil et endringsgebyr fra 650 DKK/NOK/SEK (eller tilsvarende i lokal valuta) gjelde per reisende og flygning. I tillegg til endringsgebyret kan det være en prisforskjell å betale.

Hvilke SAS billetter kan refunderes?

De fleste SASbilletter er refunderbare, med unntak av SAS Go Light og SAS Go Smart. Hvis du kansellerer en ikke-refunderbar billett, vil kun skatter og avgifter refunderes. Billettprisen og tilleggsgebyrer for innenlands/internasjonale flygninger refunderes ikke.

Kan jeg avbestille flybillett flyr?

For endring av billettypene Mini og Promo tilkommer et gebyr på 500 kr per gjest per flyvning. Det er alltid 24 timers åpent kjøp hos oss. Bestiller du mindre enn 24 timer før du skal fly kan du avbestille fram til 2 timer før oppsatt avgangstid (30 min. for Fleks).

Kan ikke fly pga sykdom?

Slik fungerer Avbestillingsbeskyttelse

Billetten din må være avbestilt via Mine reiser eller per telefon senest 30 minutter før opprinnelig avgangstid. En person i bestillingen blir syk: Du må forevise original legeerklæring dersom du vil kreve refusjon.

Hvordan bli kvitt flyskrekk?

Hvordan bli kvitt flyskrekk: 8 tips
 1. Ikke vær redd for turbulens.
 2. Ikke bekymre deg for andre ting.
 3. Last ned en APP eller to.
 4. Distraher deg selv.
 5. Øv på å slappe av.
 6. Fortell de ansatte eller medpassasjerer.
 7. Få profesjonell hjelp.
 8. Fokuser på hvorfor du reiser.

Når en i reisefølget blir syk?

Skulle du eller en i reisefølget bli akutt syk eller skadet før avreise, vil avbestillingsforsikringen gi deg pengene tilbake. Det forutsetter at du kan vise en legeerklæring som fastslår at sykdommen hindrer deg fra å reise.

Kan jeg fly med symptomer?

Hvis du har hatt et mildt tilfelle av covid-19 og er behandlet på sykehus eller har fått intensivbehandling, kan du fly med oss hvis du ikke har hatt feber eller luftveissymptomer de siste 48 timene før flyavgangen. I tillegg må det ha gått minst 14 dager siden de første symptomene på koronavirus.

Kan man få beroligende før fly?

Mange som sliter med angst for å fly kan få en medisin mot angst, en beroligende medisin, av fastlegen. Det er noe du også kan få, og jeg anbefaler deg derfor til å snakke med fastlegen din om den angsten du sliter med. Be legen om beroligende medisin som du kan bruke på flyturen.

Leave a Comment