Hvor mye koster det å reparere en felg?

Mens du kan få den reparert fra rundt 1.500 kroner per felg, avhengig av størrelse og hvor mye som må gjøres. – De mest kostbare felgene å jobbe med, er de som er tredelte. Da kan det beløpe seg til 3.000 kroner per felg, forteller Sandnes.

Hvordan fikse kantkjørte felger?

Prosessen for å reparere skadet felg er relativt enkel. Kort fortalt legger du alluminiumspasta det skaden er, og pusser det så jevnt med felgen, før du legger lakk der du har lagt aluminium. Pastaen er 2-lomponent og herder til ekte aluminium. Like hardt som den aluminiumen du allerede har i felgen.

Kan felger repareres?

Slitte, skjeve og misfargede felger kan repareres ved retting eller lakkering ut fra hvilken type skade den har.

Når bør man bytte felger?

Kan være ferdig etter 100.000 kilometer.

– En felg er normalt sett designet for å holde rundt 100.000 kilometer, sier produktsjef Torleiv Haukenes i Dekkmann. For selv om også felgen er med inn på EU-kontroll, er det ikke rettet like mye oppmerksomhet mot den, som andre deler av bilen.

Hvor mye koster det å reparere en felg? – Related Questions

Hvor mye koster pulverlakkering av felger?

Selv om det er store forskjeller i pris mellom ulike steder, ser vi har prisen for pulverlakkering av felger vanligvis ligger et sted mellom 1.200 og 3.000 kroner per felg.

Kan man kjøre uten felger?

Dekk skal passe til felgen.” Hvis du ikke har felg på et dekk, er ikke de tekniske kravene til bilen din godkjent, og det er derfor ikke lov å kjøre den.

Hvordan vite om felger passer?

Størrelse på senterhullet på felgen. Best passform er med ferdigtilpassede felger (plug & play), hvor senterhullet har samme størrelse som bilens hjulnav. Hvis senterhullet på felgen er større enn navet, kan felgen sentreres rundt navet ved hjelp av en senterring.

Hvorfor store felger?

Dimensjon på felgene

En stor felg øker vekten ytterst på den armen som en felg i hovedsak er. Dette skaper større jobb for motoren, og øker forbruket. Det reduserer også ytelser som akselerasjon.

Hvor store felger kan jeg ha på min bil?

Hvis du er usikker på hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din, kan du bruke bilens instruksjonsbok eller vognkort. Du kan også se på de aktuelle sommer- eller vinterdekkene for å se hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din (f. eks. 205/55 R16).

Hvor store dekk kan jeg ha på felg?

Du kan godt bytte til en annen dekkdimensjon enn den som bilen er utstyrt med fra fabrikken. Men her gjelder det spesielle regler som oppfylles. Hovedregelen er at det er lov å skifte til en annen dimensjon dersom rulleomkretsen ikke avviker fra originaldimensjonen med mer enn +/- 5%.

Hvor brede felger kan jeg ha?

Felgens merke indikerer først bredden. I eksempelet 7J x 17 H2 ET38, 5×112 LK, vil bredden på felgen være på 7 tommer. Deretter du vite at en felg av denne størrelsen passer til et dekk med bredde 195 til 225 mm. 205 til 215 mm er ideelt.

Hvor mye avvik kan man ha på dekk?

For at det skal være lovlig, kan avviket i rulleomkrets maks være + eller – 5% i forhold til dekkdimensjonen oppgitt i vognkortet. Vi anbefaler dog maks avvik på 3%.

Hva betyr XL på dekk?

XL = Extra Load, viser at dekket er ekstra forsterket med høyere belastningskapasitet.

Hva betyr 91V på dekk?

Både Load Index og Hastighetskode er koder som må leses mot en tabell, som du kan finne under saken. Si oss at Loadindexen og Hastighetskoden på dekket er 91V. Det står da i tabellen at 91 betyr 615 kg belasting for dekket, mens V betyr at maks hastighet for dekket er 240 km/t.

Hvor stor hastighet er tillatt på dekk mrk med Q?

Du skal alltid velge et dekk med en hastighetskode som minimum svarer til bilens topphastighet.

Hastighetsmerking.

SIC
Max km/t60
SIQ
Max km/t160

Leave a Comment