Hvor mye koster service på sykkel?

En sykkelservice hos oss ligger på vanligvis på mellom 600 og 1200 kroner i arbeid, og eventuelle deler i tillegg. En vanlig sykkel service innebærer justering av gir og bremser, bytte av de vanligste slitedelene som klosser og wire, sjekke drivverk og alle lager, smøre kjede og fylling av korrekt lufttrykk i dekk.

Hvor mye koster det å skifte dekk på sykkel?

Generell prisliste
Bytte av slange/dekk (pr hjul)250,-
Bytte av slange/dekk på transport eller elsykkel (begge hjul)700,-
Justering av bremser (F+B)250,-
Justering av gir (F+B)250,-
Bytte girvaier250,-

Hvor lang garanti på sykkel?

Garanti omfatter

garantireparasjon de første 12 måneder av garantitiden. For rammebrudd gjelder fem års reklamasjonsrett. En erstatningsdel behøver ikke å være ny, men den skal være i god stand og minst likeverdig med den utskiftede delen. For øvrig gjelder reklamasjonsrettigheter iht norsk lov.

Hvor mye koster service på sykkel? – Related Questions

Hvor ofte bør man skifte kjede på elsykkel?

Et sykkelkjede bør byttes etter ca 80 – 100 mil. Bytter du kjede ofte nok blir ikke girene på sykkelen så slitt at de også byttes.

Kan elsykkel stå ute i regn?

Om elsykkelen står ute i regn, snø og frost hele vinteren gjennom, kan du ikke regne med at den varer lenge. Sykkelen bør minimum stå under tak når du er hjemme. Det er også gunstig å ha sykkelen i et oppvarmet rom fra tid til annen, slik at sykkelen tørker opp og du får ut fukt og kondens.

Hvor lenge holder en el sykkel?

7-8 år eller ca. 1000 fulle ladesykluser. Etter 1000 ladesykluser vil det fortsatt virke, men alle batterier vil eldes over tid og gradvis miste kapasitet og du vil derfor ikke beholde rekkevidden på din el-sykkel.

Hvor lenge varer et sykkelkjede?

Hvor ofte en bør bytte sykkelkjede avhenger av hvor mye en sykler. En som sykler veldig mye bør skifte kjeden hver måned, mens en som sykler lite kan skifte en gang i året. – Levetid på tannhjulene er 1000-1500 kilometer, kanskje opp til 2000 kilometer om en flink å bytte kjede og smøre.

Hva er lovpålagt på en sykkel?

Sykkelen skal ha rød refleks bak og gul eller hvit refleks på begge sider av pedalene. Dersom sykkelen brukes i mørke eller vær med dårlig sikt, skal den ha lykt foran med hvitt eller gult lys og lykt bak som gir rødt lys. Sykkelen skal også ha en ringeklokke.

Er sykkel med i innboforsikring?

Sykkelen din kan være dekket både av innboforsikringen og reiseforsikringen. Hvis sykkelen blir stjålet i Norden er det innboforsikringen som gjelder. Hvis den blir stjålet utenfor kommunen du bor, jobber eller studerer i, er den dekket av reiseforsikringen.

Hvilken forsikring dekker elsykkel?

Innboforsikringen er den vanligste forsikringen sykkeltyverier dekkes av. Hos de fleste forsikringsselskaper er elsykkel likestilt med vanlig tråsykkel når det kommer til tyveri, og derfor trenger du ikke egen elsykkelforsikring.

Er det ulovlig å kjøre sykkel uten hjelm?

Å sykle uten hjelm er lov i Norge. Men det er lovpålagt å ha lykter og reflekser på sykkelen. Det kan koste deg 1150 kroner å sykle uten lys.

Hvor er det best å registrere sykkel?

Med en registrering i Solidregister blir din sykkel tyverimerket med et Solid Insurance-oblat, og er registrert og søkbar i solidregisteret i www.solidregister.no. Sykkelens rammenummer er også registrert, noe som gjør at du kan spore sykkelen din selv om oblatet er bort.

Hva skjedde med Falck sykkelregister?

I 2017 ønsket konsernet i Falck å avskaffe forretningsområder som ikke var anset som nøkkelområder, og samme året ble dermed Falck sykkelregister solgt til Securmark.

Er det lov med el sykkel i marka?

I mars vedtok Stortinget å endre markaloven slik at elsykler ble tillatt både på skogsbilveier og på stier i de 19 kommunene som sokner til Oslomarka. Elsykler i utmark har vært lov ellers i landet siden 2017.

Hvordan pakke inn en sykkel?

Sykkel må være pakket inn i hard- eller polstret emballasje som er laget spesielt for å transportere sykler. Dersom du ikke pakker sykkelen i hard emballasje, må du vri på sykkelstyret, ta av pedalene, slippe luften ut av dekkene og ta av eller dekke til andre deler som stikker ut.

Hvordan frakte sykkel?

Sykkelen må pakkes i beskyttende emballasje, og flyselskapene anbefaler hard emballasje som er spesielt beregnet på sykler. Dersom du ikke pakker sykkelen i hard emballasje, må du vri på sykkelstyret, ta av pedalene, slippe luften ut av dekkene og ta av eller dekke til andre deler som stikker ut.

Hvor kan man kaste sykkel?

Leveres til gjenvinningsstasjon

Ofte består gjenstander av ulike materialer, men har det du skal kaste litt innslag av metall, så kan det kastes i containeren for jern og metaller.

Er det lov å sitte bak på sykkel?

Passasjerer på sykkel

Det er tillatt med passasjerer på sykkelen, men det er begrensninger både når det gjelder alder og antall: Du kan transportere inntil to barn under seks år, eller ett barn under 10 år, på en sykkel.

Er det promille på sykkel?

Hva med promille på sykkel? Det finnes ingen bestemt promillegrense for sykkel eller elsykkel, tilsvarende den som finnes for bil, båt og skip. Ifølge paragraf 21 i vegtrafikkloven er det ikke tillatt å «å føre kjøretøy når han er i en slik tilstand at han ikke kan anses skikket til å kjøre på en trygg måte».

Leave a Comment