Hvor ofte bør man få massasje?

Det er ingen tvil om at massasje gjør godt for både kropp og sjel. Selv om man er sunn og frisk kan man fint ta en klassisk massasje behandling 1 gang i måneden som ren vedlikehold, velgjørende er det uansett.

Hva er Thai massasje godt for?

Thaimassasje er en tradisjonell form for massasje som har eksistert i tusenvis av år. Behandlingen foregår gjennom strekking og trykk langs energilinjer i kroppen. Formålet med thaimassasje er å løse opp i spenninger i ledd og muskler og gi en følelse av at kroppen din er i balanse.

Skal man dusje etter massasje?

Etter en massasje er det viktig at man tar noen hensyn:

Helst ikke dusj samme dag, så får oljene virke bedre. Ikke legg deg i solarium på 24-48 timer. Ved kjøp av flere en 5 behandlinger (klippekort) i en kur gis rabatt.

Hvor ofte bør man få massasje? – Related Questions

Hvorfor drikke mye vann etter massasje?

Ved en dyp klassisk massasje, vil den økte blodgjennomstømningen føre til at avfallstoffene fraktes ut til lymfesystemet hvor de transporteres videre for utskillelse fra kroppen, forklarer klinikken. Det blir derfor ganske viktig å drikke tilstrekkelig med vann etter behandling, for å øke nettopp denne utskillelsen.

Skal massasje gjøre vondt?

Gjør massasje vondt? Ja, men på en god måte. De fleste pasienter beskriver det som godt/vondt. Det betyr ikke at du har vondt hele tiden.

Blir man trøtt av massasje?

Ved undertrykking av følelsesmessige problemer kan man få emosjonelle reaksjoner første gang man får massasje. Dette er helt normalt og veldig bra da det er en måte å bearbeide problemene på. Andre kan bli fryktelig trette fordi de plutselig frigjøres store mengder energi når musklene blir massert.

Hva har man på seg når man skal få massasje?

På massasjebenken

Klienten skal beholde undertøyet på. Under behandling skal kroppen skal være tildekket med teppe/laken og kun det området som behandles, skal være synlig. Dersom klienten har behov for ekstra puter, skal massøren legge til rette for dette. Det er viktig at klienten føler seg vel på benken.

Hvordan hjelper massasje?

Slik virker Massasje:
  1. Huden: Massasje forebygger rynker.
  2. Musklene: Massasje gir bedre kroppsholdning ved å hjelpe spent muskulatur tilbake til en mer balansert posisjon.
  3. Sirkulasjon – lymfesystem: Massasje bidrar til at du puster dypere og til at blodårene utvider seg.
  4. Fordøyelsen: Massasje forebygger forstoppelse.

Når skal man ikke massere?

Absolutte kontraindikasjoner

Smittsom sykdom, også sterk forkjølelse med feber, influensa. Feber. Alvorlig osteoporose: Lege må konsulteres før behandling. Meget høyt/ubehandlet blodtrykk: Lege må konsulteres før behandling.

Kan massasje hjelpe mot ryggsmerter?

Massasje kan være til hjelp for pasienter med langvarige, uspesifikke korsryggsmerter. Dette er en plage som reduserer livskvaliteten til svært mange, og som koster det norske samfunnet mye i forbindelse med sykefravær, behandling og trygdeytelser.

Blir kvalm av massasje?

Fysiske bivirkninger kan være allergiske reaksjoner på oljer, trøtthet, stølhet, kink eller muskulær ubalanse. Akutt betennelse kan også oppstå, samt reaksjoner som kulde-varmefornemmelser, hjertebank, hodepine og kvalme ved visse former for massasjebehandling.

Kan massasje være farlig?

Nei, massasje er ikke skadelig når det utføres av massører med massasjefaglig utdannelse. Et godt råd på veien er at du skal kunne slappe av mens massøren masserer. Føler du at du spenner deg på grunn av en for hard og kraftig massasje er det viktig at du ber terapeuten om å ta løsere.

Hva er et triggerpunkt?

Triggerpunkt (myofascial trigger points, MTrPs) blir definert som et irritert punkt i et stramt bånd i muskel eller fascie som kan forårsake både lokal og referert smerte. Et slikt punkt kan utvikle seg i muskulaturen alle steder i kroppen og kan for eksempel skyldes overbelastning eller feilbelastning.

Kan man trene dagen etter massasje?

Massasje kan gjøres både før og etter trening, men med tanke på restitusjon kan det være mer fordelaktig å legge det inn etter trening. Ved økt blodgjennomstrømning klarer kroppen raskere å kvitte seg med avfallsprodukter som f. eks laktat (melkesyre) som kan hope seg opp i musklene under treningsøkta.

Hvordan bli kvitt gangsperr i lår?

Har du først trent så hardt at du får gangsperre virker det derfor som at å gå seg en rolig tur kan være det beste. Du kan også svømme litt, eller ta deg en avslappende massasje. Det beste er nok uansett å øke intensiteten på trening gradvis slik at kroppen blir vant til å trene hardt.

Hvordan bli kvitt stive muskler?

Ved ømme og stive muskler som gjør vondt er det flere ting som kan forsøkes. Eksempler er varmebehandling, massasje eller eventuelt akupunktur. Støtteprodukter kan også være aktuelle ved forstuing eller forstrekkelse.

Hva er klassisk massasje?

Hva er klassisk massasje? Klassisk massasje er en dyptgående terapeutisk massasje som løser opp i muskelspenninger. Denne type massasje benytter man ofte i behandling av plager i rygg, nakke og skuldre, og er en av de mest etablerte behandlingsformene i muskel- og leddbransjen.

Hvorfor er massasje godt?

Massasje kan øke leddmobilitet, blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev, samt bidra til fysisk og psykisk avkobling og velvære. Også mange smertetilstander kan lindres ved massasje, flere betennelser i senefester er ofte forårsaket av muskelspenninger eller triggerpunkt.

Hva hjelper massasje pistol med?

Såkalte massasjepistoler som brukes til vibrasjonsmassasje, er det seneste innen massasje. Apparatene er blant annet utviklet for å lindre slitne muskler og redusere melkesyre i musklene og brukes derfor både av idrettsutøvere og fysioterapeuter i behandling av pasienter.

Leave a Comment