Hvor produseres norske flagg?

Kvalitet og tradisjon i nesten 120 år. Oslo Flaggfabrikk har egen eid produksjon, og er en seriøs aktør i markedet. Gjennom snart 120 år, har vi hjulpet våre kunder med flagg og faner. I dag har tilbyr vi også flaggstenger, reklamemateriell og utemøbler tilpasset offentlig miljø.

Hvor stort skal et flagg være?

Mange lurer på hvilken størrelse de skal ha på flagget. Dette er det et enkelt svar på: Flagget skal være 1/3 så langt som flaggstangen. Er flaggstangen ni meter, skal altså flagget være 3 meter langt.

Er det lov å flagge på bursdag?

I Norge kan man i utgangspunktet flagge hvilken dag man vil. Det er vanlig at man flagger på bursdag, konfirmasjon, bryllup, dåp eller på en stor fest. Alle statsbygg er pålagt å flagge på offentlige flaggdager. Privatpersoner er ikke pålagt å flagge på offentlige flaggdager.

Hvor produseres norske flagg? – Related Questions

Er det søknadspliktig å sette opp flaggstang?

Må jeg søke om å sette opp flaggstang? – Nei, du trenger ikke å sende noen byggesøknad for å sette opp flaggstenger.

Hvor på tomten skal flaggstangen stå?

Hvor skal du plassere den? Når du først får deg flaggstang, er det hyggelig om den synes! Flaggstenger plasseres gjerne slik at de synes godt fra adkomsten til huset. Er dette midt i utsiktsfeltet til naboen, vil vi også anbefale å høre med dem før du setter den opp.

Er det lov å flagge med andre flagg privat?

Det er ikke forbudt å flagge offentlig med et annet flagg enn det norske.

Hvor lang vimpel til 8m stang?

Hvilken høyde skal flaggstangen ha?
Høyden på husetHøyden på flaggstangenVimpel
4 m6 m250 cm
5 m8 m250 cm
6 m9 m300 cm
7 m10 m350 cm

Når er det lov å henge ut flagg?

Man kan flagge på hvilke dager man måtte ønske! Flagget heises i månedene mars til og med oktober kl 08.00, i månedene november til og med februar kl 09.00. Flagget fires ved solnedgang, dog ikke senere enn kl 21.00 hvis solen går ned etter denne tid.

Hva skal man gjøre med gamle flagg?

– Måten man offisielt tilrår å gjøre det på er enten å brenne det respektfullt, eller klippe det opp i sine enkelte bestanddeler, så det ikke lenger er gjenkjennelig som et flagg, sier Engene.

Kan man flagge når man vil?

I Norge kan du flagge når du vil, for eksempel på bursdagen din. På de offisielle flaggdagene flagges det på alle offentlige steder i Norge, og de fleste som har flaggstang pleier også å flagge da. Et flagg som heises på stang skal ha en lengde som er omtrent 1/3 av stangen når denne står på bakken.

Kan vimpel være oppe hele tiden?

Vimpler kan henge opp hele døgnet. Det er frivillig for privatpersoner å flagge på offisielle flaggdager. Man kan flagge på hvilke dager man måtte ønske!

Hva er forskjell på flagg og vimpel?

Vimpel er et smalt, vanligvis trekantet flagg eller stander som, heist i mast eller flaggstang, brukes i flaggsignalering for angivelse av eierforhold eller av dekorative årsaker. Vimpel i nasjonalfarger anvendes mer uformelt enn nasjonalflagget og kan være heist døgnet rundt.

Skal man flagge 8 mai?

Siden 1962 har 8. mai vært offisiell flaggdag, for å markere den tyske kapitulasjonen under andre verdenskrig. 8. mai 1945 ble Norge fritt etter fem års tysk okkupasjon.

Hvor mye koster en flaggstang?

Flaggstang med vippebeslag

Det aller billigste av flaggstenger er standard flaggstang på 6 meter. Dette koster 5.140,- kr., mens en bar på 18 meter har en pris på 27.100,- kr. Alle priser inkluderer mva.

Er det lov å kjøre med flaggstang på taket?

Både Statens vegvesen og politiet medgir at det er lov å frakte en flaggstang på inntil 12 meter på biltaket så lenge man følger reglene og kjører ekstra aktsomt. Likevel frarådes det.

Hvor mye vind tåler en flaggstang?

Maks anbefalt vindstyrke med flagg i stangen er 16 m/s.

Hvor høy skal flaggstangen være i forhold til huset?

En vanlig anbefaling er at flaggstangen bør være 2-4 meter høyere enn bygget, men her må man også ta hensyn til hvor på tomten stangen skal settes. Det er flott med stor stang, og man angrer sjelden på en ekstra meter.

Kan Pride flagg henge hele døgnet?

Dessuten finnes det vel flaggregler, der heter at flagg skal fires senest klokka 21. De skal ikke henge oppe døgnet rundt.

Hvorfor halvt flagg i dag?

Flaggingen på halv stang symboliserer noens død samme dag eller de påfølgende dagene etter dødsfallet. Når flagget skal ned fra flaggstangen, skal det alltid heises helt til topps før det tas ned.

Leave a Comment