Hvor ser man midnattsolen i Bodø?

Når på døgnet er det midnattssol?

Midnattssol ved Nordkapplatået i Finnmark. Klippen regnes tradisjonelt som det nordligste punktet på fastlands-Europa, og solen står over horisonten hele døgnet fra vanligvis 12. mai til 31. juli.

Når er det midnattssol på Nordpolen?

Antall døgn med midnattssol i løpet av året øker fra polarsirkelen mot polen. Nordpolen har midnattssol halve året, fra vårjevndøgn til høstjevndøgn, resten av året er Solen under horisonten.

Hvor går grensen for midnattsol?

På den sørlige halvkule er det omvendt. Der er det midnattssol fra Sydpolen til rett nord for den sørlige polarsirkelen i den perioden det er mørketid i vår del av verden. Det er bare i Antarktis man kan se midnattssol på den sørlige halvkule, ettersom ingen andre landområder ligger sør for den sørlige polarsirkelen.

Hvor ser man midnattsolen i Bodø? – Related Questions

Hvor lenge er sola borte i Bodø?

Solen er nå under horisonten.

Se når det er midnattssol og mørketid:

StedMidnattssolMørketid
Andenes22. mai – 21. jul29. nov – 13. jan
Tromsø20. mai – 22. jul27. nov – 15. jan
Bossekopp19. mai – 24. jul25. nov – 17. jan
Vardø17. mai – 26. jul23. nov – 19. jan

Er Bodø over polarsirkelen?

Bodø ligger nord for polarsirkelen, men har ikke mørketid.

Hvor langt nord for å se midnattsol?

På Svalbard er solen oppe fra april til august, og er det området i Norge der midnattssolen varer lengst. I fastlandsnorge er det Nordkapp som opplever det lengste sommerdøgnet fra mai til juli. Du kan oppleve midnattssol så langt sør som Bodø, der solen er oppe fra 4. juni til 8.

Når går midnattsolen ned?

Ved Nordkapp er sola oppe i over 1800 timer uten å gå ned, mens i store deler av Nord-Norge har man midnattssol fra rundt midten av mai til slutten av juli. På Svalbard helt frem til 22. august.

Er det midnattssol i Brønnøysund?

Lyst å se midnattssola på Helgeland og kjenne på overskuddet og energi den gir? Vi har midnattssol fra rundt 12. juni til rundt 10. juli, og for se den gjøre helomvending over horisonten må du ut til kysten eller opp i høyden.

Når er det midnattssol i Longyearbyen?

Midnattssol er motstykket til mørketiden, og betegner at solen er over horisonten hele døgnet – en periode som strekker seg fra 20. april – 23. august i Longyearbyen.

Når er det midnattssol i Lofoten?

Når er det midnattssol? Det er midnattssol mellom 28. mai og 14. juli, men vil variere litt fra sted til sted i Lofoten.

Når snur sola mot sommer 2022?

Vintersolverv er årets korteste dag. I Norge “snur sola” onsdag 21. desember 2022, klokka 22:48, og dagene blir lysere fram til sommersolverv.

Når forsvinner sola i Nord-Norge?

september startet mørketiden på Nordpolen, og i løpet av oktober forsvant solen fra Svalbard, Hopen og Bjørnøya. I dag, 20. november, tar sola farvel med Norges hovedland, og Nordkapp får ikke se sola igjen før 22. januar.

Når er soldagen 2022?

21. januar, også kjent som soldagen, blir markert av flere tromsøværinger.

Hva betyr tussmørket?

Tussmørke er en felles betegnelse på skumring og demring, som er overgangen mellom dag og natt eller omvendt.

Blir det mørkt på Nordpolen?

På selve Nordpolen er det mørketid fra 25. september til 18. mars, nøyaktig halve året. Årsaken til at mørketida oppstår er at selve jordaksen heller i forhold til det planet jorda beveger seg i rundt sola.

Har noen vært på Nordpolen?

Hvem som først nådde Nordpolen er omdiskutert. Amerikanerne Frederick Cook, Robert Peary og Richard E. Byrd skal ha vært der i henholdsvis 1908, 1909 og 1926, men dette er senere reist tvil om. Roald Amundsen nådde Nordpolen i 1926, kort tid etter Byrds ekspedisjon.

Hvor dypt er det på Nordpolen?

Det største dypet, 5450 m, finnes i Litje-revnen, 200 kilometer nord for Svalbard. Omkring selve Nordpolen er dybden 4000–5400 meter.

Leave a Comment