Hvordan komme seg fra Vassbygdi til Østerbø?

Når er det best å gå Aurlandsdalen?

NÅR: Den beste tiden for fotturer i Aurlandsdalen er fra slutten av mai til slutten av september. I mai og juni er det ofte snø igjen i den øvre delen av dalen. Den nedre delen av dalen, fra Østerbø til Vassbygdi er mulig og fra slutten av mai til begynnelsen av oktober.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også gå turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke. Sesongen begynner vanligvis i juni og varer til uti oktober.

Hvor starter Aurlandsdalen?

Turen starter ved Østerbø fjellstove. Gå forbi kirkegården, over brua og følg stien. Etter hvert kommer du til den velkjente Nesbøgalden, som er en smal ferdselsvei sprengt inn i fjellet. Stien fører til gården Nesbø som ligger ved Nesbøvatnet.

Hvordan komme seg fra Vassbygdi til Østerbø? – Related Questions

Kan man telte i Aurlandsdalen?

Det er også mulig å telte underveis, men beregn da at du bruker lengre tid på turen. Liten rast på Klemsbu. Her kan man søke ly i gangen om det er ruskete vær.

Hvor lang er Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen ligger i indre Sogn og er rundt 40 km lang (Geiteryggen-Vassbygdi), En av landet mest kjente turistløyper følger dalføret fra Geiteryggen rett innenfor grensen i Hol kommune nordvestover til Aurlandsvangen nede ved Aurlandsfjorden i Sogn.

Hvor ligger Geiterygghytta?

Geiterygghytta er en betjent DNT-hytte i Skarvheimen. Den ligger øst for Geiteryggvatnet ved en stengt sidevei vest for riksvei 50 (Hol–Aurland). Hytta drives av DNT Oslo og Omegn (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Hol kommune, i Viken fylke. Den ligger 1228 meter over havet.

Hvor høyt ligger Østerbø?

Østerbø Fjellstove (820 m.o.h.)ligger i Aurland kommune i Vestland fylke.

Hvordan komme seg til Geiterygghytta?

Tog og buss:Hytta ligger lett tilgjengelig med tog. Det går buss dagleg til og frå Geiteryggen som korresponderer med morgotoget mellom Oslo og Bergen. Ta tog til Ål stasjon, derifrå buss 850 med avstigning Geiteryggen Øst.

Hvordan komme seg til Hardangervidda?

Tog til Hardangervidda

Reise grønt til fjells med Bergensbanen og VY. Tar du toget til Finse er det kun 400 meter til Finsehytta og Brebua. Herfra kan du gå en rekke turer, enten du vil gå videre inn på Hardangervidda og Krækkja, inn i Skarvheimen og Geiterygghytta eller langs jernbanen til Hallingskeid.

Hvordan komme seg til Fondsbu?

Adkomst sommer

252 med daglig bussrute om sommeren (til ca. 15 september) fra Oslo og Årdal til Tyin og videre til Fondsbu. Hytta kan også nås med buss til Bygdin og båt videre over Bygdin inn til Fondsbu.

Hvordan kommer man seg til Finse?

Finsehytta ligger 300 meter fra Finse stasjon. Skal du kjøre bil østfra anbefaler vi at du parkerer på Geilo . Kommer du vestfra anbefaler vi parkering på Voss. Derfra tar du toget videre til Finse.

Hvor mange km er Rallarvegen?

Rallarvegen er ca. 80 km lang. Ved siden av ser du anbefalt sykkeltid med innlagte pauser. Du kan sykle på kortere tid, men lav fart og mange stopp gjør turen tryggere og rikere på opplevelser.

Hvor lang tid tar Rallarvegen?

Anbefalt sykkeltid med innlagte pauser er: Haugastøl – Finse 3-4 timer (27 km) Finse – Haugastøl 2-3 timer (27 km) Finse – Fagernut 1 time (10 km) Finse – Hallingskeid 3 timer (21 km) Hallingskeid – Flåm 3 timar (32 km) Finse – Myrdal 5 timer (38 km) Finse – Flåm 5-6 timer (53 km) Page 4 http://www.banenor.no/Jernbanen

Er Rallarvegen krevende?

Rallarvegen er til tider svært bratt, og veien er i stor grad usikret og krevende for barn. Hvis man vil sykle hele veien anbefaler vi at barna er 12 år gamle.

Er det lov til å sykle med elsykkel på Rallarvegen?

Vær obs på at Rallarvegen er steinete og bratt til tider så vi anbefaler å bruke god tid. Dette gjelder spesielt med elsykkel da sykkelen i seg selv er tyngre og kan føles tyngre og manøvrere. Passer syklister fra 150-195cm høyde. Elsykler kan kun bookes med henting på Haugastøl.

Hvor langt er det å gå fra Myrdal til Flåm?

Lengde: 18 km gåtur frå Myrdal til Flåm. Høgde: Startar på 866 moh, og du ender opp i Flåm på ca 2 moh. Turen passar for alle.

Kan man kjøre bil på Rallarvegen?

For køyring med motorkøyretøy på Rallarvegen må du ha løyve. Rallarvegen er først og fremst eit kulturminne som Bane NOR har ansvar for å forvalte, og målet er minst mogleg køyring med motorkøyretøy. Alle som ønskjer å køyre på vegen må ha køyreløyve frå Bane NOR.

Leave a Comment