Hvordan komme seg til Håen?

Du tar ferge eller rutehelikopter for å komme deg ut hit. Turen opp til Håen er både populær, lettgått og familievennlig. Den kan trygt gjøres i joggeskoene. Start fra parkeringsplassen der lysløypa begynner, helt nordvest inne i Marka på Sørland.

Hvor mange fastboende på Værøy?

Værøy er den nest minste og den nest ytterste av kommunene i Lofoten, med et areal på 18,6 km² og 679 innbyggere pr. 1. kvartal 2022.

Hvordan kommer man seg til Værøy?

Man kommer seg til Værøy med både ferge og helikopter. Ferge tar alt mellom 1 og 5 timer alt etter hvor man tar ferge fra. Ferge går fra Bodø eller fra Moskenes, og koster ca. 200 kr.

Hvordan komme seg til Håen? – Related Questions

Hvordan komme seg til Værøy og Røst?

FERGE. Fergene «M/F Landegode», «M/F Værøy» og «M/S Bodø» gjør det mulig å reise med bil mellom Bodø, Værøy, Røst og Moskenes. På sommeren anbefaler vi reisende med bil å bestille plass på forhånd, da det i perioder er stor trafikk med ferjen.

Hvor lang tid tar fergen fra Bodø til Værøy?

Ferjesambandet Bodø–Røst–Værøy–Moskenes
StrekningLengde KmOverfartstid
Bodø – Moskenes94,33 – 4 timer
Bodø – Værøy86,3 ca. 3 timer
Røst – Værøy43,0105 minutter
Værøy – Moskenes34,475 minutter

1 more row

Hvor lang tid tar ferga fra Moskenes til Værøy?

Man kommer seg til Værøy med både ferge og helikopter. Ferge tar alt mellom 1 og 5 timer alt etter hvor man tar ferge fra. Ferge går fra Bodø eller fra Moskenes, og koster ca. 200 kr.

Hva er det å gjøre på Røst?

Røst – et levende fiskevær!

Vil du ut i båt selv, er det flere som tilbyr fisketurer og båtutleie. På våren og sommeren arrangeres det også turer ut til fuglefjellene og helt ut til Skomvær fyr, hvor bl. a. billedkunstneren Theodor Kittelsen bodde i en periode på slutten av 1800-tallet.

Hvordan kommer man seg til Røst?

Reis til Røst!

Ta fly eller ferge. Med fly er det to daglige avganger melom Bodø og Røst i ukedagene, og èn i helgene. Det er også daglig flyforbindelse til Lofoten. Mer informasjon om rutetider og bestilling finner du hos Widerøe.

Hva er det høyeste punktet på Røst?

Røstlandet er størst (3,6 kvadratkilometer), men øya er lav, med høyeste punkt kun 11 meter over havet. Også de mindre øyene omkring er flate, mens flere av øyene i sørvest har bratte fjell, og svært begrenset strandflate. Høyest punkt i kommunen er Storfjellet (259 meter over havet), som ligger på øya med samme navn.

Hvordan komme seg til Kvalvika?

Ta av mot Fredvang fra E10 et stykke sør for den vakre Rambergstranda. Følg fylkesvei 808 forbi Fredvang til du kommer til startpunktet for turstien, hvor det er en liten parkeringsplass. Er det fullt her, finnes det en parkeringsplass til om du kjører noen hundre meter ekstra.

Hvor lang tid tar det å gå opp til Ryten?

Høyde: 543 moh. Varighet: 1,5 t én vei til stranda. 2 t til Ryten. Turen til Kvalvika og Ryten lokker mange ut på tur.

Hvor høy er Ryten?

Kvalvika og Ryten i Lofotodden nasjonalpark er blant Lofotens mest besøkte turmål. Det er det en grunn til. Utsikten fra fjellet Ryten er uten sidestykke, med den lange, gylne stranden langt der nede.

Hvordan kan man komme seg til Helvetestinden?

På nordsia av Moskenesøya ligger en av Lofotens perler, Bunesstranda, som er en del av Lofotodden nasjonalpark. Hit kommer man seg bare med båt, og fra Reine går det daglige avganger. På sommerrute kan båten gå flere ganger daglig: Reinefjord rutetabell . Parker bilen i Reine, og spaser til fergen.

Hva kan man gjøre i Reine?

Fra Reine er det kort vei til flotte fjellturer, fin kajakkpadling eller båtturer til noen av de flotteste strendene i hele Lofoten. Mest kjent er nok fjellturen til Reinebringen, som etter en god del høydemeter på sti og sherpatrapp, gir en fantastisk utsikt over Moskenes.

Hvor starter turen til Svolværgeita?

Turen opp starter i en sherpatrapp i Svolvær

Turen til Fløya og Djevelporten starter rett utenfor sentrum av Svolvær. Stien begynner like ved barnehagen i Blåtindveien, og leder oppover den bratte lia. Snart kommer du til en sherpatrapp som ble påbegynt i 2019. Det er tilrettelagt fine rasteplasser og benker underveis.

Hvor mange trinn Sherpatrappa Svolvær?

Følg stien opp gjennom småskogen til starten av sherpatrappa. Denne følges 503 trinn opp mot Heia. Etter trappa følges stien videre. Den er svært tydelig og delvis kloppet.

Hva er Svolvær kjent for?

Stedet er i dag Lofotens største fiskevær og er ikke minst et viktig handels-, administrasjons- og kommunikasjonssentrum. Svolvær har i tillegg adskillig industri, i første rekke en allsidig fiskeindustri, samt verkstedindustri. I Svolvær ligger Lofoten tingrett og Svolvær politistasjon i Nordland politidistrikt.

Hvor lang tid tar det å gå Møysalen?

Turen tar ca. 10 timer og starter med en ca 20 min. lang båttur inn den idylliske Lonkanfjorden. I Lonkanfjorden har vi egen flytebrygge for av- og påstigning.

Hvor er Eggenipa?

Denne turen til Eggenipa ligger i Nordfjord, i Gloppen kommune.

Leave a Comment