Kan man bruke elsykkel på vinteren?

Kan man sykle om vinteren?

Ta det rolig – de fleste sykler kan brukes. De aller fleste syklene kan bli vintersykler med piggdekk. Noen kjøper inn egen sykkel til vinterbruk, eller bruker den gamle sykkelen når de har kjøpt ny. Valg av sykkel handler både om hvor langt og hvor ofte du sykler, hvilken klimasone du bor i og hvordan du sykler.

Kan elsykler stå ute?

Elsykkelen kan lagres enten innendørs eller utendørs, forutsatt at de er godt beskyttet mot regn og snø. Oppvarmet tørr garasje og kjeller er ideelt til dette formålet. Hvis du lar den stå i en carport eller i en uoppvarmet bod, bør du ta ut batteriet og lagre det ved romtemperatur.

Hvordan oppbevare elsykkel om vinteren?

Batteriet må lagres inne et sted med en stabil temperatur mellom 10°C og 20°C. For å sørge for at batteriet holdes i best mulig stand, skal det lades til rundt 70 % hver sjette måned og lades helt opp før den første sykkelturen etter vinteren.

Kan man bruke elsykkel på vinteren? – Related Questions

Kan man bruke elsykkel i regnvær?

El-sykler kan brukes i regnvær, men bør begrenses så mye som mulig. Dersom du må bruke elsykkelen i regnværet anbefaler vi å bruke vanntett teip på koblingene mellom displayet og motoren. Dette er et utsatt sted for fuktighet. Dersom det kommer fukt inn i displayet er det nødt til å byttes.

Hvor mye koster det å lade en el sykkel?

I drift er elsykkelen usedvanlig rimelig. Full lading av batteriet koster deg knapt en femtiøring, og du har hjelp i 50-90 km. Til en slik tur trenger du ikke å ha med deg mer strøm enn hva en gammeldags lyspære bruker i løpet av 8-10 timer. Elsykler du 5.000 km i året, koster drivstoffet ikke mer enn en femtilapp.

Hvor ofte bør man skifte kjede på elsykkel?

Et sykkelkjede bør byttes etter ca 80 – 100 mil. Bytter du kjede ofte nok blir ikke girene på sykkelen så slitt at de også må byttes.

Hvor lenge varer et el sykkel batteri?

7-8 år eller ca. 1000 fulle ladesykluser. Etter 1000 ladesykluser vil det fortsatt virke, men alle batterier vil eldes over tid og gradvis miste kapasitet og du vil derfor ikke beholde rekkevidden på din el-sykkel.

Hvor lang garanti elsykkel?

5 års reklamasjon

Selger er da forpliktet til å undersøke produktet og tilby kostnadsfri reparasjon av feilen, eventuelt nytt produkt. Dersom samme feil dukker opp for tredje gang, har du krav på pengene tilbake.

Hvordan oppbevare elsykkel?

Oppbevaring av elsykkel og batteri/lader over tid
  1. Batteri og sykkel holdes separert, (hvis det er mulig)
  2. Batteri bør ligge i romtemperatur, må være mellom 10 – 30 grader.
  3. Hver fjerde uke bør batteriet lades opp, ettersom det har noe selvutladning over tid.
  4. Sykkelen bør stå tørt og i romtemperatur.

Hvor lenge må en elsykkel lade?

Kort ladetid. Har du tomt elsykkelbatteri, tar det mellom 3-5 timer å fullade batteriet. Ladetiden er avhengig av størrelsen på batteriet og hva slags type batteri og batterilader det er. TRYGT OG KALDT: Det er viktig å lade batteriet på ikke-brennbart underlag – og på kaldt gulv.

Hvordan sikre elsykkel?

Elsykkel er også dekket.

Tips for å unngå sykkeltyveri

  1. Velg en solid lås det vil ta lang tid å bryte opp.
  2. Lås sykkelen med to ulike låssystemer, da trenger sykkeltyven ulike verktøy.
  3. Fest sykkelen i noe solid og fastmontert.
  4. Sett helst fra deg sykkelen der det er mange folk hele tiden, da er den mer ubehagelig å stjele.

Hvordan ta vare på elsykkel?

Vask og pleie. Som med alle andre sykler, trenger også en elsykkel jevnlig vask – spesielt om vinteren. Ved vintersykling på saltede veier anbefaler vi at du skyller sykkelen med rent vann så ofte som mulig, og gjør en grundig vask ukentlig. Vi anbefaler dette kittet fra Weldtite.

Hvor ofte bør man skifte kjede på elsykkel?

Et sykkelkjede bør byttes etter ca 80 – 100 mil. Bytter du kjede ofte nok blir ikke girene på sykkelen så slitt at de også må byttes.

Hvor ofte må man ha service på elsykkel?

Utover disse punktene anbefaler vi at du tar sykkelen minimum til årlig service på autorisert verksted, to ganger årlig ved helårsbruk. Førstegangs etterkontroll bør utføres etter 100-300 km eller 4-8 uker.

Hvor ofte bør man vaske sykkelen?

Hvis du sykler mer eller mindre daglig, er det smart å vaske og smøre doningen én gang i uka – eller oftere ved behov, mener eksperten. Er den full av salt, slaps, søle eller sand etter endt tur, bør dette fjernes så fort som mulig.

Hva er best å smøre sykkelkjede med?

Det er mange produkter å velge mellom når det gjelder smøring av sykkelkjedet. Du kan bruke WD-40 Multispray. Det er et vannbasert smøremiddel som er vært førstevalget for syklister i mange år. WD-40 smører godt og forhindrer rust og slitasje.

Hvordan gjøre klar sykkelen etter vinteren?

Det første du bør gjøre, er å vaske sykkelen fri for skitt, salt og sandpartikler. Start med å spyle sykkelen, for å fjerne overfladisk skitt. Ikke spyl rett mot hjullagre og krank. Etterpå kan du bruke salo, vann og en svamp/klut til å vaske sykkelen ren.

Hvor ofte bør man smøre kjede på sykkel?

For de av dere som sykler hver dag til jobb må typisk smøring gjennomføres 1 gang i uken. Regner det mye, kanskje en gang ekstra. Sykler du mye i salt så kan det være lurt å smøre ekstra hyppig.

Hvor lenge varer en el sykkel?

7-8 år eller ca. 1000 fulle ladesykluser. Etter 1000 ladesykluser vil det fortsatt virke, men alle batterier vil eldes over tid og gradvis miste kapasitet og du vil derfor ikke beholde rekkevidden på din elsykkel.

Leave a Comment