Hvordan kommer man seg til Nordkapp?

Det er enkelt å komme seg til Nordkapp. Du kan enten kjøre E69 hele veien, eller ta fly til Honningsvåg som er nærmeste flyplass eventuelt fly til Lakselv. Lakselv blir også kalt “Nordkapp flyplass” da det bare er 2,5 timer å kjøre til Nordkapp. Der kan du leie bil, eller ta annen tilgjengelig transport videre.

Er det gratis å besøke Nordkapp?

Enn så lenge er det derimot gratis å besøke det populære området. Nordkapplatået er et populært reisemål ikke minst for utenlandske turister, mens det i år grunnet den spesielle situasjonen vi befinner oss i, kanskje vil være flere nordmenn som velger å ta turen (nesten) lengst nord i Europa.

Er veien til Nordkapp åpen?

Veien til Nordkapp er åpen for trafikk hele året, men på vinteren skal all trafikk foregå i kolonne.

Hvordan kommer man seg til Nordkapp? – Related Questions

Hvem eier Nordkapp?

Platået er eid av Finnmarkseiendommen, som fester eiendommen til Nordkapp 1990 ANS, og leier den ut til Nordkapp Vel AS, Scandic Hotels og Rica. Det er Rica Eiendom, eid av den svenske hotellkjeden Scandic, som har hatt en festeavtale. Festeavtalen gir Scandic enerett til virksomheten på stedet.

Hva er spesielt med Nordkapp?

På vel 71 grader nord er Nordkapp nordenden av Europa. Den 307 meter høye klippen stuper rett ned i Ishavet og har i århundret vært et seilingsmerke for sjøfarere. Sammen med punkter som Kapp det gode håp, Kapp Farvel, Kapp Horn og Kapp Comorin er det en milepæl for alle som ferdes på hav og land.

Hvor er Nordkapp platået?

Nordkapp, på over 71 grader nord og rundt 2000 kilometer fra Nordpolen, befinner seg ved enden av den europeiske landmassen, på Magerøya. Selve platået stiger 307 meter nesten rett opp fra Nordishavet, men er flatt på toppen.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Lindesnes til Nordkapp?

Avstand mellom Nordkapp og Lindesnes i luftlinje er 1676 kilometer og kjøreavstand er 2318 kilometer. Estimert kjøretiden fra Nordkapp til Lindesnes er ca 30 timer 39 minutter.

Hvor dyrt er det å kjøre fra Stavanger til Bergen?

Stavanger Taxi tar 14,26 kroner per kilometer. Mellom Stavanger og Bergen er det 210 kilometer. Da blir prisen på nesten 3000 kroner. I tillegg til ferjebilletter og andre påslag må du nok regne med å punge ut rundt 4-5000 kroner for turen.

Hvilken vei er best å kjøre fra Bergen til Oslo?

Den raskeste turen er over Hardangervidda, mens den lengste er om Filefjell. For skal du til Bergen så må du over fjellet, og det er her du må vurdere hva du har lyst å oppleve på veien. De mest benyttede fjellovergangene mellom Oslo og Bergen er Hardangervidda, Haukeli, Aurland – Hol, Filefjell og Hemsedal.

Kan man kjøre til Lofoten?

Du kan ankomme Lofoten både via bil, fly, ferge, hurtigrute og hurtigbåt. Lofoten har fastlandsforbindelse via Lofast (E10), men kommer du med bil sørfra via E6 er du avhengig av ferge, enten Bognes-Lødingen (1t) eller Bodø-Moskenes (3t 15min).

Hvordan komme seg rundt i Lofoten uten bil?

Hvis du reiser uten bil, kan du ta toget til Bodø eller Narvik. Herfra fortsetter du enten med ferge eller hurtigbåt fra Bodø, eller med ekspressbuss fra eller via Narvik. Velger du å fly, kan du fly direkte til Lofoten fra Oslo, og lande på Leknes eller i Svolvær. Det går dessuten fly til Røst fra Bodø.

Når er det best å reise til Lofoten?

Vil du unngå kø, men likevel nyte god temperatur, er sensommeren og høsten den beste tiden å besøke Lofoten. LOFOTEN (VG reise) De fleste turistattraksjonene og overnattingstilbudene i Lofoten holder åpent ut september eller lenger.

Hva er verdt å se i Lofoten?

 • Besøk Henningsvær – Norges eldste fiskevær. Henningsvær ligger ca.
 • Kunst i Lofoten.
 • Topptur på ski.
 • Fjellturer på sommeren.
 • Med bil har man lett tilgang til flotte fjellturer i hele øyriket.
 • Kajakkpadling.
 • Se Lofoten fra hesteryggen.
 • Nordlyssafari.

Hva å gjøre i Lofoten når det regner?

Her har dere tipsene for hva dere kan finne på når det regner i Lofoten.
 1. Besøk galleri og kunstsenter.
 2. Gå på museum.
 3. Lofotakvariet og opplevelsessenter.
 4. Handle lokale skatter.
 5. Surfing eller SUP.
 6. Dykking eller snorkling.
 7. Lag din egen ost.
 8. Bryggeriomvisning og Magic Ice.

Når er det flest turister i Lofoten?

Til tross for økt vekst i antall tilreisende på vinteren de siste årene, er det klart flest som kommer til Lofoten og Vesterålen på sommeren. Sommerturistene står for hele 75 prosent av gjestedøgnene i 2018 og består i hovedsak av feriereisende.

Hvor mange grader nord ligger Lofoten?

Lofoten er ei øygruppe i Nordland fylke, som ligg nord for polarsirkelen på 67. og 68. breiddegrad.

Når kan man se nordlys i Lofoten?

I Lofoten kan du oppleve nordlyset fra slutten av august til midten av april. Før og etter det er det ikke mørkt nok til å kunne se nordlyset når midnattssola melder sin ankomst. Det er ikke hver dag du kan se nordlyset, enten på grunn av lav aktivitet eller lavt skydekke.

Når blir det mørkt i Lofoten?

I Lofoten er mørketida kort, under fire uker

Svolvær har mørketid fra 7. desember til 5. januar. På grunn av skumringseffekten er det ganske mye lys midt på dagen, det kan ofte oppleves som et blått lys og kan kalles “blåtimen”.

Hva betyr ordet Lofoten?

Navnet. Navnet Lofoten kommer av gammelsvensk ló, ‘gaupe’, og norrønt fotr, ‘fot’; opprinnelig brukt om Vestvågøya. Det er et sammenligningsnavn, antagelig brukt med utgangspunkt i de sterkt oppskårede kystlinjene.

Leave a Comment