Hvorfor er det buss for tog nå?

Målet er klart: flere tog skal gå i rute, færre avganger skal innstilles, reisene skal bli raskere og mer komfortable. Skal vi klare det, må vi bruke sommerukene til vedlikehold av jernbanen.

Kan du bruke bussbillett på tog?

Nei, togbilletter fra Vy kan ikke brukes på Vy-busser og bussbilletter fra Vy kan ikke brukes på Vy-tog. Det er foreløpig ikke samarbeid om billetter mellom tog og buss i Vy.

Er det buss for tog til Oslo?

Buss erstatter tog: Togselskapene setter opp buss for tog i tilfeller der togtrafikken stoppes vesentlig. Bussene går både fra Trelastgata (sjøsiden på Oslo S) og fra Tollboden.

Hvorfor er det buss for tog nå? – Related Questions

Kan man bruke Ruter til tog?

Alle våre billetter kan brukes på Ruters T-bane, trikker, busser og båter, og på Vys tog i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke). Det er ikke pristillegg på nattbussene.

Hvor mye koster tog fra Oslo til København?

En billett fra Oslo til København koster i gjennomsnitt 1039 kr hvis du kjøper den på reisedagen. De billigste billettene finner du til kun 1039 kr.

Er det buss for tog til Gardermoen?

Oslo Lufthavn (Gardermoen)

Du kan ta regiontoget (Dovrebanen – R10/R11) eller lokaltoget (L12). Begge togene stopper på både Lillestrøm Stasjon og Oslo Lufthavn, og turen er estimert til 23 minutter. Det er over 50 avganger i døgnet, med avganger fra Oslo til Oslo Lufthavn hvert 10.

Hvor mye koster det med buss til Oslo?

Enkeltbillett
Soner1 sone2 soner
Voksen39 kr64 kr
Barn og honnør20 kr32 kr

Kan man ta tog fra Oslo til Stockholm?

Turen fra Oslo til Stockholm tar omtrent 5 timer og 30 minutter og har ingen bytter. Så når du går på togetOslo sentralstasjon er det bare å nyte turen og slappe av. Det er Statens Järnväger, populært kalt SJ, som har ansvaret for linjen.

Er det honnør på tog?

Honnør. Du kan få honnørrabatt dersom du er over 67 år, uføretrygdet, blind eller svaksynt. Du må ha med legitimasjon. Hvis du har kortet «Honnørrabatt Tilleggslegitimasjon», må du også vise dette.

Hva får man honnørrabatt på?

Med honnørkort får du redusert billettpris på kollektive transportmidler. Kortet gir også rett til honnørrabatt for ektefelle eller registrert partner som reiser sammen med deg, uansett alder.

Hva er honnørrabatt?

Honnørrabatt gis til alle over 67 år. Du trenger kun vanlig legitimasjon. Husk at du ikke har rett på honnørrabatt som «tidligpensjonist» om du går av med alderspensjon før 67: Du har først rett til honnørrabatt når du har fylt 67 år.

Er ledsager gratis på tog?

Ledsagere til personer med nedsatt funksjonsevne som ikke kan reise alene, reiser gratis på Ruters transportmidler.

Er det lov med medbrakt mat på tog?

Kan jeg ta med egen mat og drikke om bord? Ja, du kan nyte medbrakt mat og drikke (alkoholfri) fra setet ditt. Plassene i kafeen er forbeholdt gjester som handler om bord.

Er barn gratis på T bane i helgen?

18:00, lørdager, søndager og offentlige fridager. Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis. Barn under 6 år telles ikke med i antallet – de reiser alltid gratis. For å bruke grupperabatten må du ha en gyldig voksen-, honnør-, student-, militær- eller ungdomsbillett, og være over 18 år.

Hva er aldersgrense på tog?

Det finnes ingen aldersgrense for å ta tog uten voksne, men ifølge NSB sine nettsider , er det en anbefalt aldersgrense på 10 år. Hvis det er snakk om lengre togturer der man må bytte tog, anbefales det at man er minst 12 år.

Kan barn kjøre tog alene?

Barn under 10 år bør ikke reise alene med tog. For lengre reiser med tog– bytte, bør barnet være 12 år eller eldre.

Kan en 14 åring reise alene?

Hvem kan fly alene? Du kan bestille alenebillett til barnet ditt hvis det er mellom 5 og 15 år gammelt. Hvis barnet er under 5 år, er det dessverre for ungt til å reise uten ledsager. Hvis det har fylt 16, må det reise som voksen.

Er det lov å ha med hund på tog?

Kjæledyr med skulderhøyde under 40 cm reiser gratis sammen med deg. Dyret må være på gulvet ved dine føtter og du får ikke et ekstra sete. Hvis du ønsker et ekstra sete for mer gulvplass, kan du kjøpe kjæledyrbillett selv om dyret har skulderhøyde under 40 cm.

Hva koster hund på buss?

Pris. Hunder og førerhunder reiser gratis på Ruters transportmidler.

Leave a Comment