Når er det varmest i Trondheim?

Hvordan var været juni 2022?

Været i Norge i juni 2022: varmerekorder i nord

Ellers i landet var måneden for det meste «varm». Månedstemperaturen for hele landet lå 1,7 °C over normalen. De største avvikene var i Innlandet og Finnmark med over 2 °C over normalen. Et par stasjoner på Vestlandet hadde avvik på rundt 0,5 grader over normalen.

Hva er gjennomsnittstemperaturen i Trondheim?

Trondheim har et maritimt klima. Det er nedbør alle måneder i året. Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for Trondheim er 7° og det er minimum 463 mm nedbør årlig. Det er 159 dager med oppholdsvær per år, en gjennomsnittlig luftfuktighet på 82% og en UV-indeks på 2.

Hvorfor regner det så mye i Trondheim?

I Trondheim er klimaet preget av å være fuktig og mildt. Grunnen til dette er at byen ligger i utkanten av vestavindsbeltet. Vestavindsbeltet har i Norge stor betydning for klimaet langs kysten.

Når er det varmest i Trondheim? – Related Questions

Hvilken by har flest soldager i Norge?

Grimstad er norgesmester i klarværsdager. Grimstad er byen i norge med flest soldager, melder Agderposten. Flere steder har påberopt seg å være norges sol-mekka, men Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er solby nummer en.

Hva kalles en person fra Trondheim?

Trondheim
Trondheim kommune Tråanten tjïelte
LandNorge
FylkeTrøndelag
Statuskommune
InnbyggernavnTrondhjemmer, trondheimer

Hvor mange dager regner det i Trondheim?

Trondheim, Stavanger, Tromsø og sjølvsagt Bergen har alle meir enn 200 nedbørsdagar i året.

Hva kan man gjøre i Trondheim når det regner?

Ting å gjøre i Trondheim når det regner
  • Rockheim – nasjonalt museum for populærmusikk. Rockheim ligger på Brattøra i Trondheim, og har både utstillinger og faste installasjoner som omhandler norsk populærmusikk.
  • Trondheim Kino.
  • Vitensenteret.
  • Shopping på kjøpesenter.
  • Pirbadet badeland.
  • Lekeland.

Hvorfor regner det mer der det er fjell?

Når fuktig luft stiger mot toppen av en fjellkjede eller et stort fjell, vil luften avkjøles og vann oppløst i luften kondensere til regn eller snø. Denne nedbøren faller på den siden av fjellet som vender mot vindretningen. Denne prosessen kalles orografisk heving.

Hvor i Bergen regner det mest?

Aller mest nedbør faller det inn mot Gullfjellet. I enden av Hausdalen plasker det ned 3100 mm, mens Brekkedalen får 3600 mm.

Hva er verdens våteste sted?

Mawsynram er nemlig det stedet hvor det regner mest i verden, skriver AFP. De store nedbørsmengdene har sikret landsbyen en plass i Guinness rekordbok. I løpet av et år faller det ikke mindre enn 11.873 millimeter, altså 11,9 meter, nedbør.

Hvor mange soldager i Trondheim?

Måned for måned
PeriodeTotalt (%)Soltimer
Hele året914174
Januar73133
Februar83203
Mars90329

Hvor i Europa regner det minst?

I Longyearbyen på Svalbard er det enda tørrere enn i Fastlands-Norge. Her er årsnedbøren helt ned i 190 mm/år.

Hvor er verdens beste klima?

Klimaet på Kanariøyene regnes som det beste klimaet verden, takket være dets milde og behagelige temperaturer året rundt. Den knappe nedbøren må legges til og at øygruppen ligger i den regionen i Europa som har flest soltimer per dag.

Hvilket sted i Norge regner det mest?

Vestlandet er det mest nedbørsrike området i Norge. Seieren går til Brekke i Sogn, som er ei bygd på sørsiden av Sognefjorden. Her ligger årsnormal på 3575 millimeter nedbør.

Hvor er det mest soldager i verden?

Rekorden finner man øst i Sahara, der Solen skinner 4300 timer i året av omtrent 4450 mulige. Det mest solrike bebodde stedet i verden er Yuma i Arizona med 4055 soltimer i året – 91 prosent av det som er mulig. I Norge har vi begrensede målinger av soltid.

Hvor i Norge er det penest vær?

Men om vi bruker det internasjonale målet klarværsdager, er det Grimstad som er vinneren, sier Stein Kristiansen ved Meteorologisk institutt til VG Nett. Hittil i sommer er det målestasjonene Setesdalen, Kjevik, Lindesnes og Torungen ved Arendal som har registrert penest vær.

Hvor skinner solen mest i Norge?

Mest sol på sørlandet

Hvis vi ser på landsdelen hver for seg, er det sørlendingene som har mest sommersol. På andreplass finner vi Østlandet, mens sola skinner litt mindre dess lenger nord i landet du kommer. Det er altså Sørlandet som har mest sommersol sammenlignet med de andre landsdelene.

Hvor er det minst sol i Norge?

Sørlandet får mest sol

Vestlandet peker seg også ut som den landsdelen med færrest soltimer – i allefall i Bergen, som bare får 218 timer med sol. Grimstad i Agder får mest sol, med 286 timer.

Hvilken måned er varmest i Norge?

Varmeste tid er jevnt over midten av juli, men i begynnelsen av august ved kysten og i fjellet.

Leave a Comment