Hvor er det lov å telte i Trondheim?

Her kan du sette opp teltet i Trondheim og omegn:
 1. Jonsvannsmarka. Sollie trives godt i Jonsvannsmarka, og det er det første stedet han nevner.
 2. Malvikmarka. Malvikmarka dekker også områdene i Mostadmarka og sør for Hommelvik.
 3. Dragstenmarka.
 4. Bymarka.
 5. Estenstadmarka.

Hva må man ha med på telttur med barn?

Hva bør jeg pakke?
 • Liggeunderlag.
 • Sovepose.
 • Turklær (regn- og vindtett) og flere skift tørt ullundertøy.
 • Lue, votter, og flere skift med sokker.
 • Dunjakke og tykk ullgenser.
 • Buff av ull.
 • To par sko, for eksempel fjellsko/vintersko og joggesko hvis tørt vær. Hvis regn: Støvler eller Goretex-sko.
 • Hodelykt.

Hva er reglene for telting?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier.

Hvor er det lov å telte i Trondheim? – Related Questions

Hvor kan man telte gratis?

Det er lov å telte fritt i utmark, så lenge teltet er plassert minst 150 meter fra bebodd hus og hytte. Du kan bare telte på samme plass i to døgn. Er du på høyfjellet eller langt fra bebyggelse, kan du telte lenger.

Hvor er det ikke lov å telte?

Innmark er
 • gårdsplass, hustomt, dyrket mark, engslått og kulturbeite eller liknende områder.
 • små utmarksarealer som er omsluttet av innmark.
 • områder som er sperret av til vern av drikkevann, områder avsatt til viltoppdrett, annen næringsvirksomhet eller militær aktivitet.

Hva sier allemannsretten om telting?

Du har lov til å telte i utmark uten grunneierens samtykke, så lenge du ikke forstyrrer beboernes fred. Teltet må plasseres minst 150 meter fra bebodde hus og hytter og kan maksimalt stå oppe i to døgn, med mindre du får grunneierens samtykke til å telte der lenger.

Kan man telte hvor som helst i Sverige?

Campe med eget telt i Sverige

I Sverige gjelder Allemannsretten, slik vi er vant til i Norge. Det betyr at du kan ferdes nesten overalt i svensk natur, og kan slå opp teltet så lenge du er 150 meter fra nærmeste hus eller hytte, og tilbringer maks to døgn der.

Hvor lenge kan et telt stå?

Hvor lenge kan teltet stå? Maksimalt to døgn, hvis man ikke har grunneierens samtykke til å bli lengre. Tidsbegrensningen på to døgn gjelder ikke på høyfjellet eller i områder fjernt fra bebyggelse, forutsatt at oppholdet ikke fører til nevneverdig skade eller ulempe (friluftsloven § 9 annet ledd).

Kan man slå opp telt på rasteplass?

Kan du overnatte på rasteplasser langs veien? I utgangspunktet har du rett til å parkere og overnatte på rasteplasser, men det er vanligvis en tidsbegrensning på ett døgn på overnattinger. Det er viktig å vise hensyn og respektere tidsbegrensningene.

Kan man telte på Breivoll?

Det er ikke lagt opp til overnatting, men de so ønsker det, kan overnatte i egne telt/hengekøyer på stedet, eller benytte gapahuk eller lavvo som finnes på Breivoll.

Er det lov å sove i bilen?

Så lenge man ikke er til sjenanse for andre, så er det fullstendig lovlig å sove i bilen.

Er det lov å telte på Strand?

Regelen om å telte 150 meter fra bebyggelse kan stå for fall i strandsonen. I utmark gir Friluftsloven rett til å telte 150 meter fra bebodd hus eller hytte.

Er det farlig å ligge i telt når det lyner?

Dersom det plutselig skulle begynne å tordne under rypejakta på snaufjellet, er det imidlertid ikke lurt å sette seg i teltet å vente, dersom teltet blir det høyeste punktet. Dessuten kan teltstengene virke “forlokkende” på lynet. – Det gjelder det samme der som overalt ellers.

Er det lov å bo i skogen?

Det er i utgangspunktet lov å bo i skogen eller på fjellet, men det er likevel visse regler som gjelder. I friluftsloven er det regler om hvor og for hvor lenge man kan telte. Blant annet er det slik at telting eller annet opphold er ikke tillatt i mer enn 2 døgn om gangen uten eierens eller brukerens samtykke.

Hvor kan man telte på Hvaler?

Storesand ligger på Kirkøy, rett nord for Skjærhallen på Hvaler, og inngår i Ytre Hvaler nasjonalpark. En 500 meter lang sørvestvendt grunn sandstrand er unikt i Østfoldskjærgården. Det er ikke uten grunn at Storesand er en av de mest brukte strendene i Østfold. Teltplassen er bilfri.

Er det lov å telte på Hvaler?

Av hensyn til natur og kulturminner er det kun lov å telte på angitte plasser på Storesand. Det er avgift for teltplass i sommersesongen. Før og etter den organiserte teltsesongen, gjelder friluftslovens to-dagersregel for telting.

Hvorfor heter det Hvaler?

Navnet kommer av norrønt Hvalir, flertall av hvalr, ‘hval’; øyene minner om svømmende hvaler. En mindre sannsynlig forklaring er at navnet kan komme av varder ettersom det er svært mange varder og røyser på øyene.

Kan man telte på Verdens Ende?

Verdens Ende Camping finnes det 15-20 Bobilparkeringer, og god plass til campingvogner og telt for kortere opphold. Verdens Ende Cafe (pub og kiosk) holder oppe i sommersesongen. Her serveres god hjemmelaget mat og drikke til hyggelige priser. Her kan du også bestille for selskaper opp til 40 personer.

Er det lov å telte på Trolltunga?

Vi tilrår at du set opp telt berre på stadene som er merkte med teltsymbol på kartet. Leirplassen må vere nedanfor stien og i god avstand frå bekker og vatn. Vi ber deg respektere skilt som viser forbod mot camping!

Leave a Comment