Når hentes hageavfall Trondheim?

Bli med på Trondheim Renholdsverk (TRV) sin årlige hageavfallsaksjon i april – mai, og på høsten. Brune papirsekker til hageavfall kan kjøpes på forskjellige utsalgssteder og blir hentet av TRV på din hjemmeadresse.

Når blir papir hentet?

De fleste kunder har egen papirbeholder med blått lokk som vi tømmer hver fjerde uke. Alt av papir, papp og drikkekartong kastes løst i papirbeholderen. Vi tømmer beholderen hver 4. uke.

Når hentes juletrær i Trondheim?

Vi henter juletreet ditt

Sett juletreet ved siden av dem, så henter vi treet sammen med restavfallet fra og med uke 2. Har du containere? Sett treet ved en egnet oppsamlingsplass i nærheten av containerne søndag 12. januar, så henter vi det i uke 3.

Når hentes hageavfall Trondheim? – Related Questions

Når hentes juletrær i Trondheim 2022?

Sett juletreet ved siden av dem, så henter vi treet sammen med restavfallet fra og med uke 2. Har du containere? Sett treet ved en egnet oppsamlingsplass i nærheten av containerne søndag 12. januar, så henter vi det i uke 3.

Skal juletreet stå i vann før det tas inn?

Før du tar det inn, bør du også la det stå i plast ute så lenge som mulig. Det viktigste er at det står i vann hele tiden, slik at det holder seg lenger. Sjekk en gang om dagen om du må fylle på igjen. Juletreet liker ikke plutselige temperaturforandringer, så sørg for å finne en mellomting mellom ute og inne.

Hvor lenge skal juletreet akklimatiseres?

På Norsk pyntegrønts hjemmeside finner vi blant annet disse gode tipsene: Akklimatiser treet i minst ett døgn. Ta av nettet så grenene får rettet seg ut. Sag en tynn skive (2-3 cm) av rotenden før treet settes i juletrefoten med vannbeholder.

Når henter de juletrær i Skien?

Juletreet ditt hentes i uke 3. Ta av pynt, og sett treet ut før kl. 06.00 mandag 14. januar.

Hvor startet tradisjonen med juletre?

Skikken med juletre stammer opprinnelig fra tidligere Vest-Tyskland i første halvdel av 1500-tallet. Det første juletreet kom til Norge i 1822 og ble pyntet i Christiania. Juletreet skal etter tradisjon være et eviggrønt tre og symbolisere “Det evige liv.” Som regel brukes gran eller furu som juletre.

Hvor kaster man juletrær?

Juletre sorteres som hageavfall

Eksempler på hageavfall: kvister, greiner, gress, løv etc. Hageavfall skal leveres uten sekk. NB! Vær oppmerksom på at fremmede skadelige plantearter må leveres som restavfall for å hindre spredning.

Er gavepapir papiravfall?

Gavepapir og gavebånd

Gråpapir og avispapir, med eller uten farge og mønster, kan sorteres sammen med papiret (kraftpapir, resirkulert papir, naturpapir). Alt gavebånd skal i restavfallet.

Er stearinlys restavfall?

Stearin skal i restavfall. Telys som ikke er tomme for stearin, skal også i restavfall. Hva er en moderne avfallsløsning?

Hvor skal man kaste bobleplast?

Kan jeg resirkulere bobleplast? Svaret er ja, bobleplast kan resirkuleres. Den skal sorteres som plast på din lokale gjenvinningsstasjon. Husk også at bobleplast har lang holdbarhet og kan brukes på nytt som den er neste gang du trenger et fleksibelt fyllmateriale med god beskyttelse.

Hvor skal man kaster potetgullposer?

Potetgullposer sorteres som plast eller restavfall.

Hvordan sortere eggekartong?

Eggekartonger sorteres som restavfall/matavfall.

Hvor kan man kaste gamle dyner?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall.

Hvor kaste ødelagte klær Trondheim?

Trondheim Renholdsverks returpunkt er plassert rundt omkring i alle bydelene; ofte ved butikker, parkeringsplasser eller bensinstasjoner. Her kan du levere glass- og metallemballasje. Noen returpunkt tar også i mot papir, plastemballasje, tekstiler og sko, og noen har egne miljøstasjoner for levering av farlig avfall.

Hvor kan man kaste undertøy?

Fretex tar i mot brukt undertøy: Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Derfor tar Fretex også i mot brukte sokker, truser og BHer.

Hvor kan man kaste ødelagte sko?

Slik gjør du det

Levér klær som er rene, tørre og uten lukt, og brukbare sko, i pose eller sekk til en tøyinnsamlingsboks eller gjenvinningsstasjon.

Hvor kaste ødelagte sokker?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon.

Leave a Comment