Når hentes hageavfall Trondheim?

Bli med på Trondheim Renholdsverk (TRV) sin årlige hageavfallsaksjon i april – mai, og på høsten. Brune papirsekker til hageavfall kan kjøpes på forskjellige utsalgssteder og blir hentet av TRV på din hjemmeadresse.

Når hentes hageavfall?

Slik fungerer henting av hageavfall

Abonnementet gjelder fra mai til oktober. Vi henter hageavfallet ditt hver fjerde uke i denne perioden, tilsammen syv hentinger.

Er røtter hageavfall?

Typiske ting du sorterer som Hageavfall

Gress, Ugress, Hageplanter, Greiner, Røtter.

Når hentes hageavfall Trondheim? – Related Questions

Er det lov å dumpe hageavfall?

Dumping av hageavfall er straffbart og er være brudd på både forurensningsloven § 28 og naturmangfoldloven. Ingen kan tømme, etterlate, oppbevare eller transportere avfall slik at den kan virke skjemmende, til skade eller ulempe for miljøet.

Er hageavfall restavfall?

Hageavfall. Hageavfall skal leveres på gjenvinningsstasjonen. Det skal ikke legges i restavfallsbeholderen.

Hva er hageavfall?

Hageavfall er alt biologisk nedbrytbart avfall som oppstår i og rundt hagen. Dette kan for eksempel være gress/ugress, løv, hageplanter, greiner og kvist.

Hvor mye røtter må en stikling ha?

Røttene bør være minst to til fire cm lange før de overføres til jord. Men du kan absolutt vente til røttene er lengre. Vi har holdt stiklinger i vann i flere måneder!

Hvor skal man kaste planter?

Planter som dør på grunn av sykdom, bør kastes til forbrenning. Legg den enten i posen for restavfall, eller lever til varmkompostering ved en gjenbruksstasjon som tar imot hageavfall, råder forskeren. – Det samme gjelder avfall fra planter som er importert fra utlandet.

Hvor mye røtter på stikling?

Når stiklingen har dannet rundt 7-10 cm lange røtter er planten klar for jord. Bruk veldrenert jord – såjord eller sandholdig jord er gode valg. Dette vil gjøre at de nye røttene får en myk start på det nye livet. Det er alt som skal til, så nå er det bare til å prøve selv.

Skal man bytte vann på stiklinger?

Plasser vasen med stiklinger lyst, uten at den blir stående i direkte sollys. Skift vann regelmessig. Når stiklingene har dannet lange røtter, kan de plantes i jord.

Hva er forskjell på stikling og avlegger?

Begrepene avlegger og stikling brukes ofte om hverandre, men er ikke det samme. Avlegger er små babyplanter som vokser opp rundt morplanten, som for eksempel på pilea, grønnrenne eller jordbærplanter. Når de er blitt en viss størrelse kan de kappes fra morplanten og blir en selvstendig plante.

Hvor ofte skifte vann på stiklinger?

– Skift vann én eller to ganger i uken. I vannet ser en lett om noe er råttent. Husk at du kan sette flere stiklinger fra samme plante sammen i vann. Du kan bruke kjøkkenglass, plastboks eller en vase, det er det samme.

Hvordan få en fyldig Monstera?

Monstera er som sagt en klatreplante, så om du fester den til en bambuspinne eller mosestokk vil dette stimulere til vekst, i tillegg til at den vokser oppover i stedet for å legge seg utover. Monstera trenger lite vann, og la den tørke opp mellom hver vanning.

Kan man klippe røttene på Monstera?

1) Ta stiklinger når planten får spontane skudd. Separer de nye skuddene og grav dem forsiktig opp. 2) Du kan også klippe av en stilk og sette den i en vase. Med tiden vil stilken få røtter som du kan plante i en ny potte.

Når kan man potte stiklinger?

Våren er den perfekte tiden for å ta stiklinger! Konseptet er enkelt og rimelig. Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen ut i en potte og gro et helt nytt vidunder.

Hva kan overvintre i potte?

Eksempler på planter som kan plantes i potte på vinterstid er ulike syriner (helst de minste), ulike spirea, lønn (helst de minste), lerk (dvergtyper), klatrehortensia, alpheklemis, magnolia, lyngplanter, skimmia, sølvkrans og prydkål m.

Hvordan ta avlegger av Vindusblad?

Det er enkelt å ta stiklinger fra vindusbladet. Det du skal gjøre er å dele vindusbladet, noe som er enkelt å gjøre når planten får spontane skudd. Separer de nye skuddene varsomt og grav dem opp. Deretter setter du skuddet i en ny potte og planter på samme måte som tidligere.

Hvordan formerer man hortensia?

Formering: Ta 10 – 15 cm lange toppstiklinger etter blomstringen. Stiklingene skjæres av rett nedenfor et bladfeste. Snittflaten kan dyppes i rothormon-middel, så settes stiklingen i en blanding av sand og torvjord som holdes fuktig i minidrivhus eller med plast over til den har rotet seg (ca. 2-3 uker).

Skal hortensia klippes ned om høsten?

Hortensia setter knopp året før de blomstrer, så de bør beskjæres forsiktig rett etter blomstringen om høsten. Det vi kaller hagehortensia er ofte samme varianter av de vi har inne som potteplanter.

Leave a Comment