Når toget er forsinket?

Etter loven har du krav på 25 prosent refusjon av billettprisen når du kommer 60 minutter for sent til ankomststedet, og 50 prosent refusjon når du er minst 120 minutter forsinket. Vy har bedre betingelser. På langdistansetogene får du 50 prosent refusjon av billettprisen ved forsinkelse på 60 minutter eller mer.

Hva betyr det når toget er innstilt?

Hvis toget blir innstilt kan du ta neste tog eller benytte alternativ transport, dersom vi tilbyr dette. Husk at du kan søke om prisavslag for togbilletten ved forsinkelse.

Hva skjer om man ikke rekker toget?

Erstatning/reklamasjon

I situasjoner der du må ta i bruk alternativ transport eller får andre utgifter i forbindelse med forsinkelse eller kansellering av tog, kan du få refundert hele eller deler av utleggene. Dette må gjøres skriftlig med vedlagt dokumentasjon innen tre måneder etter hendelsen.

Når toget er forsinket? – Related Questions

Hvor mye får man i bot på toget?

Gebyrsatsen fastsatt av Samferdelsdepartementet er 1 150 kr, eller 950 kr for reisende under 18 år.

Er det lov til å drikke på toget?

Ja, du kan nyte medbrakt mat og drikke (alkoholfri) fra setet ditt.

Hva betyr R på toget?

R står for Regiontog ( som for eksempel R10 Skien-Lillehammer). Fakta om linjenummer: Linjenummeret viser om toget er lokaltog eller regiontog, hva som er endeholdeplass, samt at nummeret gir informasjon om stoppmønsteret.

Har Vy tog toalett?

Er det toalett om bord? Ja.

Er det lov med dyr på toget?

Kan jeg ha med kjæledyr? Dyrene som får bli med på tog er hund, katt, gnagere i bur, burfugl og små skilpadder. Du kan ta med akvariefisk så lenge de er forsvarlig pakket.

Kan man gå på toget uten billett?

Det er ditt ansvar at du har en gyldig billett tilgjengelig før du går om bord på toget. Forutsetningen for å kunne reise med toget er at du kan vise gyldig billett ved kontroll. Har du kjøpt billett via mobilen, må denne også være tilgjengelig ved billettkontroll.

Kan jeg sitte hvor jeg vil på toget?

Kan jeg reservere sete hvor jeg ønsker i toget? Nei. Det er kun setene i setereservasjonsvognen som kan reserveres, og disse setene ligger tilgjengelig i setekartet.

Hvor er det tryggest å sitte på toget?

En nytt studie viser at det er størst sjanse for at du overlever en flyulykke dersom du sitter ved midtgangen, skriver britiske The Times.

Hvor fort kjører toget?

I ordinær trafikk har toget en topphastighet på 380 km/t.

Hvor går verdens raskeste tog?

Et hurtigtog med maglev-teknologi har kjørt sin første strekning i Qingdao i Kina, skriver CNN. Toget kan kjøre i 600 kilometer i timen ved å sveve over magnetiske skinner. Toget er produsert av China Rolling Stock Corporation, og anses som det raskeste i verden.

Hvorfor tuter toget hele tiden?

Hver gang toget kjører forbi må det tute høyt av sikkerhetsgrunner, fordi det verken er lys eller bom ved overgangen. – Det er belastende for alle som bor i hele boligfeltet her, og det er ikke bare vi som mener det er helseskadelig, forteller Horpestad. Også kommunelegen støtter naboenes kamp mot Bane Nor.

Hvor fort kjører tog i Japan?

Shinkansen-tog opererer nå med en hastighet på opp til 300 km/t.

Hvor langt er verdens lengste tog?

Hvis vi ser bort fra fenomener som isbreer og tektoniske plater, er svaret sannsynligvis et tog – nærmere bestemt et australsk tog, som ruller gjennom villmarken i et bortgjemt hjørne av verden. Australia har nemlig verdens lengste tog (6,5 km).

Hvor fort går et norsk tog?

Togene på Gardermobanen suser av gårde i godt over 100 km/t, mens lokaltogene rundt Oslo kjører i litt over 40 km/t. Mange tog i Norge går tregt. NRKs liste er nedslående lesning, mener Forbrukerrådet. Gardermobanen er Norges eneste togstrekning der passasjerer blir frakta i over 100 kilometer i timen.

Hvor fort går TGV?

Etter ferdigstillelse 1981 ble elektrisk drevne TGV-tog (Train à Grande Vitesse, ‘tog med stor hastighet’) med gjennomsnittshastighet på 260 km/h satt inn på linjen. TGV-nettet er stadig utvidet, blant annet til Marseille, Genève og Brussel, og normalhastigheten er hevet til 300 km/h.

Hvor fort kjører tog i Kina?

For øyeblikket kjører det gjennomsnittlige høyhastighetstoget i Kina i rundt 350 kilometer i timen, mens vanlige rutefly flyr i hastigheter opp mot, og over, 900 kilometer i timen. Mangel på infrastruktur hindrer imidlertid den store allmenheten i å benytte seg av Maglev-togene.

Leave a Comment