Har ikke råd til å gå til tannlegen?

Hvis du lurer på om du har fått den stønaden du har krav på, kan du spørre tannlegen eller tannpleieren din. Har du dårlig råd, kan du søke NAV om støtte til tannbehandling (etter sosialtjenesteloven). Her kan du lese mer om dekning av utgifter til tannbehandling i EU/EØS.

Når tannlegen gjør feil?

Er du misfornøyd med tannbehandlingen? Ta først kontakt med tannklinikken du brukte. ​​Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Det første du bør gjøre er å diskutere saken med tannlegen eller tannpleieren som behandlet deg.

Er det trygt å gå til tannlegen?

Pandemisituasjonen skaper stor usikkerhet hos mange, noe som medfører at enkelte velger å utsette tannlegebesøket. Vi kan forsikre om at det er trygt å gå til tannlegen, og oppfordrer alle til å følge opp munnhelsen også i denne perioden.

Har ikke råd til å gå til tannlegen? – Related Questions

Kan tannlegen se om du har sugd?

Hei! Det stemmer at tannleger kan se om personer har vært utsatt for seksuelle overgrep, også i munnen. Dette vises om en har opplevd flere overgrep og ikke om en har gitt noen munnsex en eller to ganger. Ellers er tannleger mest opptatt av tenner og tannkjøtt.

Kan man få beroligende hos tannlegen?

Beroligende tabletter kan egne seg godt for pasienter som opplever uro eller frykt forbundet med tannlegetimen. Slik behandling må avklares med tannlegen ved behov og tablettene gis senest en halvtime før tannlegetimen.

Hvor mye koster det med narkose hos tannlegen?

Full narkose for 4.400 kr pr. time (første timen koster kr 1.000 ekstra) og sedasjon (såkalt “lett-narkose“) for 2.200 pr. time. Husk: en tannlege får gjort mye behandling på en klokketime på en sovende pasient!

Hvilke beroligende får man hos tannlege?

Pasienten tar pillen omtrent en time før prosedyren, og vil fortsatt være våken (selv om du vil føle deg døsig). Xanor , Flunipam eller Sobril er andre vanlig beroligende som vi bruker. Innåndingssedasjon, bedre kjent som lystgass. Dette er en kombinasjon av lystgass og oksygen.

Kan tannlegen se om du har kreft?

Dermed er det en stor sammenheng mellom orale tannsykdommer og andre sykdommer, mener Gussgard, og ved kreft har tannlegen en svært viktig rolle. – Tannleger må alltid se etter kreftsymptomer når de møter sine pasienter, og de skal undersøke lepper, hud, tunge, kinn, tannkjøtt, lymfekjertler og hevelser i halsen.

Kan man stole på tannlegen?

Pasientene har normalt ikke peiling på tannhelse, og kan derfor ikke kontrollere om behandlingen de får er riktig. Det trengs spesialkunnskap for å gjøre det. Du bør helst være tannlege selv for å bedømme om tannlegen gjør godt arbeid. Likevel kan vi regne med at tannlegen gjør sitt beste, hevdet altså tannlegene.

Hvor mye koster tannlege 21 år?

Unge voksne i alderen 21 til 26 år

Egenandelen av behandlingskostnaden skal være 50 % av fylkeskommunal takst. Dette er en utvidelse av ordningen om tannhelsetilbud til 21– og 22-åringer. Tilbudet gjelder nå for aldersgruppen 21– til 26 år.

Hvem får refusjon hos tannlegen?

Skaden må ha vesentlig betydning for funksjon og estetikk. Sterkt nedsatt evne til egenomsorg hos personer som har varig sykdomeller varig nedsatt funksjonsevne. Tilstanden må dokumenteres og ha vart i mer enn ett år og forårsaket redusert tannhelse.

Hvorfor borer tannlegen?

Hvorfor borer tannlegen? Tannlegen borer for å fjerne ødelagt emalje og tannbein og lage en form til fyllingsmaterialet som skal erstatte det ødelagte tannvevet.

Er boring vondt?

Dersom man velger bedøvelse, vil man ikke kjenne smerter under boring og fyllingslegging. Det er litt ubehagelig med bedøvelsen, men mange sier at de ikke merket det i det hele tatt. For at tannlegen skal kunne legge en fin fylling, må han/hun først borre litt i tanna.

Kan hull i tennene forsvinne?

Et begynnende hull vil nok aldri forsvinne helt, men det kan stoppe opp ved godt renhold og ekstra fluor. Ekstra fluor kan være fluorskylling- eller tabletter. Husk tanntråd hver dag.

Hvor fort utvikler hull i tennene seg?

Hvis du ikke pusser tennene regelmessig, så kan det oppstå hull i løpet av et par år, men hvis du tar fram tannbørsten regelmessig og bruker tannkrem med fluor, så kan det ta opptil fire år, sier han.

Hva er svarte prikker på tennene?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Tynne, sorte streker/prikker i tyggeflatene av tennene trenger slett ikke å være hull. Det kan være misfarging av mat og drikke i de naturlige furene i tennene. Dette ser vi særlig i gropene på de bakerste tennene.

Er ising i tennene hull?

Hva skyldes ising i tennene? Ising i tennene skyldes at tannemaljen ikke klarer å beskytte nerven mot store temperaturforandringer. Dette kan skyldes at tannkjøttet er dratt oppover/tilbake, og at tannhalsen er blitt blottet. Det kan også skyldes en sprekk i tannen eller hull i tennene (karies).

Hvordan ser et hull i tanna ut?

De kan være hvitaktige i overflaten, grålige, brune eller svarte. De kan være nærmest usynlige å se, slik at man må bruke røntgenbilder for å se det skikkelig. De kan være veldig små og de kan være store. Det er umulig å gi en oppskrift på nettet på hvordan du selv kan se om du har hull i tennene.

Hva skjer om man ikke pusser tennene?

Å ikke pusse tennene og tungen vil gi deg dårlig ånde på grunn av matrester som brytes ned og fremvekst av bakterier. Plakk kan bygge seg opp på ubørstede tenner og bli til tannstein. Tannstein kan skape gulaktige, brune eller hvite flekker på tennene og føre til tannkjøttbetennelse og annen tannkjøttsykdom.

Leave a Comment