Hva gjør du hvis flyet blir kansellert?

Dersom flyet ditt blir innstilt, forsinket eller overbooket kan du ha krav på kompensasjon. Les mer om dine rettigheter dersom flyet blir innstilt. Hvordan klage? Hvis reisen ikke går som planlagt og du ikke har fått det du har krav på, kan du klage til flyselskapet eller reisebyrået.

Hva har du rett på når flyet er kansellert SAS?

Hvis flygningen din blir kansellert, tilbyr vi en SAS Travel Voucher av samme verdi som billetten din. Verdikupongen kan brukes til å bestille en ny flygning og er gyldig i tolv måneder fra utstedelsesdatoen. Hvis du ikke har tid til å reise med oss før verdikupongen utløper, kan den gjenværende verdien refunderes.

Kan flyselskap endre avgang?

Forandret avgangstid

Flyselskapet kan endre flyavganger og du mister retten til såkalt standardkompensasjon dersom dette skjer minst 14 dager før avreise.

Hva gjør du hvis flyet blir kansellert? – Related Questions

Hva har man rett på ved flystreik?

Blir flyet innstilt, har du rett til å velge mellom å få pengene tilbake for billetten, ombooking, eller å reise på et annet tidspunkt. Blir flyet ditt forsinket i mer enn fem timer, har du også rett til å velge mellom å få pengene tilbake for billetten, ombooking, eller å reise på et annet tidspunkt.

Når flyselskapet endrer tidspunkt for avreise?

En billett er en kontrakt mellom kunden og flyselskapet. Det er rimelig at flyavgangen skal kunne endres til to timer før eller etter, men dersom det er store endringer må flyselskapene betale for de økonomiske tap dette medfører for kundene, sier Forsdahl.

Hvor lenge må flyet være forsinket?

Etter 3 timer vil du ha krav på en kompensasjon. Kompensasjonen kan være mellom 250 til 600 euro, avhengig av hvor langt du skal reise og om ventetiden blir lengre enn 3 timer. Om ventetiden er lengre enn 4 timer, vil du ha krav på kompensasjon på lik linje med at flyet blir kansellert.

Hvordan klage på flyselskap?

Dersom flyselskapet ikke opptrer i henhold til sine plikter etter forordningen, kan du sende inn et tips eller klage til Luftfartstilsynet på e-post: [email protected] eller telefon: 75 58 50 00. Hvis en planlagt flyging innstilles/kanselleres av flyselskapet, kan passasjerene kreve refusjon av hele beløpet.

Hvor mye vind skal til for at fly blir innstilt?

For en DHC-8 vil maksimal sidevind kun være 5 kts (3 m/s) når bremseffekten er dårlig. En vindstyrke folk flest vil oppfatte som svært svak og det er “utrolig” at flyene ikke flyr. Er bremseffekten god vil flyet kunne lande med en sidevind på 36 kts (20 m/s).

Hvor lenge før avgang?

Vi anbefaler at du sjekker inn minst 60 minutter før avgang for innenlandsreiser. For flygninger innenfor Skandinavia og Finland anbefaler vi innsjekking to timer før avgang. Gjelder alle reisende. Innsjekking/bagasjelevering stenger 30 minutter før avgang.

Hva skjer om man ikke rekker mellomlanding?

Har du en billett som består av flere flyvninger, og en av dem er så forsinket at du ikke rekker den påfølgende flyvningen, har du rett til en alternativ flyvning. Hvis den gjør at du ankommer endelig destinasjon mer enn 3 timer senere enn planlagt, vil du ha rett til kompensasjon.

Hva skjer hvis flyet blir innstilt?

Dersom flyet blir innstilt kan du velge mellom: Refusjon av billettprisen for den del av reisen som ikke har funnet sted, eller for hele billetten dersom reisens formål ikke kan oppnås på grunn av innstillingen. Du kan også ha krav på returflyging tilbake til avreisestedet.

Hvordan klage på flyselskap?

Dersom flyselskapet ikke opptrer i henhold til sine plikter etter forordningen, kan du sende inn et tips eller klage til Luftfartstilsynet på e-post: [email protected] eller telefon: 75 58 50 00. Hvis en planlagt flyging innstilles/kanselleres av flyselskapet, kan passasjerene kreve refusjon av hele beløpet.

Hvilket flyselskap er tryggest?

Listen for 2021 toppes etter Qantas av Qatar Airways, Air New Zealand, Singapore Airlines og Emirates på de fem første plassene. De europeiske selskapene har en litt mer beskjeden plassering: British Airways (10), SAS (16), Finnair (17), Lufthansa (18) og KLM (19) fått plass på sikkerhets-toppen.

Hvordan sende krav til SAS?

Bruk skjemaet vårt på nett for å fremsette kravet ditt. Sørg for å legge ved en kopi av originalkvitteringene dine. Tredjeparter tar vanligvis et betydelig gebyr for å hjelpe deg med slike krav, det er derfor mer fordelaktig for deg å sende kravet direkte til SAS.

Hvordan få penger tilbake fra SAS?

Slik søker du om refusjon
  1. Gå til Mine bestillinger.
  2. Angi bestillingsreferanse og etternavn, eller logg inn.
  3. Åpne bestillingen og klikk på “Kanseller & refusjon».
  4. Velg reisende og flyvninger du ønsker refusjon for, og klikk på “Fortsett”.

Hvor lenge før avgang kansellerer SAS?

17.00 neste dag så lenge bestillingen ble gjort mer enn 24 timer før avgang. Hvis du bestiller mindre enn 24 timer før avgang, kan du få refusjon opptil 12 timer før avgang. Hvis du for eksempel har bestilt en reise kl. 17.00 for en flygning med avgang kl.

Hva dekker avbestillingsforsikring SAS?

Forsikringen utbetaler erstatning hvis du ikke kan foreta den planlagte reisen på grunn av følgende : Akutt sykdom eller ulykker som rammer deg, reiseledsager, nærmeste pårørende eller en person du har avtalt å møte, og hvis behandlende lege fraråder å reise.

Hvilke SAS billetter kan refunderes?

De fleste SASbilletter er refunderbare, med unntak av SAS Go Light og SAS Go Smart. Hvis du kansellerer en ikke-refunderbar billett, vil kun skatter og avgifter refunderes. Billettprisen og tilleggsgebyrer for innenlands/internasjonale flygninger refunderes ikke.

Hva har man krav på SAS?

I tillegg til overnatting har du rett på dekning av nøkterne utgifter til mat og drikke mens du venter på at flyet hjem skal komme på vingene. I tillegg til refusjon eller ombooking vil passasjerer som får flyturen innstilt eller mer enn tre timer forsinket, ha krav på en standardisert økonomisk erstatning.

Leave a Comment