Hvor langt er det å gå opp Fløyen?

Det er cirka 3 km å gå ned fra Fløibanens øvre stasjon til Bergen sentrum. I normal gangfart tar det ca. 45 minutter å spasere ned fra Fløyen.

Hvordan komme seg opp til Fløyen?

Fløybanen går fra Bergen sentrum, ca. 150 meter Torget i Bergen, til toppen av Fløyen, også kjent som utkikkspunktet på Fløyen. Banen tar ca. 7 minutter fra start til toppen.

Hvor mye koster det og ta Fløibanen?

Pris
BillettypeBillettavgift
Voksne (fra 16 år) – vinterprisNOK 120,00 tur/retur

Hvor langt er det å gå opp Fløyen? – Related Questions

Hvor mange personer tar Fløibanen?

Lengden er 850 meter, og høydeforskjellen er 300 meter. Turen én vei tar vanligvis fem til åtte minutter med en av de to moderne panoramavognene Rødhette og Blåmann, som hver rommer ca. 100 passasjerer.

Når begynner Fløibanen å gå?

Fløibanen har avgang hvert 15 minutt mellom kl. 10:00 – 19:00. Når det er mye gjester, kjører vi gjerne kontinuerlig.

Hvordan betale på Fløibanen?

Billett kjøper du enkelt i appen Fløibanen! Du kan også kjøpe i billettluken på nedre stasjon, billettautomatene på alle stasjonene eller her på denne siden.

Hvor lang tid tar Fløibanen?

Hvor lang tid tar turen? En reise med Fløibanen fra nedre stasjon til Fløyen tar 5 – 8 minutter.

Er Fløibanen i drift?

Fløibanen har vært i kontinuerlig drift siden 1918, kun avbrutt av oppgraderinger underveis.

Hva heter de nye Fløibanen?

FØLG DEN NYE FLØIBANEN «HEIM»

Ho er raud og fin under presenningen. 20 tonn tung og 16,5 meter lang.

Hva koster Fløibanen i Bergen?

Tur/retur voksen

Kr. 120,- / stk.

Hva kan man gjøre på Fløyen?

Bli med oss på all gøyen som skjer på Fløyen! La barna leke på byens beste lekeplass, prøv naturstien, kjør en treningsøkt i tufteparken, si hallaien til geitene, sov mellom trærne i Konglen, utforsk de mange turstiene og bli med på aktivitetene som skjer gjennom året. Velkommen ut i naturen!

Hvorfor er Fløibanen stengt?

Årsaken er uventede komplikasjoner med arbeidet rundt de nye vognene, skriver BT. Planen er at banen åpner igjen 1. april 2022.

Hvem eier Fløyen?

Den eies og drives av Bellevue Restauranter AS. Bygget har særpreget arkitektur og med utsikt over Bergen gjør at det blir en av Norges mest populære restauranter. Det er plass til opptil 450 gjester, og det blir ofte brukt til møter og sammenkomster.

Hvor mange meter er Fløyen?

400 m
Fløyfjellet / Høyde over havet

Hvor lang tid tar det å gå opp og ned Fløyen?

De tre veiene på forsiden av Fløyen tar ca. 45 minutter å gå opp i komfortabelt tur-tempo fra Bergen sentrum. Fløybanen opplyser om at det tar 1 time å gå opp, dette inkluderer nok noen pauser og fotografering under veis.

Hvordan gå opp Ulriken?

Ruten opp Ulriken via Sherpa-trappene / Oppstemten

Du starter ved den nedre stasjonen til Ulriksbanen og går opp mot Montana, videre sørover og oppover. Deretter kommer du til Sherpa-trappene og bare følger dem til toppen. Denne ruten opp Ulriken er ca. 4 kilometer, én vei altså.

Hvor er geitene på Fløyen?

Fløyen har geitene fått et beiteområde på nedsiden av det vi kaller utsiktsplatået. Der kan alle besøkende se hvordan de koser seg i solen. Det beste geitene vet er brødskalker og rognebærtrær.

Leave a Comment