Hvor mye koster det i bompenger?

Takstgruppe 1
Utenom rush
Bensin/ladbar hybrid28 kr
Diesel32 kr
Elbil14 kr
I rushtiden

Er det billigere med autopass?

Får jeg rabatt når jeg har brikkeavtale? Alle kjøretøy i takstgruppe 1 og M1 med gyldig bombrikke får automatisk 20 prosent brikkerabatt i nesten alle automatiske bompengeanlegg i Norge. Noen steder er det timeregel og månedstak for hvor mange passeringer som belastes.

Når er det rushtid i bomringen?

Det er dyrere å passere i rushtiden, dvs. 06.30–09.00 og 15.00–17.00 på hverdager. Det er dyrere å passere med dieselbil, billigere med elbil og gratis med hydrogenbil.

Hvor mye koster det i bompenger? – Related Questions

Hvem kjører gratis i bomringen?

Følgende kan søke om fritak for bompenger: Uniformerte og sivile utrykningskjøretøy i tjenesteoppdrag. Kollektivtransport i rute (med unntak av enkelte ferjeavløsningsprosjekter) I bomringer gjelder i tillegg forflytningshemmede (med parkeringstillatelse fra kommunen).

Hva koster det å kjøre gjennom bom i Trondheim?

Klæbu, Klett, Være og Fossestuvegen: Rushtid: 88 kroner. Utenfor rush: 44 kroner. Sluppen: Rushtid: 58 kroner. Utenfor rush: 29 kroner.

Hvor lenge varer en bompassering?

Den vanligste misforståelsen er at man betaler hver gang man passerer en bomstasjon. Klimaetaten påpeker at det gjør man ikke. På samme måte som bussbilletten, varer bombilletten i én time.

Hvor mange ganger kan man kjøre gjennom bommen?

Timesregel er at du betaler for kun én passering pr. kjøretøy uansett hvor mange ganger du passerer en bomstasjon innen en time. Månedstak er at du betaler for maksimalt 60 passeringer pr. kjøretøy i løpet av en måned.

Hva betaler elbil i bomringen?

Stortinget har bestemt at elbiler maksimalt skal betale 50 prosent av det bensinbiler betaler i bompenger i eksisterende bommer. Fra 1. januar 2023 øker denne maksimalgrensen til 70 prosent.

Hvor mange biler passerer bomringen i Oslo?

I 2018 passerte 108,1 millioner biler bomringen i Oslo og Bærum. Det er en nedgang på 4,2 millioner biler fra 2017.

Hvordan lure seg unna bompenger?

Laget falske skilt

Men vendbare skilt er bare én metode å lure seg unna bomavgiftene på. Molnes sier at Vegdirektoratet er kjent med at norske skilt kopieres og produseres ulovlig i utlandet. Ofte finner produsentene bilnummeret ved å gå inn på salgsannonser på finn.no.

Hva regnes som rushtid i Oslo?

Endring i bomtakster

Fra 1. september får Osloringen og Indre ring like priser. Rushtid regnes som hverdager i tidsrommet mellom 06.30 – 09.00 og 15.00 – 17.00.

Hva er rushtid i Oslo?

Indre ring, inn og ut – utenom rushtid: 5 kroner, i rushtid – det vil si 06.30 – 09.00 og 15.00 – 17.00: 9 kroner. Oslo-ringen, inn og ut – utenom rushtid: 6 kroner, i rushtid: 11 kroner.

Hvor mye koster en AutoPASS brikke?

Hva koster AutoPass bombrikke? AutoPass-avtalen koster ingenting annet enn bompasseringene du har tatt. Det er ingen månedsavgift eller årsavgift. Du må betale et depositum på kr 200 for selve bombrikken, som du får tilbake når du avslutter avtalen din.

Når er det minst trafikk på veiene?

Generelt er lørdager dagen man kjører med best flyt, men på søndager er det også ofte mindre trafikk på veiene – mye på grunn av stengte butikker. – Jeg vil uansett anbefale deg å enten dra tidligere eller senere på dagen, og dagen før eller etter de populære reisedagene, råder Berg.

Leave a Comment