Hvor mye koster ferdigplen pr m2?

Dersom man ønsker plenen ferdig lagt, klar til å brukes, vil sluttprisen ligge mellom 100 til 150 kroner per kvadratmeter. En 100 kvm ferdig lagt plen vil derfor kunne koste mellom 10.000 og 15.000 kroner. Dersom du velger å legge den selv, ligger prisen rundt 5000 kroner.

Når på året er det best å legge ferdigplen?

Plenen kan legges hele året, men det er aller best å legge den når naturen og plenen er i god vekst, det vil vanligvis si fra månedsskiftet april/mai på Østlandet. Etter at plenen er lagt vil det vanligvis ta to-tre uker før røttene har festet seg og du ser at plenen begynner å gro.

Hvor lang tid tar det å legge ferdigplen?

2-4 virkedagers leveringstid. Hvor raskt må plenen legges etter levering? Så snart som mulig etter levering, avhengig av luft temperatur og fuktighet men ikke over 24 timer etter at plenen er levert. Bestill ferdigplen her!

Hvor mye koster ferdigplen pr m2? – Related Questions

Kan man legge ferdigplen oppå gammel plen?

Fyll på med jord

Hvis du skal legge ferdigplen oppå en eksisterende plen, holder det å bare legge 10 cm matjord, fordi den gamle plenen allerede har tilstrekkelig med jord under. Matjord, også kalt soldet jord, er silt gjennom metallrister og er fri for stein, gresstorv, harde jordklumper og større røtter.

Hva slags jord under ferdigplen?

Jordlagene under en ferdigplen består av matjord og fyllmasser. Matjord, eller soldet jord, er silt fri for stein, harde jordklumper, røtter og gresstorv. Fyllmasser er ikke soldet, og innholder mer sand og stein enn matjord. Over fiberduken skal du ha minimum 20 cm fyllmasse, men gjerne mer.

Hvor lenge må man vente med å klippe ferdigplen?

Klipping av ferdigplen

En ferdigplen kan klippes en uke etter legging. For at du skal opprettholde en sunn og frisk plen, bør gresset klippes minst en gang i uken. Høyden på gresset bør ikke klippes lavere enn 2,8 – 3 cm.

Hvor sent på høsten kan man legge ferdigplen?

Svaret er at den kan legges når som helst på året så lenge det ikke er frost eller snø på bakken. Typisk sett er sesongen for legging av ferdigplen mellom april og november, og i motsetning til hva mange tror er faktisk høsten en veldig god tid å legge plen på, da den store mengden nedbør gjør gresset godt.

Hvor ofte vanne nylagt ferdigplen?

Hvis ferdigplenen din viser symptomer på visning, bør den vannes manuelt med minst 20 mm vann hver gang. Dette tilsvarer vanning med spreder i to til tre timer. Det holder i utgangspunket å gjøre dette én gang, men i lange perioder uten nedbør kan du gjenta vanningen én til to ganger i uken.

Kan man legge ferdigplen på høsten?

Legge ferdigplen om høsten

Om høsten er det kjøligere, fuktigere og mer nedbør. Det kan være en god idé å legge ferdigplen i denne årstiden, da faren for uttørking er mindre. Om høsten går etableringsprosessen litt senere enn om våren og sommeren, fordi det er en tid da det ikke spirer og gror like mye i naturen.

Hvor ofte må man vanne ferdigplen?

Den trenger rundt 20 mm vann hver eller annenhver dag den første uken, litt avhengig av temperaturen. Så kan intervallene forlenges gradvis ettersom røttene fester seg. 20 mm vil si 2-3 timers vanning med vanlig hageslange. Vann gjerne om kvelden for å unngå at vannet fordamper.

Hvordan lykkes med ferdigplen?

Klipp så ofte at minst 2/3 av den totale gresslengden får stå igjen hver gang. Hvis det avklippede gresset er langt, må du rake det vekk så det ikke blir liggende og hindre lufttilgangen til plenen. Ikke klipp plenen kortere enn 4–5 cm, men øk gjerne lengden mot slutten av høsten.

Hva slags gjødsel til ferdigplen?

Gjødsel – sunn og nødvendig tilførsel av næring

Ferdigplen Gjødsel er en nitrogenrik fullgjødsel med lavt innhold av fosfor og moderat innhold av kalium. For at plenen din skal holde seg sunn og få et best mulig vekstgrunnlag, er det viktig at du gjødsler (og kalker) underlaget før du ruller ut ferdigplenen.

Kan ferdigplen få for mye vann?

Hvis plenen får for lite vann vil den tørke ut, og røttene klarer ikke å etablere seg i underlaget. Hvis du vanner for mye, kan resultatet bli at røttene søker oppover i stedet for nedover, noe som også gjør at ferdigplenen ikke etablerer seg i underlaget.

Hvor ofte bør man gjødsle plenen?

Etter å ha lagt ferdigplen anbefaler vi å gjødsle plenen hver tredje til fjere uke i vekstsesongen. Ettersom du gjødsler underlaget før du ruller ut ferdigplenen, trenger du ikke å gjødsle ytterligere måneden du legger plenen.

Når kan man tråkke på ferdigplen?

Klar til pinse: – En ferdigplen kan du ta i bruk etter 14 dager, men vil du så selv bør du vente i to måneder før du kan tråkke trygt på eget gress.

Hva er prisen på ferdigplen?

Pris ferdigplen
Antall kvm Pris pr. kvm
1 – 20kr 100.-
21 – 60kr 80.-
61 – 120kr 75.-
121 – 180kr 70.-

Hvor lang tid tar det å så ny plen?

Det lønner seg sjelden å så plen før en kommer ut i mai selv om det er varmt i været. Om våren tar det 3-4 uker fra såing til spiring. Om sommeren og høsten ca 2 uker fra såing til spiring.

Hvor lang tid tar det å få plen?

Man kan anlegge ny plen fra frø eller kjøpe ruller med ferdigplen. Grunnarbeidet er det samme. Med ferdigplen for du et raskt resultat, men det koster mer. En plen anlagt fra frø vil være tett og fin etter 6-8 uker, avhengig av når du sår.

Når lønner det seg å så plen?

Når du skal anlegge plen er det lurt å gjøre det om høsten eller tidlig vår. Temperaturen når du sår gress bør være over 10 °C og det kan gjerne komme noen regnskurer innimellom.

Leave a Comment