Når er det midnattsol i Lofoten?

Dette gjør at man i Lofoten kan se midnattssolen fra omtrent 27. mai og frem til den 17. juli. Gjennom denne perioden går solen aldri under horisonten, noe som resulterer i sollys 24 timer i døgnet.

Hvorfor er det lyst hele døgnet i Nord Norge?

Det er fordi jorda selv står litt på skrå, det vi kaller jordas helning. Når så den nordlige halvkula vender mot sola og vi har sommer, kommer lyset fra dagsida av planeten over på nattsida helt her oppe på toppen av planeten, enkelt forklart.

Når forsvinner solen i Lofoten?

Solen er nå under horisonten. Siste solstråler på Balstad i Lofoten?

Se når det er midnattssol og mørketid:

StedMidnattssolMørketid
Svolvær28. mai – 14. jul07. des – 05. jan
Harstad25. mai – 18. jul02. des – 10. jan
Bardufoss23. mai – 19. jul30. nov – 12. jan
Andenes22. mai – 21. jul29. nov – 13. jan

Når er det midnattsol i Lofoten? – Related Questions

Hvor er det midnattsol lengst?

På Svalbard er solen oppe fra april til august, og er det området i Norge der midnattssolen varer lengst. I fastlandsnorge er det Nordkapp som opplever det lengste sommerdøgnet fra mai til juli. Du kan oppleve midnattssol så langt sør som Bodø, der solen er oppe fra 4. juni til 8.

Når er det midnattssol i Svolvær?

Praktisk om å se midnattssola i Lofoten

I Svolvær er sola over horisonten (men altså ikke over fjelltoppene) ved midnatt fra 25. mai til 18. juli.

Når går midnattsolen ned?

Ved Nordkapp er sola oppe i over 1800 timer uten å gå ned, mens i store deler av Nord-Norge har man midnattssol fra rundt midten av mai til slutten av juli. På Svalbard helt frem til 22. august.

Når slutter midnattsolen?

Etter sommersolverv i juni, eller midtsommer, trekker midnattssola gradvis nordover igjen fram til sola til slutt går ned igjen på Nordpolen rundt høstjevndøgn i september.

Hvorfor har vi midnattssol og mørketid i Nord-Norge?

Atmosfæren forårsaker at sollyset brytes, og strålene bøyes av nedover. Dette «løfter» sola på himmelen, og gjør at man kan se sola selv om den fysisk befinner seg under horisonten. Derfor er det ikke mørketid. Avbøyningen av sollyset gjør at grensa for mørketid ligger litt nord for polarsirkelen.

Hvor lenge er det mørkt i Nord-Norge?

På Nordkapp er sola under horisonten i over to måneder, mens Tromsø har fenomenet i over seks uker. I Lofoten er mørketida kort, under fire uker. Fra Bodø og sørover har man faktisk sola selv midtvinters, så her lyser sola opp vinterlandskapene en liten stund midt på dagen.

Når blir det mørkt i Nord-Norge?

Når sola er under horisonten fra slutten av November til midten av Januar opplever vi mørketiden, gjerne også kaldt fargetiden. Det er mange som synes dette er den beste tiden av året, nettopp på grunn av den fargerike himmelen og det magiske lyset.

Når forsvinner sola i Nord-Norge?

september startet mørketiden på Nordpolen, og i løpet av oktober forsvant solen fra Svalbard, Hopen og Bjørnøya. I dag, 20. november, tar sola farvel med Norges hovedland, og Nordkapp får ikke se sola igjen før 22. januar.

Når er det midnattssol i Svolvær?

Praktisk om å se midnattssola i Lofoten

I Svolvær er sola over horisonten (men altså ikke over fjelltoppene) ved midnatt fra 25. mai til 18. juli.

Når snur sola 2022?

I Norge “snur sola” onsdag 21. desember 2022, klokka 22:48, og dagene blir lysere fram til sommersolverv. Vintersolverv er den korteste dagen i året.

Når er midnattssola over?

Ved Nordkapp er sola oppe i over 1800 timer uten å gå ned, mens i store deler av Nord-Norge har man midnattssol fra rundt midten av mai til slutten av juli. På Svalbard helt frem til 22. august.

Hvor lenge er det midnattssol i Alta?

Mørketid og midnattsol

Alta ligger omlag 400 km nord for polarsirkelen og vi kan derfor nyte midnattsol og mørketid. For oss i Alta betyr det at vi har midnattsol fra 16. mai til 26. juli.

Hvor mange dager har Tromsø midnattssol?

Fra slutten av mai til slutten av juli er det midnattssolsesong i Tromsø. Og med dette har vi en perfekt unnskyldning til å være oppe hele natta. Med lyse dager og netter er det vanskelig å sove og i Tromsø utnytter vi dette til det fulle.

Hvor lenge er det midnattsol på Andøya?

Perioden med midnattsol strekker seg fra 22. mai til 20. juli.

Når er d midnattsol i Bodø?

Midnattssolen skinner i Bodø og Salten fra begynnelsen av juni til midten av juli.

Er det midnattssol på Island?

De lyse nettene varer i rundt tre måneder (halvannen måned før og etter 21. juni). Midnattssolen på Island er dermed på sitt høyeste de siste to ukene av juni, men hvis du er på ferie på Island i mai, begynnelsen av juni, i juli eller begynnelsen av august, får du også oppleve midnattssolen. Se også Island i juli.

Leave a Comment