Når er Trollstigen åpen?

Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

Når åpner Fv 520?

Fylkesvei 520 mellom Hellandsbygd og Røldal, en nasjonal turistvei, er vinterstengt fra første halvdel av desember. til midten av mai.

Hvor høy er Trollstigen?

Vegen med elleve hårnålssvingar i ei bratt fjellside utgjer ein stor del av fjellovergangen til Sylte i Norddal kommune. Trollstigen går frå Knutsetra i Isterdalen til Stigrøra (700 moh.), medan sjølve fjellovergangen fortset over Alnesreset (høgaste punkt 850 moh.) over Slettvikane til setra Øvstestølen i Valldalen.

Når er Trollstigen åpen? – Related Questions

Er det best å kjøre opp eller ned Trollstigen?

Turen ned Trollstigen

Da får du enda bedre utsikt ut over dalen. Og møter ganske sikkert på flere biler som er på vei opp – du vet alle de som sover lenge og ikke kommer seg opp om morgenen. De som må kjøre i kø og sloss om plassen på Trollstigplatået. På veien ned får du god utsikt på Stigfossen.

Hvor lang tid tar det å gå opp Trollstigen?

Turen går fra Isterdalen og opp Trollstigen langs Kløvstien, en gammel ferdselsveg mellom Romsdal og Sunnmøre. Turen er middels krevende. Lengden er ca 5,1 km, og tar ca 3 timer.

Hvor bratt er Trollstigen i prosent?

Trollstigveien forbinder Valldal på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen. Veien ble offisielt åpnet 31. juli 1936 og anlegget ble i 1925 budsjettet til omkring 1,8 millioner kroner. Det bratteste partiet fra innerst i Isterdalen opp til Stigrøra har elleve hårnålssvinger og en stigning på 1:12.

Er det lov å kjøre Trollstigen med campingvogn?

Fremkommelighet Trollstigen

I prinsillet er det ikke forbudt å kjøre over Trollstigen med bil pluss campingvogn, men det er ikke anbefalt. På grunn av den bratte stigningen på 9 %, de mange krasse svingene og, spesielt i høysesongen, den store mengden trafikk, kan du bli nødt til å snu en rekke ganger med campingvogna.

Kan man gå Trollstigen?

Dersom du ønsker å gå Trollstigen til fots kan du følge den gamle ferdselsvegen Kløvstien. Stien er restaurert og er en yndet og spennende vandresti for de som vil oppleve Trollstigen til fots. Vandreturen er 5 km og det tar rundt 3 timer å opp til Trollstigen fra parkeringsplassen i Isterdalen.

Hvor starter og slutter Trollstigen?

valldal. Sett av en dag til å kjøre til attraksjonene langs Nasjonale turistveger i Sunnmøre og Romsdal. Starter du eller slutter ved Ørnevegen i Geiranger og så kjører du gjennom jordbærbygda Valldal.

Er Trollstigen et fjell?

Trollstigen er omkranset av imponerende fjell på godt over 1.000 meter. Her finner man blant annet Stigbottshornet, Bispen, Dronninga og Kongen.

Hvor kommer Trollstigen ned?

I slyng langs stupbratte fjell

Geiranger-Trollstigen byr på fleire høgdepunkt, og det er lett å få høg puls i dei elleve snirklete svingane i Trollstigen eller når du skodar utover frå Ørnesvingen ned mot Geirangerfjorden.

Hvor mange har dødd på Trollstigen?

19 mennesker har mistet livet i Trollveggen siden 1966. 10 har dødd i klatreulykker og 9 mistet livet i basehopp. Enda flere skadd.

Hva er spesielt med Geirangerfjorden?

Geirangerfjorden er en fjord på Sunnmøre i Møre og Romsdal og er en av Norges mest besøkte naturattraksjoner. Fjorden måler 258 meter på sitt dypeste, og den omkranses av fjell som strekker seg fra 1400 til 1700 meters høyde. Geirangerfjorden varierer i bredde fra rundt 500 til 1500 meter.

Hva heter veien ned til Geiranger?

Geirangervegen er en bilvei åpnet i 1889 og fjellovergang mellom Skjåk og Geiranger. Veien er en del av fylkesvei 63 (tidligere riksvei 63) mellom Geiranger og kryss med riksvei 15 ved Langvatn på Strynefjellet. Høyeste punkt ligger 1038 moh. Veien er en ferdselsvei mellom Sunnmøre og Østlandet.

Hvor dyp er Geirangerfjorden?

Geirangerfjorden er ein av Norges mest besøkte attraksjonar og strekk seg 15 km mellom Hellesylt og Geiranger, i Stranda kommune. Den er nær 260 meter på det djupaste, mens fjella rundt strekk seg opp mot 1600-1700 meter over havet.

Hvorfor heter det Geiranger?

Historie. Navnet kommer trolig av norrønt geirr som betyr spyd og angr som betyr fjord, slik at Geiranger opprinnelig kan være navnet på selve fjordarmen. Fra gammelt sa folk i bygda «Gjårångjin».

Leave a Comment