Vad kostar en hyrbil per vecka?

Hur mycket kostar det att hyra en bil i en vecka i Sverige? I genomsnitt kostar en hyrbil i Sverige 3 481 kr per vecka (497 kr per dag).

Hur mycket kostar en hyrbil per dag?

Priser Personbilar
BilgruppVillkorDygn: Inkl. fria mil
City18 år559:-
Liten18 år749:-
Ekonomi18 år799:-
Ekonomi kombi18 år869:-

Vad kostar en hyrbil per timme?

Bil vid enstaka tillfällen

Alternativet för dig som använder bilen mer sällan och vill ha ett bekymmersfritt alternativ till hyrbilen. Här får du tillgång till en egen bil och betalar endast 59 kr per timme, och då ingår allt, till och med 20 fria km per bokning.

Vad kostar en hyrbil per vecka? – Related Questions

Varför så dyrt med hyrbil?

Den viktigaste anledningen är att efterfrågan ökat enormt under sommaren jämfört med tidigare under våren, samtidigt som många biluthyrningsfirmor minskat sin bilflotta. I år hade vissa biluthyrare dubbelt så många långtidsuthyrningar som förra året.

När är det billigast att boka hyrbil?

Om du vill ha de lägsta priserna, är det alltid en bra idé att boka din hyrbil i god tid och helst 4-5 månader innan du behöver använda din hyrbil. Priserna för att hyra bil fungerar på samma sätt som på flygbiljetter; Att de första bilarna som bokas är billigast.

Vad kostar hyrbil på Hertz?

Den bästa tiden att hyra en bil av typen Skåpbil från Hertz i Stockholm, Stockholms län är i februari när priserna i genomsnitt ligger på 835 kr per dag. 835 kr per dag är 40 % lägre än det genomsnittliga årspriset på 1 380 kr för en hyrbil från Hertz av typen Skåpbil i Stockholm.

Vad kostar det att hyra en bil på OKQ8?

Hyr bil per timme från 75 kr/timme – dygnet runt via OKQ8-appen. Just nu får du 150 kr rabatt på din första hyra!

Måste man städa en hyrbil?

Behöver jag tvätta bilen innan den återlämnas? –Städning av hyrbil vid normal användning ingår i priset. Är bilen kraftigt nedsmutsad så tillkommer en rekondavgift. Om rökning eller pälsdjur har förekommit i bilen debiterar vi faktisk kostnad för sanering och rengöring.

Vad ingår i hyrbil?

Ett hyrbilsavtal består av två delar, rätten att använda själva bilen och försäkringar för bilen och dig. Försäkringar kan ingå i grundavtalet eller vara något du tecknar extra. Oftast är det dock en kombination av försäkring som ingår i grundpriset och extra tillvalsförsäkringar.

När har man rätt till Lånebil?

Du kan ha rätt till hyrbil om motparten är vållande till olyckan. Du måste själv betala 1/3 av kilometerkostnaden för hyrbilen. Denna del anses motsvara inbesparat slitage på din egen bil. Om du inte har behov av hyrbil har du istället rätt till kontantersättning, s k stilleståndsersättning.

Får jag låna ut min hyrbil?

Det beror på uthyrningsbolaget. I allmänhet är reglerna angående ålder och körkort desamma som för huvudföraren. Vanligtvis behöver alla förare vara minst 21 år gamla och ha haft sitt körkort i minst 2 år. Villkoren varierar dock, så vi ber dig att läsa de specifika hyresvillkoren för din hyra.

Hur länge får man ha hyrbil?

Du får hyrbil i upp till 45 dagar om du har BilXtra och i 75 dagar om du har Stor Bilförsäkring, tills din bil är färdigreparerad.

Vad innebär fria mil när man hyr bil?

Fria mil bekräftas vid bokning av din hyrbil med fria mil. Njut av en känsla av äventyr med vägen utsträckt framför dig och inga gränser för hur långt du kan köra. När du ska hyra bil med fria mil kan du resa så långt du vill, enkelt och smidigt utan extra kostnad.

Får någon annan köra min hyrbil?

Ska någon annan än du som hyrestagare köra bilen måste denne läggas till som extra förare i kontraktet mot en avgift per dygn. En extra förare läggs till på plats när bilen hämtas ut genom att denne uppvisar ett giltigt körkört för vår personal.

Kan man lämna tillbaka hyrbil tidigare?

Du kan alltid lämna tillbaka din hyrbil tidigare än avtalat, i vissa fall kan du få betala en avgift – hör med uthyraren.

Måste man tvätta hyrbil Sixt?

Varje fordon måste uppfylla vår hygienstandard, SIXT Premium Cleaning Standard. Det innebär att innan vi hyr ut ett fordon så rengörs det professionellt med de senaste produkterna i en flerstegsprocess för att minimera risken för överföring av virussmitta.

Vilken biluthyrningsfirma är bäst?

Hertz är det bolag som har allra bäst förmåner för de som hyr regelbundet. Hertz är den firma som oftast har bäst priser när man jämför dem mot Avis och Sixt. I Testfaktas jämförelse var det Hertz som gick ut som segrare när det gällde pris och självrisk.

Vad kostar extra förare Hertz?

Vad kostar det att lägga till en extra förare? I Sverige kostar det 50 kronor per påbörjat dygn och chaufför, förutsatt att extraföraren är över 25 år, med en maxkostnad på 1500 kronor per hyrestillfälle och chaufför. Om personen är under 25 år så tillkommer även en avgift för ung förare.

Leave a Comment