Hvem selger Villavent?

Villavent Servicepartnere
  • Airon AS. Trøskenveien 36, 1708 SARPSBORG. Tlf.: 69 16 77 00.
  • Kopper & Bl.sl.mester Terje Granstrøm AS. Statsraad Tankesgt 1, 1777 HALDEN. Tlf.: 922 58 051.
  • Aarseth Boligventilasjon AS. Trondheimsveien 231, 2016 FROGNER. Tlf.: 63 82 60 01.
  • Hablikk AS. Børstadalleen 117, 2319 HAMAR. Tlf.: 62 52 55 52.

Hva er Villavent anlegg?

Med et balansert ventilasjonsanlegg fra Systemair tilføres temperert og filtrert friskluft i hjemmets oppholdsrom (stue, soverom etc), samtidig som fukt og dårlig luft trekkes ut fra rom rom med høy belastning (kjøkken, bad, WC og bod).

Hvor ofte skifte filter Villavent?

Luftfilteret bør byttes ut minst en gang i året, men de fleste anbefaler at du gjør det hvert halvår. – Vi tilbyr en abonnementstjeneste for å gjøre dette lettere for deg, og inneklimaet ditt blir bedre, sier Bratsberg.

Hvem selger Villavent? – Related Questions

Kan man montere ventilasjon selv?

Ja, men det er mye du skal ha kontroll på før du setter i gang. Den soleklart mest effektive måten å spare penger på når du pusser opp eller bygger nytt, er ved å legge inn egeninnsats og gjøre så mye som mulig selv.

Hvilke er de 3 vanligste former for ventilasjon i hus?

De tre ulike ventilasjonstypene
  • Naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon er den eldste formen av ventilasjon og er.
  • Mekanisk avtrekksventilasjon. Mekanisk avtrekksventilasjon ble tatt i bruk i nye boliger i.
  • Balansert ventilasjon. Balansert ventilasjon er den vanligste formen for ventilasjon.
  • Fargekoder.

Hvilke tre typer ventilasjon som finnes?

Hvilke typer ventilasjon finnes det? Det finnes per i dag tre muligheter for ventilasjon i norske boliger: naturlig avtrekksventilasjon, mekanisk avtrekksventilasjon og mekanisk balansert ventilasjon.

Hvorfor trenger vi ventilasjon?

Hovedgrunnen til å ventilere er å tilføre ren og frisk luft, samt fjerne fukt, lukt og radon i boligen. I tillegg skal ventilasjon fjerne forurensede stoffer i huset og som kommer fra mennesker, dyr, materialer og aktiviteter fra boligen.

Hvordan fungerer et ventilasjonsanlegg?

Et balansert ventilasjonsanlegg er et viftesystem som leverer frisk, renset luft og trekker ut brukt luft. Mellom 70 og 90 prosent av varmen fra den gamle luften blir overført til ny luft. Den nye luften fordeles jevnt og ferdig oppvarmet rundt i boligen.

Er det påbudt med ventilasjonsanlegg i nye hus?

I Norge er det et krav om balansert ventilasjon i alle nye boliger. Men det er også mange som oppgrader til balansert ventilasjon i eldre boliger for å sikre et godt inneklima og spare penger på oppvarming.

Hvor ofte bør ventilasjon renses?

Kontroller hvert femte år

– Vi anbefaler kontroller, eller eventuelt vedlikeholdsrens, hvert femte år for å opprettholde et velfungerende ventilasjonsanlegg. Dårlig vedlikehold av ventilasjonsanlegg vil få negative konsekvenser for beboerne med dårligere inneklima og utsettelser kan forsterke problemene, sier Overaae.

Hvor ofte skal du skifte filter i ventilasjonsanlegg?

Svaret vi gir, er at et ventilasjonsfilter skal skiftes minimum en gang i året. I områder med høy luftforurensning, og i områder med for eksempel mye pollen i lufta deler av året, bør filter skiftes to ganger i året. Dette er de viktigste grunnene til hvorfor du skal skifte filter regelmessig: Du får et godt inneklima.

Hva koster rens av ventilasjonsanlegg?

En serviceteknikker koster kr 690,- eks mva pr time. Rens av ventilasjonskanaler og aggregat i en «vanlig enebolig» gjøres til fastpris på kr 3790,- ink mva.

Hvordan rengjøre balansert ventilasjon?

Rengjøring av avtrekk- og tilluftsventilene bør gjøres såpass regelmessig at støv som har festet seg ytterst på ventilen og rundt i taket ikke blir liggende. Vi anbefaler å vaske utenpå og rundt ventilen med en våt klut med mildt såpevann.

Kan man slå av ventilasjonsanlegg?

Ikke skru av ventilasjonsaggregatet

Hus som har balansert ventilasjon med varmegjenvinning er tette og godt isolert for å spare energi til oppvarming. Dersom du stopper ventilasjonsaggregatet så blir det kondens i ventilasjonskanalene og aggregatet, og du risikerer fuktproblematikk og skader som kan bli kostbare.

Hvor mye strøm trekker balansert ventilasjon?

I en bolig på 200 kvadratmeter vil det totale energiforbruket være på om lag 25 000 kWh (kilowattimer) i året. Av det vil den balanserte ventilasjonen bruke ca 8000 kWh i året til oppvarming. I et anlegg med varmegjenvinning kan du regne med å få 80 prosent av varmen tilbake – altså 6400 kWh.

Hva bør tilluft stå på?

Avanserte luftesystem lar deg stille temperaturen på tilluften til boligen. Ifølge NAAF bør ventilasjonsluften være undertemperert, det vil si cirka 18 til 19 grader.

Hvilken ventilasjon er best?

Den beste ventilasjonsløsningen er et anlegg som trekker inn frisk luft og varmer den opp med varmen fra den luften som blåses ut. Dette kalles et varmegjenvinningsanlegg, og er en del av et balansert ventilasjonsanlegg. Da får du senket luftfuktigheten, samtidig som du får luftet ut boligen uten varmetap.

Hvor på veggen skal ventiler plasseres?

Du bør plassere friskluftsventilen(e) ca. 220 cm fra gulv og ovenfor vinduet dersom det finnes radiator/varmeelement under vinduet. Luften tar ofte den korteste veien, så husk å montere ventilen så langt ifra døren som mulig. Med peis i stuen kan ilden iblant oppleves som tett, tung eller til og med for varm.

Hvor ofte bytte filter i balansert ventilasjon?

Et balansert ventilasjonsanlegg har 2 filtre, et for inn- og et for utluft. Begge skal skiftes minimum 2 ganger i året for å sikre inneklima. Gjerne i mars/april før pollensesong og september/oktober etter pollensesong.

Leave a Comment